Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020

Σχετικά με το περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας σε ομάδα θεραπευομένων του 18Ανω


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΨΝΑ
Σχετικά με το περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας σε ομάδα θεραπευομένων του 18Ανω
     H απόπειρα επιβολής   του δόγματος «Νόμος και τάξη» μέσω εξευτελιστικών σωματικών ελέγχων, από ομάδα αστυνομικών της ΔΙΑΣ, τόσο του προσωπικού όσο και των θεραπευομένων του προγράμματος 18ανω που βρίσκονται σε διαδικασία ψυχολογικής απεξάρτησης -ως άλλοι  εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου- αγνοώντας επιδεικτικά τα επίσημα έγγραφα του Νοσοκομείου  που έδειξαν οι εργαζόμενοι για το ποιοι είναι, αποτελεί κομμάτι της γενικότερης αντιναρκωτικής πολιτικής που χτυπά τα λεγόμενα «ΣΤΕΓΝΑ» προγράμματα. Αυτό το απαράδεκτο συμβάν δεν είναι μεμονωμένο. Αποτελεί τη συνέχεια αντίστοιχων περιστατικών αυταρχικής συμπεριφοράς της αστυνομίας στην Ψυχιατρική κλινική του Θριάσειου Νοσοκομείου και σε άλλες ψυχιατρικές κλινικές όπου ένστολοι και  ένοπλοι άνδρες εισέβαλαν, για τη σύλληψη εφημερεύοντος γιατρού. 
Είναι η πολιτική της ΕΕ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ που:
w  Θεωρεί τις υπηρεσίες απεξάρτησης εμπόρευμα και τους απεξαρτημένους αναλώσιμους πελάτες.
w  Αντί να δημιουργήσει κίνητρα απεξάρτησης  παρέχει απλόχερα  στους χρήστες  δωμάτια για να κάνουν χρήση «νόμιμα» , «υγιεινά»  και με ασφάλεια. Σε αυτή την προοπτική,  τα «shooting rooms» με τη μορφή περίκλειστων χώρων,  θα προστεθούν στην ακμάζουσα «βιομηχανία της ασφάλειας» και θα λειτουργούν σαν κάδοι εναπόθεσης των χρηστών, σαν άλλοι Χ.Υ.ΤΑ (Χώροι Υγειονομικής Ταφής της Απεξάρτησης) και οι χρήστες  σαν άχρηστα και περιττά αντικείμενα, πλήρως ταυτισμένοι με τις  «ασφαλείς καθαρές και απολυμασμένες» χρησιμοποιούμενες  σύριγγες μιας χρήσης, σαν ένα «μολυσμένο περιβάλλον» από το οποίο πρέπει να προστατευτούν  οι «νησίδες ευτυχίας» και η «αγνότητα»  των πολυεθνικών επενδύσεων στο κέντρο της Αθήνας.
w  Οδηγεί στην απαξίωση και τελικά στην ακύρωση της απεξάρτησης προς όφελος των προγραμμάτων «μείωσης βλάβης»  ενισχύοντας τελικά τη αντίληψη ότι ο τοξικομανής δεν μπορεί να γίνει καλά, αφού η χρήση που κάνει αφορά μια νόσο του εγκεφάλου του και κυρίως υποτροπιάζουσα! Η δε θεωρία ότι η τοξικομανία να θεωρείται «χρόνια υποτροπιάζουσα νόσος του εγκεφάλου» θα έχει βρει πλήρη στέγαση σε αυτές τις δομές εντείνοντας το αδιέξοδο και την απόγνωση τόσο στους ιδίους τους χρήστες όσο καις στις οικογένειες τους.
w  Ακυρώνει σοβαρά ιατρικά ραντεβού των θεραπευόμενων στο «18 ΑΝΩ», λόγω έλλειψης υπηρεσιακών αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα οι μετακινήσεις να γίνονται-όταν γίνονται και όταν υπάρχουν χρήματα- με ΤΑΞΙ ΚΑΙ με έξοδα των θεραπευόμενων.!!!
w  Δημιουργεί παράνομα «παρα-μάγαζα» ιδιωτικών θεραπευτικών κοινοτήτων που κερδοσκοπούν  πάνω στον ανθρώπινο πόνο των χρηστών και των οικογενειών τους.
w  Μετατρέπει ΤΟ ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ κοινωνικό πρόβλημα της τοξικομανίας σε πρόβλημα καταστολής   και  «δημόσιας τάξης»!
Καλούμε όλα τα σωματεία υγειονομικών να καταδικάσουν την αστυνομική αυθαιρεσία σε βάρος της μονάδας Απεξάρτησης 18ΑΝΩ
Η καλύτερη όμως απάντηση είναι η συσπείρωση στα σωματεία μας και η οργάνωση του αγώνα για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, που κατακτήθηκαν κυριολεκτικά με αιματηρούς αγώνες και δεν σκοπεύουμε να τα παραδώσουμε στο αστικό κράτος και τους μηχανισμούς τους.                                                                                              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.