Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

"Και πάει λέγοντας"...Και αφού τελείωσε η δεύτερη επίσκεψη.... δεν υπάρχουν καρδιολόγοi...Ορθοπαιδικός δεν υπάρχει..

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ  ΨΝΑ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Και αφού τελείωσε η δεύτερη επίσκεψη του υπουργού κ. Κικίλια και μοιράστηκαν τα μελομακάρονα, ήρθε η σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν ασθενείς και εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο μας:
·         Από τα μέσα Δεκέμβρη  δεν υπάρχουν καρδιολόγοι για να εξετάσουν ασθενείς στην εφημερία και στις κλινικές.
·         Ορθοπαιδικός δεν υπάρχει από την αλλαγή του χρόνου.
·         Δεν υπάρχει χειρουργός να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των ασθενών.
·         Έλλειψη ασθενοφόρου που να καλύπτει σε 24ωρη βάση το Νοσοκομείο. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι με την αλλαγή του χρόνου, Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό μετέφεραν τη συσκευή αναρρόφησης με συμβατικό αυτοκίνητο ειδικευόμενης Ψυχιάτρου σε κλινική, για αντιμετώπιση επείγοντος περιστατικού.
·         Ακυρώσεις σοβαρών  ιατρικών ραντεβού  των θεραπευόμενων στο 18ΑΝΩ λόγω έλλειψης υπηρεσιακών αυτοκινήτων με αποτέλεσμα οι μετακινήσεις να γίνονται με έξοδα των θεραπευομένων.
·         Τεράστιες ελλείψεις προσωπικού ιδιαίτερα νοσηλευτικού και ιατρικού. Χαρακτηριστικό είναι ότι στα τμήματα νέων εισαγωγών είναι από 12 έως 15 νοσηλευτές και αντίστοιχα στις δομές, μόνο 6 έως 7.
·         Το μικροβιολογικό τμήμα, λόγω τεράστιας έλλειψης προσωπικού και μεγάλου φόρτου εργασίας, καθώς έχει αυξηθεί ο αριθμός των εισαγωγών κατά συνέπεια και των εξετάσεων -  13 άτομα προσωπικό με 2 άδειες, ανατροφής και εγκυμοσύνης - αδυνατεί να καλύψει εφημερίες και νυχτερινά, με αποτέλεσμα οι εξετάσεις να στέλνονται έξω, συνοδεία νοσηλευτικού προσωπικού.
·         Η τεχνική υπηρεσία είναι διαλυμένη - 17 εναπομείναντες  εργαζόμενοι με όλες τις σχέσεις εργασίας ΜΟΝΙΜΟΙ, ΙΔΑΧ και ΙΔΟΧ του ΟΑΕΔ  στις  117 οργανικές θέσεις - και αδυνατεί να καλύψει απογευματινή βάρδια.
·         Οι ελλείψεις αυτές θα διογκωθούν με τις συνταξιοδοτήσεις που θα προκύψουν μέσα στο 2020.
Αυτές είναι οι συνέπειες των  πολιτικών επιλογών των εκάστοτε κυβερνήσεων ( ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ ),των  διοικήσεων και διευθυντικών στελεχών, που έχουν καταδικάσει το Νοσοκομείο μας να μη μπορεί να προσφέρει το ελάχιστο των υπηρεσιών στο 2020.
Τη λύση μπορούν να τη δώσουν μόνο οι εργαζόμενοι.
Καλούμε σαν Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών να συγκληθεί άμεσα Γενική Συνέλευση όλων των εργαζομένων όπου δε θα κουβεντιάσει μόνο τα ζητήματα που έχουν προκύψει αλλά χρειάζεται να οργανώσει τη δράση μας για την αντίσταση και την ανατροπή των πολιτικών που υποβαθμίζουν την υγεία του λαού μας.
Ιανουάριος 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.