Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Καταγγελία του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων, για την απαράδεκτη και επικίνδυνη θέση της Διοίκησης, που θυμίζει άλλες εποχές, να καλέσει σε κλίση απολογίας τη συνάδελφο και προϊσταμένη των Εξωτερικών Ιατρείων Αναστασία Κουρή, χωρίς να λάβει υπ’ όψιν της, την αναφορά των γεγονότων από την ίδια.

 

ΕΝΙΑΙΟΣ   ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΨΝΑ            Χαϊδάρι, 1/08/2022    Αρ.Πρωτ:83      Διεύθυνση Λεωφόρος Αθηνών 374 (Χάρτης)
Χαϊδάρι, Αθήνα Τ.Κ. 12462  τηλ.2132054152
    http://sylogosdafni.blogspot.gr/     Emailsylogosdafni@gmail.com 

 

Καταγγελία του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων, για την απαράδεκτη και επικίνδυνη θέση της Διοίκησης, που θυμίζει άλλες εποχές, να καλέσει σε κλίση απολογίας τη συνάδελφο και προϊσταμένη των Εξωτερικών Ιατρείων Αναστασία Κουρή, χωρίς να λάβει υπ’ όψιν της, την αναφορά των γεγονότων από την ίδια.

Διότι δε συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις .... των ανωτέρων της, μέρος β΄ καθώς υπήρξε και στο πρόσφατο παρελθόν, αντίστοιχο γεγονός πειθαρχικής δίωξης στο πρόσωπο της συναδέλφου Β. Κ.

 Κάτι ανάλογο συνέβη στη συνάδελφο και Προϊσταμένη Εξωτερικών Ιατρείων του Ψ.Ν.Α, Αναστασία Κουρή, μετά την κλίση της σε απολογία,  για πειθαρχικό παράπτωμα της περ. ε΄ της παρ. 1 του αρθρ. 107 του ΥΚ, δηλαδή «της αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας συμπεριφοράς εντός υπηρεσίας» προς τρείς τομεάρχες Α.Γ, Π.Ε και Σ.Μ του Ψ.Ν.Α σύμφωνα με την κλίση.

Σύμφωνα με τα γεγονότα η συνάδελφος προχώρησε σε αναφορά για το γεγονός , την οποία συνέταξε την ίδια ημέρα 08.07.2022, με αποστολέα τη Διοίκηση, κοινοποιώντας την στο σωματείο, χωρίς ωστόσο να εξεταστεί από τη διοίκηση του Νοσοκομείου, γιατί άκουσον, άκουσον.... είναι μόνο ο λόγος της, ενώ οι υπόλοιποι είναι τρείς τομεάρχες που έχουν το βαθμό του Διευθυντή....

 Προφανώς χρειάζεται να μιλάμε με μάρτυρες, για να μπορούμε να καλύπτουμε τα γεγονότα κάθε φορά που βρισκόμαστε απέναντι σε Διευθυντικά στελέχη, καθώς η «ομηρία» της θέσης που βρίσκεται η συνάδελφος, δεδομένου ότι  στη ζυγαριά της Διοικητικής εξέτασης μπαίνει μόνο η αναφορά των τριών  τομεαρχών ενώ η δική της δεν λαμβάνεται υπ’ όψιν και ότι δεν έχει τρόπο απόδειξης των αναφερόμενων από μέρους της απέναντι σε τρείς, πέρα από την επίκληση της λογικής και της υπηρεσιακής της πορείας στα πάνω από τα τριάντα (30) χρόνια υπηρεσίας, που ποτέ δεν είχε υποστεί – σύμφωνα πάντα με την έγγραφη αναφορά της -  ανάλογη προσβλητική συμπεριφορά, ώστε να φτάσει να  ανταπαντήσει σε χαρακτηρισμούς και υποδείξεις …. πέρασε έξω ….είσαι ανόητη κ.λ.π από την τομεάρχισσα  Ν.Υ.  κα. Α.Γ. , οδηγεί σε μονοπάτια με μπαράζ πειθαρχικών διώξεων.

