Τρίτη 4 Μαΐου 2021

24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, Πέμπτη 6 Μαΐου 2021και συγκέντρωση στην Πλ. Κλαυθμώνος στις 11:00πμ

 

 

ΕΝΙΑΙΟΣ   ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α                                     

Διεύθυνση            
Λεωφόρος Αθηνών 374 (
Χάρτης)
Χαϊδάρι, Αθήνα Τ.Κ. 12462
τηλ. 213 2054152
FAX: 2132054321

http://sylogosdafni.blogspot.gr/                                                            ΧΑΪΔΑΡΙ 04/05/2021             Email:sylogosdafni@gmail.com                                                                                          Αριθμ. Πρωτ: 38

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 06/05/2021 ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΣΤΙΣ 11:00πμ

Ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς αποτελεί τιμή στους αγώνες του εργατικού κινήματος για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, άμβλυνση των ανισοτήτων και διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Ο φετινός εορτασμός συμπίπτει με μια ιδιαίτερα αρνητική συγκυρία για τους εργαζόμενους της χώρας, καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να καταργήσει τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες για τα οποία έδωσαν τη ζωή τους οι εξεγερμένοι εργάτες/τριες στο Σικάγο του 1886.

Η επιθετικότητα και ο  κυνισμός με τον οποίο παρουσιάζουν ως πρόοδο τη ζωή λάστιχο, τη διάλυση του σταθερού ημερήσιου εργάσιμου χρόνου, τις απλήρωτες με τη βούλα του νόμου υπερωρίες, τη διάλυση της ζωής μας και η επιστροφή στους σκοτεινούς χρόνους της ακραίας εκμετάλλευσης, δεν θα μείνουν αναπάντητα.

Τιμάμε τους νεκρούς όλων των εργατικών αγώνων, μετατρέπουμε το θυμό μας σε αγώνα και την αγανάκτηση μας σε οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση.

 Για τους χιλιάδες νεκρούς της πανδημίας στη χώρα μας, για τα εκατομμύρια νεκρών σε όλο τον κόσμο που θάφτηκαν κάτω από τα σαθρά θεμέλια των υποχρηματοδοτημένων και εμπορευματοποιημένων  συστημάτων υγείας.    

Συνεχίζουμε να έχουμε φωνή όσο και αν προσπαθούν να μας φιμώσουν, με μάσκα ή χωρίς.          

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

ü  Να αποσυρθεί τώρα το αντεργατικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

ü  Επίταξη των υποδομών όλου του ιδιωτικού τομέα υγείας.

ü  Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.

ü  Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

ü  Εξασφάλιση επάρκειας όλων των απαιτούμενων μέτρων ατομικής προστασίας και υλικοτεχνολογικού εξοπλισμού για την υγειά και ασφάλεια στους χώρους εργασίας.

ü  Άμεση ένταξη στα Β.Α.Ε.

ü  Επέκταση του επικίνδυνου και ανθυγιεινού επιδόματος σε όλες τις ειδικότητες.

                 Για το Δ.Σ

     Ο   Πρόεδρος                                     Η  Γραμματέας 

 ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ Ν.                            ΜΠΟΣΜΗ Χ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.