Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ- ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΚΥΡΩΣΕΩΝ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26/8/2021 7πμ-15μμ

 

ΕΝΙΑΙΟΣ   ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α 

Διεύθυνση
Λεωφόρος Αθηνών 374 (
Χάρτης)
Χαϊδάρι, Αθήνα Τ.Κ. 12462
τηλ. 213 2054152

FAX:2132054321

http://sylogosdafni.blogspot.gr/

Email:sylogosdafni@gmail.com

 

XAΪΔΑΡΙ 11/08/2021

ΑΡ. ΠΡΩΤ. 64

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες –συνάδελφοι,

Στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων την Τρίτη 10/8/2021 με βασικό θέμα την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού των υγειονομικών και την επιβολή κυρώσεων σε μη συμμόρφωση αυτών, ενημερώθηκαν όλοι οι συνάδελφοι για το έγγραφο με αρ. πρωτ. 4757/5,8,2021 της ΠΟΕΔΗΝ όπου προκηρύσσει Απεργία - Αποχή κατά της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού των Υγειονομικών και Προνοιακών Υπαλλήλων.

·         Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην Απεργία – Αποχή από το καθήκον της επίδειξης ή κατάθεσης πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει η Διοίκηση για την επιβολή κυρώσεων σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί για  τον covid -19, καθώς χωρίς τη συναίνεσή μας δεν μπορεί να κάνει χρήση.

·         Καλούμε όλους τους Προϊστάμενους των τμημάτων να απέχουν από  κάθε διαδικασία συλλογής των εν λόγω πιστοποιητικών ή άλλων στοιχείων που αφορούν τον εμβολιασμό προσωπικού, καθώς καλύπτονται πλήρως από την ΠΟΕΔΗΝ  και η διακίνηση προσωπικών δεδομένων χωρίς να χορηγηθεί άδεια από τους ενδιαφερόμενους  κατά τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων, συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα, παράνομη πράξη και διώκεται ποινικά.

·         Καλούμε τη Διοίκηση, με το υπ’ αριθμ 63/ 10,08,2021 έγγραφο  που κατατέθηκε από το Σύλλογο Εργαζομένων  στις 11/08/2021 με αριθμ. Πρωτ. ΨΝΑ 23043/11,08,2021 όπου αναφέρεται ρητά «… επειδή εάν από εσάς ή υφισταμένους σας ή συνεργάτες σας συλλεχθούν, καταγραφούν, καταχωρηθούν, διαβιβαστούν και με οποιονδήποτε τρόπο γνωστοποιηθούν ή /και γίνει επεξεργασία οιονδήποτε προσωπικών μας δεδομένων και για οποιονδήποτε λόγο και αιτία παρανομείτε και εσείς και οι συνεργάτες σας, καθώς συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα που διώκεται ποινικά σύμφωνα με τον Νόμο 4624/2019….» να αποσύρει και να καταστρέψει ενώπιών μας όλες τις λίστες που πιθανώς  έχουν παραδοθεί από τους προϊστάμενους των τμημάτων και να σταματήσει κάθε τέτοια ενέργεια, ειδάλλως επιφυλασσόμαστε για οποιοδήποτε νόμιμο δικαίωμά μας σε νομικό και συνδικαλιστικό επίπεδο.

·         Καλούμε όλους τους συναδέλφους να σταθούν αλληλέγγυοι  και να  υπερασπιστούν το συνταγματικό  δικαίωμα όλων για ελεύθερη βούληση και αυτοδιάθεση. Ο εμβολιασμός ή οποιαδήποτε άλλη επιβολή, δεν μπορεί να αποτελεί κριτήριο παροχής προνομίων, διαχωρισμού- διακρίσεων, στιγματισμού ή ποινικοποίησης, δεδομένου ότι το μέτρο της υποχρεωτικότητας ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για την άρση της μονιμότητας, την εφαρμογή ελαστικών μορφών εργασίας, την απαξίωση του Δωρεάν και Δημόσιου Συστήματος Υγείας και την καταπάτηση κάθε κεκτημένου εργασιακού και ατομικού μας δικαιώματος.

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,

μετά από την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης συμμετέχουμε μαζικά

στην Πανελλαδική κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ με στάση εργασίας 7:00- 15:00

 την Πέμπτη 26/8/2021,

ενάντια στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και στην επιβολή κυρώσεων.