 Με λίγα λόγια, η λογική ο υφιστάμενος το να εκτελεί χωρίς κριτική και χωρίς να φέρει την παραμικρή αντίρρηση στις οδηγίες ή σε πιθανούς χαρακτηρισμούς των στελεχών του Νοσοκομείου, γιατί έχουν το «αλάθητο του Πάπα» και άρα το να θίγεται η αξιοπρέπεια στο σημείο της απαξίωσης από τους εκφραστές της «εξουσίας», είναι νόμος και εκφράζει την ομαλότητα της τάξης προς κάθε  κατεύθυνση και κάθε εργαζόμενο που έχει φωνή αντίστασης ή αντιπαραθέτει προσβολές που εξέλαβε ο ίδιος.

Η παραπάνω θέση είναι μόνο ένα δείγμα από το κράτος το οποίο υπηρετούν κυβερνήσεις, Διοικήσεις και μηχανισμοί Διευθυντικών Στελεχών, καλλιεργώντας τη λογική του εκφοβισμού και της τρομοκρατίας κάνοντας κατάχρηση εξουσίας.... μη μιλάς, μη σηκώνεις κεφάλι και στη δουλειά σου γρήγορα , μη θέτεις ζητήματα κριτικής στους ανωτέρους σου.... εγώ σε αξιολογώ, εγώ αποφασίζω.

Κύριοι της Διοίκησης ξεχνάτε πως ο άνθρωπος στον 21ο αιώνα δεν φορά «αλυσίδες» , είναι να στέκεται στα 2 πόδια με αξιοπρέπεια και να έχει το δικαίωμα να κρίνει και να έχει φωνή αντίστασης όταν θίγεται. Ξεχάσατε γρήγορα, γιατί σας βολεύει να πίνετε το νερό της λήθης,  πως το φιλότιμο των εργαζομένων είναι αυτό που κράτησε και κρατά όρθιο στην πανδημία το Νοσοκομείο και την παροχή υπηρεσιών και νοσηλείας για τους ψυχικά ασθενείς, παρά την τραγική υποστελέχωση, την κόπωση των επιπλέον εφημεριών, κλινικές με 42 ασθενείς και ράντζα, τις αναστολές προσωπικού και αδειών, τις μονοβάρδιες, την εργασία με ένα ρεπό την εβδομάδα κ.λ.π. Αυτό είναι η απόδειξη ότι χωρίς εμάς είστε άδεια κουφάρια και γι αυτό κάθε φορά, προκειμένου να επιβιώσουν κάποιοι, ξεκινάνε  τις «απειλές» και των εκφοβισμό των πειθαρχικών ποινών. Είναι τουλάχιστον αδιανόητο κάτω από αυτές τις ιδιαίτερα δύσκολες και αντίξοες συνθήκες που όλοι βιώνουμε, Διευθυντικά στελέχη της Ν.Υ. αντί να στηρίξουν το προσωπικό τους ως οφείλουν, σύμφωνα πάντα με τις αρχές διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού και με σκοπό της εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας, να ζητούν την παραδειγματική  τους τιμωρία!!!

Όπως ακριβώς το πολιτικό σύστημα που γεννά ( κρατική καταστολή, καταστολή συνείδησης, εκφοβισμό, βία, φτώχεια, απολύσεις όπως π.χ του συνάδελφου επικουρικού ΑμεΑ ) στηρίζεται στα θεμέλια της δήθεν ανεξάρτητης δικαιοσύνης και της σαπίλας όλων αυτών που την χειροκροτούν και έχουν τη δυνατότητα να κατασκευάζουν κατηγορίες ως μηχανισμός απέναντι σε αγωνιζόμενους εργαζόμενους ή να τους εκδικούνται ( βλ. αναστολές υγειονομικών ).

Απαιτούμε τώρα από την Διοίκηση του Νοσοκομείου

Την απαλλαγή της συναδέλφισσας Αναστασίας Κουρή, από το πειθαρχικό παράπτωμα που της αποδίδεται και να αποσυρθούν οι κατηγορίες λαμβάνοντας υπ’ όψιν σας την αναφορά της, ειδάλλως έχετε ευθύνη εάν βάλετε στη ζυγαριά των αποφάσεων σας μόνο την πλευρά των Διευθυντικών στελεχών, προσβάλλοντας την αρχή της αμεροληψίας και της ίσης μεταχείρισης των υφισταμένων σας και ανοίγοντας τον ασκό του αιόλου με τους εργαζόμενους που έχουν ξεπεράσει κάθε όριο αντοχής.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                          Η Γραμματέας

ΚΑΛΑΡΙΤΗΣ Σ.                         ΜΠΟΣΜΗ Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.