Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, εμβολιασμένους και μη, σε Γενική Συνέλευση Εργαζομένων για την εφαρμογή των μέτρων υποχρεωτικού εμβολιασμού, την Τρίτη 10.8.2021 και ώρα 11: 30 π.μ μπροστά στον προαύλιο χώρο της Διοίκησης.

 

ΕΝΙΑΙΟΣ   ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α 

Διεύθυνση
Λεωφόρος Αθηνών 374 (
Χάρτης)
Χαϊδάρι, Αθήνα Τ.Κ. 12462
τηλ. 213 2054152

FAX:2132054321

http://sylogosdafni.blogspot.gr/

Email:sylogosdafni@gmail.com

 

XAΪΔΑΡΙ 05/08/2021

ΑΡ. ΠΡΩΤ. 62

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι,

Από την αρχή της Πανδημίας ήμασταν επιφυλακτικοί όταν μας χειροκροτούσαν και μας επαινούσαν ως «ΗΡΩΕΣ»,  γιατί γνωρίζουμε πως ποτέ οι ήρωες σε αυτή τη χώρα δεν είχαν την καλύτερη κατάληξη.

Στην πρώτη φάση της πανδημίας παρά τις τραγικές ελλείψεις σε μέτρα ατομικής προστασίας και επιχειρησιακού σχεδιασμού, με το ελάχιστο προσωπικό λόγω της σοβαρής υποστελέχωσης, με συναδέλφους να ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή να έχουν δικαίωμα χρήσης άδεια ειδικού σκοπού (που μετά δυσκολίας και παρεμβάσεων έκαναν χρήση), ήμασταν όλοι στις θέσεις μας και προσφέραμε τις υπηρεσίες μας σε όλους τους ασθενείς νοσούντες από covid -19 ή μη.

Το ίδιο πράξαμε και σε όλα τα  κύματα της COVID -19 μέχρι σήμερα χωρίς άδειες, χωρίς ρεπό κάτω από βλαβερές, επικίνδυνες, αντίξοες και πρωτόγνωρες συνθήκες, χωρίς τον απαιτούμενο υλικοτεχνολογικό εξοπλισμό, χωρίς ασθενοφόρο με πλήρωμα στις νυχτερινές βάρδιες, με επιπλέον εφημερίες, με μετακινήσεις προσωπικού σε τμήματα “covid χωρίς διάκριση εμβολιασμένων ή μη. Κανείς δεν έκανε πίσω, δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια, ούτε έτρεξε να σώσει εαυτόν από τη νόσο.

Οι υγειονομικοί εμβολιασμένοι και μη, γνωρίζουμε και εφαρμόζουμε όλα τα πρωτόκολλα και τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας μη εκθέτοντας σε κίνδυνο ασθενείς, συναδέλφους αλλά και τις ίδιες τις οικογένειές μας, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε μεταδοτικά και λοιμώδη νοσήματα ή ασθενείς με εξασθενημένο ανοσοποιητικό.

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το Σωματείο Εργαζομένων ΨΝΑ έχει σαφή θέση και στάση και δηλώνει ενάντια στο μέτρο της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού και  οποιασδήποτε επιβολής κυρώσεων στη μη συμμόρφωση με το μέτρο αυτό.

Υπερασπιζόμαστε το συνταγματικό μας δικαίωμα για ελεύθερη βούληση και αυτοδιάθεση. Ο εμβολιασμός ή οποιαδήποτε άλλη επιβολή, δεν μπορεί να αποτελεί κριτήριο παροχής προνομίων, διαχωρισμού- διακρίσεων, στιγματισμού ή ποινικοποίησης.

Δηλώνουμε αντίθετοι στην καταστρατήγηση του δικαιώματος μας για τη διασφάλιση των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, με την οποιαδήποτε μεθόδευση  συλλογής στοιχείων που αφορούν το ιατρικό ιστορικό, τον ατομικό ιατρικό και εργασιακό μας φάκελο, από όπου και αν προέρχεται η εντολή. 

 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, εμβολιασμένους και μη, σε Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων την Τρίτη 10.8.2021 και ώρα 11: 30 π.μ μπροστά στον προαύλιο χώρο της Διοίκησης.

 

·         Λέμε ΟΧΙ στον εκφοβισμό και στη στοχοποίηση των συναδέλφων.

·         Λέμε ΟΧΙ στην περιστολή ατομικών και συνταγματικών δικαιωμάτων μας, με πρόσχημα τον covid-19.

·         Λέμε ΟΧΙ στην εφαρμογή του νόμου για την επιβολή κυρώσεων με στέρηση μισθού και κάθε δικαιώματός μας που απορρέει από την εργασιακή μας σχέση.

·         Καλούμε όλους τους συναδέλφους να σταθούν αλληλέγγυοι (νοσήσαντες από covid -19, εμβολιασμένοι (για COVID) ή μη) υπερασπίζοντας το δικαίωμά μας στην εργασία και στην ελεύθερη βούληση, μη καταθέτοντας πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης στους προϊστάμενους & στις διοικήσεις!

·         Καλούμε τους συναδέλφους προϊστάμενους να μην αποδεχτούν να γίνουν «συνεργοί» στο σχέδιο των προωθούμενων διώξεων και της καταστρατήγησης κάθε εργασιακού μας δικαιώματος και όχι μόνο.

 

 

Συνάδελφοι, με πρόσχημα τον COVID-19, η εφαρμογή του υποχρεωτικού εμβολιασμού και της επιβολής κυρώσεων ανοίγει τη κερκόπορτα για την άρση της μονιμότητας, την εφαρμογή ελαστικών μορφών εργασίας, την απαξίωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και την καταπάτηση κάθε κεκτημένου εργασιακού και ατομικού μας δικαιώματος.

 

Για το Δ.Σ.

                     Ο Πρόεδρος                                                       Η Γραμματέας

                   Ν. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ                                                 Χ. ΜΠΟΣΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.