Τρίτη 4 Μαΐου 2021

6 ΜΑΗ 2021

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ Ψ.Ν.Α ΔΑΦΝΙ

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ, ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ. ΣΤΙΣ 6 ΜΑΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ – ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 10 π.μ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΙΣ 9:30 π.μ ΣΤΟΥΣ ΣΤΥΛΟΥΣ  ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΔΙΟΣ.

ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΡΟΛΟΪ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ 135 ΧΡΟΝΙΑ  ΠΙΣΩ. Η ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΕΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΟ ΣΙΚΑΓΟ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ.

Ένα χρόνο πανδημίας και τα δημόσια νοσοκομεία στενάζουν, κάτω από το βάρος της υποστελέχωσης υγειονομικού προσωπικού και των αυξανόμενων εισαγωγών ασθενών σε κλινικές Covid-19 και διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ, που πεθαίνουν στιβαγμένοι στους διαδρόμους των Νοσοκομείων, περιμένοντας ημέρες ολόκληρες για ένα κρεβάτι.

Η κυβέρνηση με υποδείξεις, ΕΔΕ, μετακινήσεις, απολύσεις και κουνώντας το δάκτυλο στους ήδη τσακισμένους εργαζόμενους από την εντατικοποίηση που συνεχώς  διογκώνεται αλλά και απο τα χρωστούμενα δεδουλευμένα  (εφημερίες και υπερωρίες ολόκληρων μηνών), παζαρεύει κρεβάτια με τους κλινικάρχες έναντι αδράς αμοιβής και την ίδια ώρα κλείνει καρδιοχειρουργικά τμήματα, μονάδες εμφραγμάτων, κλινικές ολόκληρες, δημιουργώντας Νοσοκομεία μιας νόσου και  αφαιρώντας το δικαίωμα της πρόσβασης ασθενών σε αναγκαίες εξετάσεις ,χειρουργεία προγραμματισμένα και άλλες υπηρεσίες υγείας.

Έξαλλου, τα μόνα μέτρα που έχει πάρει μέχρι σήμερα είναι να δυναμώνει την κρατική καταστολή απέναντι σε εργαζόμενους, γειτονιές, φοιτητές και νεολαία, να παραπέμπει τα πάντα στην ατομική ευθύνη ( βλ. self test ), να τσαλακώνει κάθε έννοια υγειονομικού πρωτόκολλου αφήνοντας ανεξέλεγκτους τους χώρους δουλειάς, τα σούπερ Μάρκετ και τα ΜΜΜ, όπου συνωστίζεται ο κόσμος και να στοιχηματίζει ανθρώπινες ζωές στο όνομα του κέρδους.

Και βέβαια το βάθος της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης  δεν έχει τελειωμό καθώς προωθεί νομοσχέδιο εργασιακής ζούγκλας όπως :

 

·        Την 10ωρη- 12ωρη δουλειά και την κατάργηση του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας  με παράλληλη κατάργηση της υπερωριακής απασχόλησης και των αργιών  

·        Την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και του απεργιακού δικαιώματος

·        Την απελευθέρωση των απολύσεων και γενίκευση -μονιμοποίηση της τηλεργασίας

·        Το χτύπημα στη δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση προκειμένου να απαλλαγούν το κεφάλαιο και το κράτος του από το «κόστος» της υγειονομικής περίθαλψης και της Κοινωνικής Ασφάλισης του λαού

·        Την επέκταση  λειτουργίας των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια ( ΣΔΙΤ )

·         Την επέκταση  «ελαστικών» σχέσεων εργασίας  του προσωπικού και τη συνέχιση των προσλήψεων με  το  σταγονόμετρο

·        Τη μισθολογική εξαθλίωση

 

 

Οι μάσκες έχουν πέσει! Ως εδώ!

Με σύνθημα τα κέρδη τους οι νεκροί μας, η 6η Μάη να αποτελέσει μια πρώτη απάντηση απέναντι στους βάρβαρους σχεδιασμούς κυβέρνησης – κεφαλαίου, που με την πολιτική της δημιουργεί ασφυξία σε ασθενείς και υγειονομικούς, στραγγαλίζει συνδικαλιστικές ελευθερίες και εργασιακά  δικαιώματα και ενισχύει την κρατική βία και καταστολή προσπαθώντας να φιμώσει κάθε φωνή που αντιστέκεται.

Απαιτούμε:

·        Να αποσυρθεί τώρα το αντεργατικό τερατούργημα που προωθεί η κυβέρνηση

·    Επίταξη τώρα των υποδομών όλου του ιδιωτικού τομέα υγείας, χωρίς αποζημίωση των κλινικαρχών, που έχουν θησαυρίσει πάνω στην ανάγκη των ασθενών όλη αυτή την περίοδο

·     Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

·    Μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

     ·     Εξασφάλιση του αναγκαίου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των δημόσιων  μονάδων υγείας και δημιουργία ΜΕΘ σύμφωνα με τον ΠΟΥ στελεχωμένες με εξειδικευμένο προσωπικό.

·     Άμεση επαναφορά της τακτικής λειτουργίας (εξωτερικά ιατρεία, χειρουργεία) στα Νοσοκομεία. Τα νοσοκομεία δεν είναι νοσοκομεία μιας νόσου.

·     Να επεκταθεί το Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. 

·     Άμεση ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όλων των εργαζόμενων στις δημόσιες μονάδες υγείας.

·    Άμεση  καταβολή όλων των απλήρωτων εφημεριών και της υπερωριακής απασχόλησης.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.