Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 15 ΙΟΥΝΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, ΣΤΙΣ 8 μ.μ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΕΚΡΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ.

ΕΝΙΑΙΟΣ   ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α Χαϊδάρι, 15/06/2023 Αρ. Πρωτ. 187

Διεύθυνση Λεωφόρος Αθηνών 374 (Χάρτης)
τηλ.2132054152
 http://sylogosdafni.blogspot.gr/Email:sylogosdafni@gmail.com

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 15 ΙΟΥΝΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, ΣΤΙΣ 8 μ.μ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΕΚΡΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ.

Οργή προκαλεί στη σκέψη όλων των εργαζομένων και του λαού στη χώρα μας το νέο πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, όπου πληροφορίες μιλούν για εκατόμβη νεκρών και αγνοουμένων, με τον αριθμό να μεγαλώνει ώρα με την ώρα.

Το ναυάγιο αυτό δεν είναι απλά ένα «δυστύχημα». Είναι ακόμα ένα έγκλημα, μέρος του διαρκούς εγκλήματος που συντελείται στη Μεσόγειο και το Αιγαίο όλα αυτά τα τελευταία χρόνια και έχει την υπογραφή των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ και των κυβερνήσεων τους, που εξαπολύουν επεμβάσεις, σκορπούν τον πόλεμο και καταληστεύουν τους λαούς και τις χώρες τους. Όλα αυτά οδηγούν στα εκατομμύρια καραβάνια ξεριζωμένων, διαμορφώνοντας το έδαφος για την ασύδοτη δράση των κυκλωμάτων διακινητών και τα ταξίδια του τρόμου.

·         Δε πρέπει να συνηθίσουμε τα Τέμπη, τα εργοδοτικά εγκλήματα, τους θανάτους περιμένοντας ασθενοφόρο, τους πολέμους και τις συνεχείς επεμβάσεις.

  • Δε θα γίνουμε θεατές στην «κανονικότητα» των χιλιάδων νεκρών και αγνοουμένων στις θάλασσες της Μεσογείου και του Αιγαίου.
  • Απαιτούμε να σταματήσει εδώ και τώρα η εμπλοκή της χώρας μας, στις  επεμβάσεις των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ σε γείτονες και άλλες χώρες που δημιουργούν καραβάνια ξεριζωμένων.  
  • Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους ξεριζωμένους και διεκδικούμε την ουσιαστική προστασία των δικαιωμάτων τους στο άσυλο, στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους, να καταργηθούν όλες οι συμφωνίες και οι νόμοι της καταστολής και του εγκλωβισμού.

 

« τα κέρδη τους, οι ζωές μας»

Για το Δ.Σ. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

        ΚΑΛΑΡΙΤΗΣ Σ.                                          ΜΠΟΣΜΗ Χ.

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.