Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΨΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ, ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

 

ΕΝΙΑΙΟΣ   ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α 
 Διεύθυνση   Λεωφόρος Αθηνών 374 (
Χάρτης)
Χαϊδάρι, Αθήνα Τ.Κ. 12462
τηλ. 213 2054152

FAX: 2132054321

http://sylogosdafni.blogspot.gr/

Email:sylogosdafni@gmail.com                                                                                             

ΧΑΪΔΑΡΙ  26/02/2021 

   Αρ.  πρωτ: 9

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

0 αντιδημοκρατικός κατήφορος της Κυβέρνησης της Ν. Δημοκρατίας δεν έχει τέλος. Στα πλαίσια του νόμου που μεθοδεύει το χτύπημα της απεργίας και των συγκεντρώσεων, ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου για την κινητοποίηση που πραγματοποίησε η ΠΟΕΔΗΝ στις 30 Σεπτεμβρίου 2020 και κατά της Προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Αφροδίτης Ρέτζιου για κινητοποίηση που έγινε στις 24 Σεπτεμβρίου στο υπουργείο Υγείας, για παράβαση των άρθρων για «απείθεια» και «παρακώλυση συγκοινωνιών» σε συνδυασμό με το νόμο για τις «Δημόσιες Υπαίθριες Συναθροίσεις».

Το Σωματείο Εργαζομένων ΨΝΑ, καταγγέλλει τους υπευθύνους για την κλήση για προκαταρκτική εξέταση, καθώς το ζήτημα δεν αφορά μόνο την ΟΕΝΓΕ και την ΠΟΕΔΗΝ αλλά τα σωματεία γενικότερα και τις συνδικαλιστικές διώξεις. Η δίωξη αυτή, που είναι η πρώτη για τις διαδηλώσεις, με τον νέο νόμο που άνοιξε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει την κατεύθυνση της πολιτικής της Κυβέρνησης της Ν.Δ. που συνοψίζεται στο δόγμα: όποιοι δεν «συμμορφώνονται» θα διώκονται και θα «εξοντώνονται».

Η ίδια πολιτική ακολουθείται, μετά την εκδικητική μετακίνηση του στο νοσοκομείο ΣΩΤΗΡΙΑ και της μεθόδευση απόλυσης του επικουρικού γιατρού Κ. Καταραχιά,  προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο ΑΓ. ΣΑΒΒΑΣ, παράλληλα διώκονται οι πρόεδροι των σωματείων εργαζομένων των νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών ενώ σχηματίζονται δικογραφίες και καλούνται σε «απολογία» η Δ. Κατσίμπα πρόεδρος της ΕΝΙΘ, η Α. Ρέτζιου, πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ και ο Μ. Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ (οι δυο αντιπροσωπευτικές  Ομοσπονδίες των δημοσίων νοσοκομείων με πολλές χιλιάδες μέλη), με βάση τον απαράδεκτο νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΨΝΑ, εκφράζει την πλήρη στήριξή του στους Πρόεδρους ΠΟΕΔΗΝ-ΟΕΝΓΕ, καθώς στο πρόσωπο τους διώκεται όλο το συνδικαλιστικό κίνημα και δηλώνει πως δεν θα επιτρέψει να περάσουν: ο αυταρχισμός, η αστυνομοκρατία και η τρομοκρατία στη δράση των συνδικάτων.

Σας ενημερώνουμε ότι  μάταια ελπίζετε πως μας τρομοκρατείτε με τέτοιες ενέργειες. Το μόνο που καταφέρνετε είναι να μεγαλώνει η αγανάκτηση όλων των υγειονομικών και να αυξάνονται όσοι συνειδητοποιούν ότι ο μόνος δρόμος για να υπερασπίσουμε την υγεία και τα δικαιώματα μας είναι ο δρόμος του οργανωμένου αγώνα.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

        ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ να σταματήσουν οι διώξεις ΚΑΙ να πάψουν οι απειλές για πειθαρχική ή άλλη δίωξη των αγωνιζόμενων υγειονομικών. Να ανακληθεί η απόλυση και οι διώξεις σε βάρος των συναδέλφων.

        Να σταματήσουν οι απειλές σε βάρος συναδέλφων που νόσησαν ή εκτέθηκαν σε κίνδυνο.

        Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με κατεπείγουσες διαδικασίες.

        Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων

        Να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων και ασθενών στις μονάδες υγείας. Να καταγράφονται τα κρούσματα COVID σε υγειονομικούς ως περιστατικά επαγγελματικής ασθένειας.

         Να ενταχθούν οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα

 

Το Σωματείο Εργαζομένων ΨΝΑ, δε θα επιτρέψει τη πολιτική του αυταρχισμού, των απειλών και της τρομοκρατίας κατά των Υγειονομικών, που με κάθε μέσο και τρόπο προασπίζουν το δικαίωμα όλων των ασθενών σε ένα αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας.

 

 

ΤΟ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΨΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.