Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 11:30π.μ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ

 ΕΝΙΑΙΟΣ   ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α 

Διεύθυνση Λεωφόρος Αθηνών 374 (Χάρτης)
Χαϊδάρι, Αθήνα Τ.Κ. 12462 τηλ. 213 2054152
        http://sylogosdafni.blogspot.gr/    Email:sylogosdafni@gmail.com

                                                                                                                                                           Χαϊδάρι,17/1/2022 Αρ. Πρωτ. 7

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 11:30π.μ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ

Συναδέλφισσες – οι :

Δύο χρόνια σχεδόν από την έναρξη της πανδημίας κι ενώ τα επιτεύγματα της επιστήμης και οι τεχνολογικές δυνατότητες είναι τεράστιες, οι όροι για τους υγειονομικούς, που βρέθηκαν και συνεχίζουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή  με αυταπάρνηση και κόπωση δυνάμεων, χειροτερεύουν. Η  κυβέρνηση της Ν.Δ δε διστάζει να κυκλοφορεί πρωτόκολλα που τσαλακώνονται καθημερινά στη συνείδηση της επιστημονικής κοινότητας, όπως η απαράδεκτη οδηγία της επιστροφής των υγειονομικών που έχουν νοσήσει στις 5 ημέρες, αλλά και εκτιμήσεις για ταχεία αποκλιμάκωση με σενάρια τέλους της πανδημίας ενώ μετράμε 22.000 νεκρούς. Ταυτόχρονα ενισχύει το γνωστό αποτυχημένο αφήγημα της ατομικής ευθύνης, επιχειρώντας να πετάξει από πάνω της την ευθύνη με το να τρομοκρατεί τους νέους, να εκφοβίζει το σύνολο των υγειονομικών με πειθαρχικές ποινές και να στοχοποιεί όσους βρίσκονται σε αναστολή ανοίγοντας το δρόμο της απόλυσης.

Φαίνεται πλέον καθαρά πως, αντί να μπαίνει σε προτεραιότητα η προστασία της υγείας του λαού και η ενίσχυση - στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, η κυβέρνηση εμμένει στη σάπια διαχρονική πολιτική της συστηματικής υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης των Νοσοκομείων , της συρρίκνωσης – διάλυσης υπηρεσιών, της κατάργησης Νοσοκομείων, της πολιτικής επιλογής των συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα ,των εργολάβων στα νοσοκομεία,  των συμβάσεων ομηρίας που περιέχουν ημερομηνία λήξης, των απολύσεων, της επιπλέον υποβάθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Διαχρονικά υλικά μιας στρατηγικής, που επιστράτευσαν οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων - ( να θυμίσουμε τα λόγια του τότε νομικού συμβούλου του Υπουργείου Υγείας κ. Πλεύρη το 2013, νυν υπουργός “Το μέλλον βρίσκεται σε αυτές τις συμπράξεις Δημόσιου – Ιδιωτικού τομέα ” καθώς και του κ. Τσίπρα ως Πρωθυπουργός από τη Σαντορίνη “Σήμερα εγκαινιάζουμε ένα πραγματικό στολίδι”, όταν εγκαινίαζε το πρώτο νοσοκομείο Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με τη λεγόμενη Α.Ε.Μ.Υ ) - και γίνονται μαγιά στη συνταγή της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης στο Νέο Εσύ που αποφάσισε η Κυβέρνηση σε συνεργασία με μεγάλους επενδυτικούς ομίλους για την υγεία.

Αυτή τη διαχρονική σαπίλα ερχόμαστε να διαχειριστούμε δυστυχώς και στο νοσοκομείο μας, με το βάρος των συνεπειών να πέφτει στις πλάτες τόσο των εργαζομένων, όσο και των ίδιων των ασθενών που το επωμίζονται μέσα σε συνθήκες πανδημίας. Χαρακτηριστικά όλες οι υπηρεσίες παρουσιάζουν τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, συνταξιοδοτήσεις – παραιτήσεις, με αποτέλεσμα οι βάρδιες να βρίσκονται στον αέρα. Καλούμαστε να δώσουμε τη μάχη, χωρίς προσλήψεις, με χιλιάδες χρωστούμενα ρεπό με τις άδειες να τρέχουν από το 2020, με αποδεκατισμένες υπηρεσίες ( φύλαξη – τεχνική υπηρεσία ), κλινικές να λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, εξωτερικές Δομές να βρίσκονται κάτω από τα όρια ασφαλείας και σε επικίνδυνες λογικές π.χ 1 εβδομαδιαίο ρεπό ή και καθόλου. Την ίδια ώρα έρχονται να προστεθούν, 86 συνάδελφοι που βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής – απόλυσης, 75 επικουρικοί όλων των ειδικοτήτων όπου λήγουν οι συμβάσεις κάποιων 31 Μαρτίου, 5 τραπεζοκόμες και 3 υπάλληλοι φύλαξης ασθενή με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου  έως και   31 Μαρτίου, και με τη σκυτάλη να δίνεται στη συνέχεια των τριμήνων.

Όλα δείχνουν ότι αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική, η κατάσταση θα γίνει πολύ χειρότερη για το νοσοκομείο. Δεν είναι τυχαία εξάλλου η προσπάθεια που γίνεται με τη νέα τροποποίηση του οργανισμού, όπου το τοπίο γίνεται ξεκάθαρο όταν η Διοίκηση μιλάει για ένα….. Νέο Οργανισμό, ο οποίος θα είναι προσανατολισμένος στη λογική του «marketing» και της «αυτοδιαχείρισης» των δομών(!!!!!!) Πολιτική που αναδεικνύει τη σχέση πελάτη – ασθενή με την άμεση ή έμμεση αγορά υπηρεσιών υγείας ,αλλά και των ΣΔΙΤ.

Συναδέλφισσες – οι

Το σωματείο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Η υγεία του λαού δεν μπορεί να συνεχίσει να παίζεται κορόνα-γράμματα και οι υγειονομικοί δεν πρέπει να αποτελέσουν τα πιόνια σε μία σκακιέρα, που στόχο έχει να ισοπεδώσει το σύνολο των υπηρεσιών της Δημόσιας Υγείας – Πρόνοιας, προκειμένου να τις παραδώσει στις ορέξεις διάφορων επιχειρηματικών Ομίλων. Απέναντι στον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης οι εργαζόμενοι πρέπει να γίνουν τείχος αντίστασης και να απαιτήσουν:

Ø  Επιστροφή όλων των συναδέλφων που παραμένουν σε αναστολή καθηκόντων, κανένας εργαζόμενος δεν περισσεύει.

Ø  Προσλήψεις σε μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό, όλων των ειδικοτήτων και ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ όλων των συμβασιούχων.

Ø  Ουσιαστικά μέτρα και πρωτόκολλα προστασίας από την πανδημία – απόσυρση της αντιεπιστημονικής οδηγίας του ΕΟΔΥ για 5μερη καραντίνα.

Ø  Ένταξη στα ΒΑΕ – αυξήσεις στους μισθούς.

Ø  Άμεση επαναλειτουργία των κλειστών νοσοκομείων – Ενίσχυση της ΠΦΥ

Ø  Πραγματική επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας (ΜΕΘ – απλές κλίνες – χειρουργεία – εργαστήρια κλπ).

Ø  Δωρεάν αξιόπιστα διαγνωστικά τεστ για όλους.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                      Ο Γραμματέας

Καλαρίτης Σταύρος                                                           Δημουλάς Θωμάς

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.