Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

Απόφαση του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, με το Σύλλογο Ειδικευομένων

 

ΕΝΙΑΙΟΣ   ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α  Χαϊδάρι,22/9/2023 Αρ.Πρωτ:204      

τηλ.2132054152   http://sylogosdafni.blogspot.gr/    Email:sylogosdafni@gmail.com

 

Απόφαση του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, με το Σύλλογο Ειδικευομένων και με εργαζόμενους σωματειακών επιτροπών και συζήτησε  το νέο πρόγραμμα εφημεριών για το μήνα Οκτώβρη.

 

Ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων την Τετάρτη 20/9/2023,  συμμετείχε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, με το Σύλλογο Ειδικευομένων και με εργαζόμενους σωματειακών επιτροπών και συζήτησε  το νέο πρόγραμμα εφημεριών για το μήνα Οκτώβρη, όπου εμβόλιμα τοποθετούνται δύο «πιλοτικές» εφημερίες την Παρασκευή 13/10/2023 και την Τετάρτη 18/10/2023 . 

Κατόπιν της σύσκεψης καταλήξαμε και αποφασίσαμε τα εξής:  

Ø  Στηρίζουμε την απόφαση της συνέλευσης του Συλλόγου Ειδικευομένων Ιατρών Ψ.Ν.Α, για στάση εργασίας, την Τρίτη 26/9/2023 11:00 με 15:00, με παράσταση στη διοίκηση του Νοσοκομείου και στα αρμόδια όργανα την Τρίτη 26/9/2023 και συμμετέχουμε στη στάση εργασίας καλώντας τα μέλη μας σε μαζική συμμετοχή, καθώς οι δύο επιπλέον εφημερίες θα εντείνουν την ήδη επισφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου, κρίνοντας επικίνδυνους τους όρους ασφάλειας εφημέρευσης όλων των παρεχόμενων υπηρεσιών για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους, αλλά και  για τους ίδιους τους εργαζόμενους , όπου θα  εντατικοποιηθεί η ανάγκη ενίσχυσης των υπηρεσιών, όταν ήδη το Νοσοκομείο μας λειτουργεί  κάτω από τα προβλεπόμενα  όρια ασφάλειας, που δημιουργεί η τραγική εικόνα υποστελέχωσης σε όλους τους κλάδους και μάλιστα όταν η ανανέωση των συμβασιούχων κρίνεται σε αμφισβήτηση.

 

Ø  Κάνουμε κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους σε μαζική κινητοποίηση στις δύο ημέρες της εφημερίας (Παρασκευή 13/10/2023 και  Τετάρτη 18/10/2023) , που τέθηκαν εμβόλιμα, μπροστά στην πύλη του Νοσοκομείου με στάση εργασίας στην πρωινή βάρδια και με διεκδικητικό αίτημα την απόσυρση των δύο εφημεριών και την ανάγκη να μην απολυθεί ούτε ένας συμβασιούχος, όταν δεν περισσεύει κανένας.

Για όλα τα παραπάνω τέθηκε στη σύσκεψη και το θέμα της Συνάντηση μετά από αίτημα, με τον Υπουργό Υγείας και  τον υφυπουργό και υπεύθυνο για τα θέματα Ψυχικής Υγείας κ. Βαρτζόπουλο Δημήτρη .

Επιπλέον θα ενημερωθούν τα αντίστοιχα πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα των όμορων Νοσοκομείων καθώς και τα δευτεροβάθμια των αντίστοιχων Ομοσπονδιών             (ΠΟΕΔΗΝ – ΕΙΝΑΠ – ΟΕΝΓΕ) αλλά και προσπάθεια επικοινωνίας και ενημέρωσης με συλλόγους οικογενειών ψυχικά ασθενών.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                       H Γραμματέας

Καλαρίτης Σταύρος                                Μπόσμη Χριστίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.