Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

Συμμετοχή του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων Ψ.Ν.Α στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας σήμερα στις 7:30 μμ για τα τραγικά περιστατικά θανάτου, λόγω έλλειψης πληρωμάτων ασθενοφόρου

 

ΕΝΙΑΙΟΣ   ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α Χαϊδάρι, 08/06/2023 Αρ. Πρωτ. 186

Διεύθυνση Λεωφόρος Αθηνών 374 (Χάρτης)
τηλ.2132054152
 http://sylogosdafni.blogspot.gr/Email:sylogosdafni@gmail.com

Όλοι σήμερα  Πέμπτη 8 Ιουνίου στις 7.30 μ.μ. στη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο υγείας, που διοργανώνουν συνδικάτα , σωματεία, εργατικά κέντρα και μαζικοί φορείς.

Την ώρα που η προεκλογική διαμάχη των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, στα διάφορα τηλεοπτικά πάνελ, γίνεται πάνω στα κοστολογημένα προγράμματα και στη λογική κόστος – όφελος, μέσα σε ένα 24ωρο είχαμε την απώλεια δύο ανθρώπινων ζωών – μίας 64χρονης στην Κω που άφησε την τελευταία της πνοή σε καρότσα και μίας19χρονης εγκύου στη Νέα Μάκρη Αττικής που πέθανε αβοήθητη επειδή το ασθενοφόρο δεν έφτασε έγκαιρα - γιατί πολύ απλά δεν συμφέρει και στοιχίζει το 2023 να έχεις στελεχωμένα πληρώματα  στα ασθενοφόρα, όπως  κυνικά ομολόγησε σε δήλωσή του με αφορμή τα 2 τραγικά περιστατικά, ο πρώην υπουργός υγείας Θ. Πλεύρης.

Είναι χαρακτηριστικό, πως μόνο για τον πληθυσμό της Αττικής, ενώ διαχρονικά απαιτούνται για την κάλυψή του, τουλάχιστον 100 ασθενοφόρα επειγόντων και κινητών μονάδων, επιχειρούν μόνο 45 με 50, από τα οποία τα μισά διαθέτουν ιατρό για την πρωινή και απογευματινή βάρδια αντίστοιχα. Και όλα αυτά όταν έχουν αποχωρήσει σε μία τριετία  από το ΕΚΑΒ 250 άτομα προσωπικό, λόγω συνταξιοδότησης, ενώ έγιναν προσλήψεις για 45 άτομα πανελλαδικά.  Σε έγγραφο μάλιστα του ΕΚΑΒ προς τα Νοσοκομεία Αττικής, επιβεβαιώνεται ότι για την ανάγκη κάλυψης των αδειών των πληρωμάτων τους θερινούς μήνες, το προσωπικό μειώνεται κατά 30℅.

Για μία ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι στα “κοστολογημένα” προγράμματα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ δεν χωράει διαχρονικά η πλήρης στελέχωση με μόνιμο προσωπικό του ΕΚΑΒ, η ανάπτυξη, ανανέωση και πλήρη τεχνική υποστήριξη του στόλου με τον αναγκαίο αριθμό σύγχρονων επίγειων – πλωτών – εναέριων ασθενοφόρων μέσων.

Τόσο λοιπόν κοστίζουν οι ανθρώπινες ζωές, όταν το 2023 στοιχίζει η στελέχωση πληρωμάτων σε ασθενοφόρο,  όσο παράλληλα κόστιζαν και οι 57 ανθρώπινες ζωές στα Τέμπη, γιατί στοιχίζει η συντήρηση και η τοποθέτηση συστήματος ελέγχου κυκλοφορίας των σιδηροδρομικών γραμμών στα τρένα  ή ο νεκρός εργάτης και πατέρας ενός δεκάχρονου παιδιού στα Ναυπηγεία του Περάματος, γιατί στοιχίζει ο έλεγχος και η επιθεώρηση  του τεχνικού ασφαλείας για προληπτικά μέτρα στο χώρο δουλειάς.

« τα κέρδη τους, οι ζωές μας»

Για το Δ.Σ. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

           ΚΑΛΑΡΙΤΗΣ Σ.                                          ΜΠΟΣΜΗ Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.