Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Κάλεσμα σε Γενική Συνέλευση εργαζομένων, την Τρίτη 26/1/2021 και ώρα 11π.μ στην αίθουσα πολλαπλών τηρώντας τα μέτρα covid-19.

 

ΕΝΙΑΙΟΣ   ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α 

Διεύθυνση
Λεωφόρος Αθηνών 374 (
Χάρτης)
Χαϊδάρι, Αθήνα Τ.Κ. 12462
τηλ. 213 2054152

FAX: 2132054321

http://sylogosdafni.blogspot.gr/

Email:sylogosdafni@gmail.com                                                                                                         ΧΑΪΔΑΡΙ  19/01/2021     Αρ.  πρωτ: 4

 

Κάλεσμα σε Γενική Συνέλευση εργαζομένων, την Τρίτη 26/1/2021 και ώρα 11π.μ στην αίθουσα πολλαπλών τηρώντας τα μέτρα covid-19.

 

Οι  εργαζόμενοι του Ψ.Ν.Α στεκόμαστε με υπευθυνότητα απέναντι στο πρόβλημα της πανδημίας. Δίνουμε με αυταπάρνηση μια άνιση μάχη σε αντίξοες συνθήκες, κάνοντας το καθήκον μας χωρίς το απαιτούμενο προσωπικό, για όσα δεν μερίμνησαν όσοι κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια. Κάνουμε ότι δεν έκανε η κυβέρνηση στο χρόνο που της έδωσε η υπεύθυνη στάση όλου του λαού, αφήνοντας το υγειονομικό σύστημα σε μια κατάσταση που με τραγικό πολλές φορές τρόπο βιώνει ο καθένας μας.

 

Την ίδια ώρα στο Ψ.Ν.Α  καταγράφονται:  

 

·         Τραγικές ελλείψεις προσωπικού σε ΟΛΕΣ τις ειδικότητες.

·         Εντατικοποίηση της εργασίας με χιλιάδες μέρες χρωστούμενων αδειών και ρεπό.

·         Εργαζόμενοι να νοσούν .

·         Ανύπαρκτα μέτρα προστασίας, όπως η περιοδική εξέταση όλων των εργαζομένων με test covid19 .

·         Έλλειψη ασθενοφόρου σε 24ωρη βάση. 

·         Δημιουργία κλινικής covid-19 χωρίς υποδομές, χωρίς Ιατρούς, χωρίς τον απαραίτητο υλικοτεχνολογικό εξοπλισμό και το κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό.

·         Νοσηλεία ασθενών covid-19 και μη Covid παράλληλα στην Παθολογική κλινική,  ανάλογα με τα κρούσματα που εμφανίζονται κάθε φορά.

·         Λειτουργία του ΨΝΑ- ΔΑΦΝΙ ως εμβολιαστικό κέντρο για το γενικό πληθυσμό, παρακωλύοντας  την εύρυθμη λειτουργία των Εξωτερικών Ιατρείων για τους ψυχικά ασθενείς

·         Απουσία εξειδικευμένου προσωπικού (αναισθησιολόγος – αλλεργιολόγος ) για τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες και χωρίς υπηρεσίες άμεσης αντιμετώπισης.

Μέσα σε όλα αυτά το αποκορύφωμα της επικινδυνότητας έρχεται με  το νέο εφημεριακό σύστημα του τετραμήνου, που χρεώνει στο νοσοκομείο 5 επιπλέον εφημερίες με έγκριση της Υγειονομικής Περιφέρειας, του Υπουργείου Υγείας και της Διοίκησης του νοσοκομείου εν μέσω πανδημίας.

Για όλα τα παραπάνω το σωματείο εργαζομένων έχει κάνει παράσταση τόσο στη διοίκηση του νοσοκομείου, όσο και στη συνάντηση με την υποδιοικήτρια της 2ης  Υγειονομικής Περιφέρειας στις 5/1/2021 κ.α Δίπλα. Παράλληλα άκαρπη υπήρξε η προσπάθεια για συνάντηση με την Υφυπουργό Υγείας κ.α Ράπτη, παρότι υπήρχε ήδη κλεισμένο ραντεβού στις 7/1/2021. Ωστόσο πραγματοποιήθηκε με τον Διευθυντή του γραφείου της.

Συνάδελφοι ως σωματείο εργαζομένων δεν είχαμε και δεν έχουμε καμία αυταπάτη για τις προθέσεις τόσο της κυβερνητικής πολιτικής, του Υπουργείου Υγείας , όσο και της Διοίκησης του νοσοκομείου, παίρνοντας την σκυτάλη από τους προκατόχους τους. Χρησιμοποιώντας την τακτική του « καρότο ή μαστίγιο », επιβάλουν αντιδραστικές και επικίνδυνες για τους εργαζόμενους υγειονομικούς, πολιτικές κατευθύνσεις.

Είναι γνωστό άλλωστε, πως η κυβέρνηση  προωθεί τις ΣΔΙΤ ( Σύμπραξη Δημοσίου - Ιδιωτικού Τομέα ) στα νοσοκομεία, το σπάσιμο του σταθερού εργάσιμου χρόνου εργασίας με την κατάργηση της υπερωριακής απασχόλησης και των αργιών, την παραπέρα επέκταση των «ελαστικών» σχέσεων του προσωπικού, τη συνέχιση των προσλήψεων με το σταγονόμετρο και το χτύπημα στη δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση « βλ.Έκθεση Πισσαρίδη», προκειμένου να απαλλαγεί το κράτος  από το «κόστος» της υγειονομικής περίθαλψης και της Κοινωνικής Ασφάλισης , διευρύνοντας ακόμη περισσότερο το πεδίο για κερδοφόρες μπίζνες από τους επιχειρηματικούς ομίλους. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου το παράδειγμα της μετατροπής του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ.

 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μπροστά στις εξελίξεις που έπονται, να δώσουν μαζικό παρόν στη Γενική Συνέλευση  των εργαζομένων, που θα γίνει στις 26/1/2021 και ώρα 11π.μ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων τηρώντας τα μέτρα covid-19.

 

Το  σωματείο εργαζομένων θα εξαντλήσει κάθε μορφή πάλης, με κύριο αίτημα  την προάσπιση της καθολικής Δημόσιας υγείας και την ασφάλεια ασθενών  και εργαζομένων στις υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας.

   

 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

·         Άμεσα να πάρει πίσω την απόφασή του το Υπουργείου Υγείας, που ορίζει ένα ειδικό νοσοκομείο σε εμβολιαστικό κέντρο και μάλιστα εν όψει τρίτου κύματος της πανδημίας.

·           Μαζικές προσλήψεις προσωπικού. Μονιμοποίηση  όλων των συμβασιούχων.

 

·           Εξασφάλιση όλων των αναγκαίων μέτρων (προσωπικό, εξοπλισμός, γραμματειακή υποστήριξη, χώροι) και την αναγκαία εκπαίδευση του προσωπικού για την ασφαλή διενέργεια του εμβολιασμού.

 

 

·           Καμία αύξηση των εφημεριών.

 

·           Ασθενοφόρο που να καλύπτει σε 24ωρη βάση το νοσοκομείο και τις ανάγκες που διαμορφώνονται σε επείγουσα διακομιδή ασθενών.

 

 

·           Εξασφάλιση όλων των αναγκαίων προϋποθέσεων και όρων ασφαλείας για τους εμβολιασμούς, βάση πρωτοκόλλων.

·         Να επεκταθεί το Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

·         Να ενταχθούν στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όλοι όσοι εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.

 

ΤΟ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΨΝΑ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.