 

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν όσο υπάρχει αυτή η αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική διάταξη και θα ενταθούν εάν, εφόσον και όποτε επιχειρηθεί η εφαρμογή της, υπερασπιζόμενοι ως έχουμε υποχρέωση:

Ø  όποιον εργαζόμενο τεθεί σε αναστολή εργασίας με στέρηση μισθού ή και απόλυση  λόγω της εναντίωσής του στον αντισυνταγματικό νόμο 4820/2021.

Ø  την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου μας, που διακυβεύεται με αυτές τις πρακτικές, καθώς βρίσκεται ήδη σε επισφαλείς συνθήκες λειτουργίας λόγω της τραγικής υποστελέχωσης.

Ø  τη διασφάλιση των κεκτημένων εργασιακών μας δικαιωμάτων που απειλούνται άμεσα με την εφαρμογή τέτοιων διατάξεων.

Να καταργηθεί τώρα ο αντιδραστικός νόμος 4820/21.

Κάτω τα χέρια σας από τους Υγειονομικούς, κανείς δεν περισσεύει στην μάχη που δίνεται απέναντι στον ιό της πανδημίας.

Παραμένουμε μια γροθιά, ενωμένοι όπως κάναμε τόσα χρόνια κατά την τέλεση των καθηκόντων μας κάτω από δύσκολες και αντίξοες συνθήκες προ και μετά covid-19.

Δεν θα μας τρομοκρατήσετε, δεν θα μας διχάσετε τώρα και δεν θα γίνουμε βορά στις ορέξεις σας να μας κατακερματίσετε και να μας διαλύσετε.

 

Για το Δ.Σ.

                     Ο Πρόεδρος                                                       Η Γραμματέας

                   Ν. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ                                                 Χ. ΜΠΟΣΜΗ



05.08.2021

Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ προκηρύσσει Απεργία – Αποχή κατά της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού των υγειονομικών και προνοιακών υπαλλήλων.

ΑΘΗΝΑ 5/8/2021
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 4757

ΠΡΟΣ : ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ

 

Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ προκηρύσσει Απεργία – Αποχή κατά της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού των υγειονομικών και προνοιακών υπαλλήλων.
Η ΠΟΕΔΗΝ γνωστοποίησε εγκαίρως προς πάσα κατεύθυνση την θέση της υπέρ του εμβολιασμού και κατά της υποχρεωτικότητας. Εξάλλου έχουμε εμβολιαστεί με το καθολικό ποσοστό 90% εάν συνυπολογίσει κανείς όσους διαθέτουν φυσική ανοσία, πολλοί περισσότεροι από κάθε άλλη πληθυσμιακή ή επαγγελματική ομάδα. Οι υγειονομικοί και προνοιακοί υπάλληλοι εμβολιασμένοι ή μη τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας για να μην θέτουν σε κίνδυνο τους ασθενείς, τους συναδέλφους και τον εαυτό τους. Ο νόμος της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού μας στοχοποιεί και θα αντιδράσουμε με κάθε νόμιμο μέσον.
Παρότι απομένουν 26 ημέρες έως την εφαρμογή του νόμου, ακόμα δεν έχει εκδοθεί κανονιστική πράξη (εγκύκλιος, υπουργική απόφαση) που να καθορίζει τις διαδικασίες εφαρμογής της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού. Διοικήσεις Νοσοκομείων ερμηνεύοντας το νόμο κατά το δοκούν έχουν εκδώσει οδηγίες εφαρμογής του νόμου και πιέζουν τους συναδέλφους να συμμορφωθούν.
Προκηρύσσουμε Απεργία - Αποχή από το καθήκον της επίδειξης ή κατάθεσης ή όποιου άλλου τρόπου επιλέγουν οι Διοικήσεις από τους συναδέλφους του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης και επιπλέον από τους προϊσταμένους των οργανικών μονάδων οποιουδήποτε επιπέδου από το καθήκον της συλλογής των εν λόγω πιστοποιητικών ή της συλλογής στοιχείων που αφορούν τον εμβολιασμό του προσωπικού.
Δεν θα επιτρέψουμε 10.000 συνάδελφοί μας σε 26 ημέρες να τεθούν σε αναστολή καθηκόντων επ’ αόριστο και να διαλυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας, καθώς επίσης δεν θα επιτρέψουμε να διαλυθούν οι Προνοιακές μονάδες σε 11 ημέρες από σήμερα με την αναστολή καθηκόντων περί των 500 προνοιακών υπαλλήλων. Και μάλιστα όπως προβλέπουν οι ειδικοί στην κορύφωση του 4ου κύματος της πανδημίας.
Θα ακολουθήσουν Εξώδικα της Ομοσπονδίας προς τα συναρμόδια Υπουργεία τα οποία θα σας κοινοποιηθούν.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ         Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ          ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.