Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Όλοι στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων την Τρίτη 19/10/2021 και ώρα 12μ

 


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ Ψ.Ν.Α

 

Όλοι στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων την Τρίτη 19/10/2021 και ώρα 12μ. στην αίθουσα πολλαπλών, ενάντια στην πολιτική, που στο βωμό του κέρδους, θυσιάζει την υγεία των λαϊκών οικογενειών απολύει υγειονομικούς και διαλύει εργασιακά δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες δεκαετιών. Όλοι στην Πανελλαδική Στάση Εργασίας 7π.μ – 3μ.μ, την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου  και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας στις 11π.μ

Συναδέλφισσες / οι

Οι πρωθυπουργικές δηλώσεις το προηγούμενο διάστημα, ότι «Δεν γίνεται να έχουμε τρία νοσοκομεία μέσα σε ακτίνα 20-30 χιλιομέτρων»  «Μερικές φορές έχουμε περιφερειακά νοσοκομεία περισσότερα από όσα θα έπρεπε» και « Η υγεία πρέπει να βρεί νέους δρόμους μέσα από τις ΣΔΙΤ», επιβεβαιώνουν ότι τα κυβερνητικά σχέδια για το «νέο ΕΣΥ» περιλαμβάνουν την  τη συγχώνευση κλινικών, την κατάργηση δημόσιων νοσοκομείων, την εξασφάλιση  επιπλέον κερδών σε μεγάλους ομίλους ιδιωτικών κλινικών, που όλη αυτή την περίοδο της πανδημίας, κρύφτηκαν σαν λαγοί, πίσω από τη μάχη των υγειονομικών στα δημόσια νοσοκομεία, δείχνοντας  τον παρασιτικό τους χαρακτήρα.

 Όλα αυτά βέβαια όταν διαχρονικά και από όλες τις κυβερνήσεις:

§  Τα νοσοκομεία είναι τραγικά υποστελεχωμένα και απογυμνωμένα από τους «Ήρωες» υγειονομικούς, κάτι που αναδείχθηκε περίτρανα το 2020 μέσα από την πανδημία.

  • Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας κάθε μορφής και οι εργολάβοι είναι πλέον ο κανόνας.
  • Η χρηματοδότηση για την υγεία διαρκώς μειώνεται χρόνο με το χρόνο, ενώ ταυτόχρονα οι ανάγκες του λαού για σύγχρονες και ποιοτικές υπηρεσίες γιγαντώνονται.

 

Αντίστοιχα και η Διοίκηση του ήδη υποστελεχωμένου Νοσοκομείου μας, με αρωγούς τις Διευθύνσεις (Ιατρική – Νοσηλευτική), εμμένει στη στοχοποίηση των συναδέλφων μετά και τις αναστολές, εντατικοποιώντας επιπλέον τις συνθήκες δουλειάς για αυτούς που μένουν πίσω ( μονοβάρδιες, δουλειά με ένα ρεπό, με επιπλέον εφημερίες στο πρόγραμμα εφημεριών του Νοσοκομείου, με αναστολές αδειών, με χιλιάδες χρωστούμενα ρεπό ) και επιβάλλοντας το μαστίγιο της αυταρχικότητας και του άθλιου κατήφορου της κυβερνητικής πολιτικής και του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να καλύψουν  τις ευθύνες τους για τις τραγικές ελλείψεις και να στρώσουν το χαλί της εκχώρησης υπηρεσιών σε εργολάβους και εταιρείες.

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων
  • Να γίνει ανάκληση των αναστολών εργασίας και να επιστρέψουν όλοι οι συνάδελφοι στη δουλειά τους. Κανείς υγειονομικός δεν περισσεύει
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες
  • Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα σχολεία και τις σχολές.
  • Αυξήσεις στους μισθούς μας. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Επέκταση ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη στα ΒΑΕ .
  • Το εμβόλιο να αποτελέσει όπλο στα χέρια της επιστήμης με στοχευμένη ενημέρωση  και πλήρη προληπτικό έλεγχο για τους εμβολιασμένους  και όχι εργαλείο για εκβιασμούς – απολύσεις και για τα κέρδη επιχειρηματικών – φαρμακευτικών ομίλων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.