Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΗ 2018 ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ Ψηφίζουμε-Στηρίζουμε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ Καλαρίτη Σταύρο ΓΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ


ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΗ 2018 
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΛΑΡΙΤΗ ΓΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ Ψ.Ν.Α ΔΑΦΝΙ
Τι είναι το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ Συµβούλιο;  
Το Διοικητικό Συμβούλιο είναι μηχανισμός του κράτους όπου λαμβάνονται αποφάσεις και αφορούν τη διοίκηση, τη λειτουργία των νοσοκομείων και τις υπηρεσιακές και εργασιακές αλλαγές των υγειονομικών. Τα Διοικητικά Συμβούλια που η πλειοψηφία τους αποτελείται από διορισμένους εκπρόσωπους της εκάστοτε κυβέρνησης, ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥΣ και αυτό γιατί το γενικότερο θεσμικό-νομικό-πολιτικό πλαίσιο στο οποίο κινούνται, είναι ξεκάθαρα αντιλαϊκό. Σε αυτά οι διορισμένοι από την εκάστοτε κυβέρνηση και οι διάφοροι συνδικαλιστές των άλλων παρατάξεων διαπρέπουν σε ρουσφέτια, εξαγορές και εκμαυλισμούς συνειδήσεων.
Τι µπορούν και τι πρέπει να κάνουν οι εργαζόµενοι; Ο έλεγχος και η παρέμβαση των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο μπορεί να γίνει μόνο με όρους κινήματος. Με αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων, με μαζικές κινητοποιήσεις, να απαιτείται το δικαίωμα της ενημέρωσης για το τι συζητιέται στο Διοικητικό Συμβούλιο. Η εκλογή αγωνιστών εκπροσώπων, που υπερασπίζονται τα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων σε αντίθεση με την εφαρμογή των αντιλαϊκών νόμων, που ενημερώνουν τους εργαζόμενους και τα σωματεία για τις αποφάσεις των Διοικητικών, μπορεί να συμβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση. Αντίθετα η εκλογή εκπροσώπων από τις παρατάξεις του παλιού (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) και νέου (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) κυβερνητικού συνδικαλισμού θα έχει σαν αποτέλεσμα να συνεχιστεί η σημερινή απαράδεκτη κατάσταση, με την «τυφλή» εφαρμογή των αντιλαϊκών νόμων σε βάρος των δικαιωμάτων μας, με την αδιαφάνεια στις αποφάσεις .
Με την ψήφο σου για το Διοικητικό Συµβούλιο Καταδίκασε, βάλε εμπόδια στις αντιλαϊκές - αντιδραστικές αλλαγές στο δημόσιο τομέα που εφαρμόζει σήμερα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και παλαιότερα οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. «Μαύρισε» τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, που θα είναι το μακρύ τους χέρι για την προώθηση και εφαρμογή των αντιλαϊκών αλλαγών.
Πες όχι στην πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα μας και θυσιάζει την υγεία των λαϊκών οικογενειών για να εξασφαλιστεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Το βασικό δίληµµα σε αυτές τις εκλογές είναι: Εκπρόσωποι που θα δέχονται να υλοποιούνται οι αντιλαϊκές - αντιδραστικές κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των εκάστοτε κυβερνήσεων, ώστε να υπηρετεί καλύτερα την «ανάκαμψη» των επιχειρηματικών κερδών που προϋποθέτει και τη μετατροπή μας σε ακόμα φθηνότερο δυναμικό ή εκπρόσωποι που θα υπερασπίζονται τα δικαιώματα μας, θα συγκρούονται, θα απειθαρχούν, θα βάζουν εμπόδια στην υλοποίηση των αντιλαϊκών νόμων, θα ενημερώνουν και θα κινητοποιούν τους εργαζόμενους;
Μην πέφτεις λοιπόν στην παγίδα: Μην πιστέψεις αυτούς που σου λένε ψέματα ότι οι εκλογές για το Διοικητικό Συμβούλιο δεν είναι σαν τις άλλες, ότι εδώ «ψηφίζεις για τον αιρετό σου», «δεν είναι πολιτικές». Είτε ψηφίζεις για το Διοικητικό Συμβούλιο, είτε ψηφίζεις για το σωματείο σου, είτε για τις βουλευτικές εκλογές, το κριτήριο της ψήφου είναι ενιαίο. Είναι ψήφος για τα δικαιώματά σου, τη ζωή σου, το μέλλον σου, ψήφος για την υγεία των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
ΨΗΦΙΣΕ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΟΥ
Με αυτό το κριτήριο απομόνωσε τις φωνές και στο νοσοκομείο μας, που τα προηγούμενα χρόνια σε καλούσαν να τους στηρίξεις για να σου πουλήσουν αυταπάτες και για να αρπάξουν το «όπλο» της ψήφου σου. Αυτούς που μεθοδικά πηδάνε από ψηφοδέλτιο σε ψηφοδέλτιο για να εξαγοράσουν την συνείδηση σου. Αυτούς που χρόνια διαπρέπουν σε ρουσφέτια και διάφορα άλλα ταξίματα και την ώρα των αποφάσεων κλείνουν τις θύρες και αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς. Αυτούς που παίρνουν μαθήματα «κωλοτούμπας» από τις εκάστοτε κυβερνήσεις που τους στήριζαν ή τους στηρίζουν στο όνομα της δήθεν διαφάνειας. Αυτούς που χρόνια τους καλούμε στο σωματείο να δημοσιεύουν τα θέματα, τις αποφάσεις των διοικητικών συμβουλίων και τις κρατάνε στα συρτάρια τους, για να σε τυλίγουν στο πελατολόγιό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.