Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

προειδοποιητική πανελλαδική στάση εργασίας την Τετάρτη 10 Οκτώβρη από τις 08:00-13.00, Στάση Εργασίας στην Αττική, 24ωρη Απεργία στην υπόλοιπη Ελλάδα


 




Μαζικές προσλήψεις, Αυξήσεις και Δωρεάν Υγεία

ΟΧΙ προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους

και δαπάνες για τα ΝΑΤΟϊκά Σφαγεία 


ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Στάση Εργασίας στην Αττική
24ωρη Απεργία στην υπόλοιπη Ελλάδα
Συγκέντρωση στις 8 π.μ.-13.00 στον κόμβο των Παίδων
Αγ. Σοφίας & Αγλ. Κυριακού και πορεία στο Υπ. Υγείας

Απευθυνόμαστε σε σένα που δυσκολεύεσαι να τα βγάλεις πέρα γιατί μας έχουν τσακίσει με τις μειώσεις μισθών και την αύξηση της φορολογίας και αγανακτείς με τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας. Ιδιαίτερα, απευθυνόμαστε στους επικουρικούς, τους εργολαβικούς και τους μέσω ΟΑΕΔ και ΚΕΕΛΠΝΟ συναδέλφους, που επιπλέον αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της απόλυσης.
Καταλαβαίνουμε ότι οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί περί «τέλους των Μνημονίων» (χωρίς να έχουν καταργήσει ούτε ένα μνημονιακό νόμο) που συνοδεύονται από την εφαρμογή νέων αντιλαϊκών μέτρων (μείωση του αφορολόγητου, νέες ιδιωτικοποιήσεις κλπ) αποσκοπούν μόνο στο να εμποδίσουν η αγανάκτηση μας να μετατραπεί σε οργανωμένη δράση για τα δικαιώματα μας.
Μιλάνε για «επιστροφή στην κανονικότητα» γιατί θέλουν να κρύψουν ότι τα αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόσθηκαν στο πλαίσιο των μνημονίων, είναι ακριβώς αυτή η «ευρωπαϊκή κανονικότητα». Είναι η υλοποίηση της στρατηγικής της Ε.Ε. για τη θωράκιση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
Πρόκειται για μέτρα, προαποφασισμένα πριν από την κρίση, που υλοποιούνται σε όλα τα κράτη - µέλη της ΕΕ και θα συνεχίσουν να υλοποιούνται και στη φάση της όποιας καπιταλιστικής ανάκαμψης. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας κλπ, όπου η τυπική «έξοδος από τα μνημόνια» συνοδεύεται με συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής.
Τα αντιλαϊκά μέτρα θα συνεχίζονται και θα συνοδεύονται με νέα προνόμια για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Απόδειξη η είναι το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2019, που προβλέπει ανάπτυξη 2,5%, μεγάλο «πρωτογενές πλεόνασμα» αύξηση της φοροληστείας των λαϊκών οικογενειών και νέες φοροαπαλλαγές για τα επιχειρηματικά κέρδη.
Ενώ και οι πρόσφατες εξελίξεις στις τράπεζες αναδεικνύουν το πόσο «εύθραυστη» είναι η ανάκαμψη και πυροδοτούν νέα σενάρια για  μεταφορά του βάρους της κρίσης στις δικές μας πλάτες, είτε επιταχύνοντας τους πλειστηριασμούς είτε κουρεύοντας τους μικροκαταθέτες.
Ετοιμάζουν νέα αντιλαϊκά μέτρα σε Υγεία - Πρόνοια
Προωθούν τη λειτουργία των δημόσιων μονάδων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, δηλαδή ως «αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες» που θα καλύπτουν ολοένα και μεγαλύτερο μέρος του κόστους λειτουργίας, συμπεριλαμβανομένης και της μισθοδοσίας, από την «πώληση» υπηρεσιών υγείας σε ασθενείς και ασφαλιστικά ταμεία. Για να μπορούν να «ανταπεξέλθουν» τα νοσοκομεία, χρειάζονται εργαζόμενους με λιγότερα δικαιώματα, με μικρότερο «μισθολογικό κόστος».
Στην κατεύθυνση αυτή, αναθέτουν στο ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Α.Ε (όπως ονομάστηκε η ΕΣΑΝ Α..Ε)., να αναπτύξει το ελληνικό σύστημα DRG (Ομοιογενείς Διαγνωστικές Κατηγορίες) που θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε 18 δημόσια νοσοκομεία.
Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα της Κύπρου, όπου από 1/1/2019, η λειτουργία των νοσοκομείων ως «αυτοτελείς μονάδες» συνοδεύεται από:
εισαγωγή νέου «ευέλικτου» ωραρίου εργασίας νέου μισθολογίου και συστήματος αξιολόγησης των εργαζομένων
σταδιακή κατάργηση της μόνιμης εργασίας, αφού όλες οι νέες προσλήψεις θα γίνονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Καταργήσεις οργανικών θέσεων, ξεκινώντας από 500 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού..
Στην Ελλάδα, προετοιμάζουν το έδαφος, παίρνοντας αντίστοιχα μέτρα:
μείωσαν την κρατική χρηματοδότηση για τις δημόσιες μονάδες υγείας κατά 350 εκατ. ευρώ και τον ΕΟΠΥΥ κατά 226 εκατ. ευρώ για το 2018
επεκτείνουν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, δηλαδή δουλειά με ημερομηνία λήξης και μειωμένα δικαιώματα, όπου οι εργαζόμενοι πληρώνονται κυρίως από τα έσοδα των νοσοκομείων και προγράμματα του ΟΑΕΔ (δηλαδή από τις εισφορές μας).
συνεχίζουμε να έχουμε απώλειες στους μισθούς, λόγω της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών, και ετοιμάζουν νέα μεγάλη μείωση με τη μείωση του αφορολόγητου
αρνούνται να εντάξουν στα ΒΑΕ χιλιάδες εργαζόμενους που εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες και αποκλείουν πολλούς ακόμα και από την καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος
διατηρούν την κατάργηση ολόκληρων νοσοκομείων, κλινικών, κέντρων υγείας κλπ,, από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, και προχωρούν σε ανάπτυξη τμημάτων με κριτήρια τα έσοδα
Αυτές είναι οι απαιτήσεις των εργοδοτικών ενώσεων, για να εξοικονομηθούν κρατικά κονδύλια για νέες επιδοτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων και να στηριχθεί η επέκταση της επιχειρηματικής δράσης στους τομείς της υγείας – πρόνοιας.
Καμία αναμονή! Διεκδικούμε αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές. Προσλήψεις υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων μόνιμης πλήρους απασχόλησης. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη στα ΒΑΕ όλων όσων εργάζονται σε ανθυγιεινές συνθήκες !
Να οργανώσουμε μαζί τον αγώνα για τη δημιουργία ενός σύγχρονου αποκλειστικά δημόσιου δωρεάν συστήματος Υγείας και Πρόνοιας που θα καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες και θα εξασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Να απαιτήσουμε να σταματήσει η συμμετοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, η οποία έχει μετατρέψει όλη τη χώρα σε ένα απέραντο αμερικανονατοικό αεροπλανοφόρο με στρατιωτικές βάσεις απο τον Εβρο ως την Κρήτη! Μπλέκει τη χώρα μας σε επικίνδυνες περιπέτειες!
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 8 Νοέμβρη!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.