Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Μετά το “Αποφασίζομεν και διατάσσομεν” της κυβέρνησης , ήρθε και το “Διότι δεν συνεμορφώθην με τας υποδείξεις” από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου.

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ Ψ.Ν.Α ΔΑΦΝΙ

 

Μετά το “Αποφασίζομεν και διατάσσομεν” της κυβέρνησης , ήρθε και το “Διότι δεν συνεμορφώθην με τας υποδείξεις” από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Σε έγγραφη ενημέρωση, με ημερομηνία 26/11/2020, από την Διοίκηση του Νοσοκομείου προς τους εργαζομένους, αναφέρεται πως:

Παρακαλούμε για την πιστή εφαρμογή του ωραρίου προσέλευσης – αποχώρησης στην εργασία από κάθε υπάλληλο……… …….. διαφορετικά θα υποστούν τις συνέπειες που προβλέπονται από τον Υπαλληλικό κώδικα.

Το έγγραφο, με το οποίο η διοίκηση κουνάει το δάκτυλο στους εργαζόμενους, για τους οποίους θεωρεί πως μάλλον δεν είναι στη θέση τους, έρχεται την ώρα που:

·         Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις μας και την πρόσφατη αρνητική εμπειρία από τα περιστατικά υγειονομικών και ασθενών  στο «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ», εξακολουθούν όχι μόνο να μην παίρνονται τα αναγκαία μέτρα αλλά και σε πολλές περιπτώσεις να παραβιάζεται ακόμη και το πρωτόκολλο διαχείρισης κρουσμάτων.

·         Υπάρχει ταυτόχρονη νοσηλεία στην Παθολογική κλινική  ασθενών για COVID με ασθενείς που έχουν άλλα παθολογικά νοσήματα, ιδιαίτερα όταν το νοσηλευτικό και Ιατρικό προσωπικό δεν επαρκεί και δεν μπορεί να υπάρξει διαχωρισμός καθηκόντων.

·         Δεν πραγματοποιείται ολοκληρωμένη εργαστηριακή διερεύνηση, ανάλογα με το βαθμό έκθεσης, και συχνά δεν ελέγχονται το σύνολο των εργαζομένων και ασθενών που εκτέθηκαν (συνήθως "ξεχνιούνται" τραυματιοφορείς, φυσικοθεραπευτές και προσωπικό ακτινοδιαγνωστικού, κοινωνικοί λειτουργοί, καθαριστές, τεχνικοί, τραπεζοκόμοι κ.λπ.).

·         Δεν έχει εξασφαλιστεί ούτε ο επαρκής εφοδιασμός με Μέσα Ατομικής Προστασίας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν συνεχώς ελλείψεις π.χ. σε γάντια και μάσκες υψηλής προστασίας, ποδονάρια, στολές μιας χρήσης, ενώ πολλά από αυτά στις εξωτερικές δομές , αγοράζονται από τους ίδιους τους υπαλλήλους.

·         Το ασθενοφόρο ακόμη το περιμένουμε , καθώς φαίνεται έχει μπεί σε χριστουγεννιάτικη λαχειοφόρο. Μέχρι τότε……..!!!!!!!!

·         Η έλλειψη προσωπικού συνεχώς αυξάνεται και η εντατικοποίηση της εργασίας, λόγω των συνταξιοδοτήσεων, δεν αφήνει περιθώρια να μην είναι οι υπάλληλοι στη θέση τους. Άλλωστε οι προσλήψεις έχουν γίνει το πιο γρήγορο ανέκδοτο.

·         Οι χρωστούμενες άδειες και  τα οφειλόμενα ρεπό έχουν γίνει αριθμοί που απλά καταγράφονται στην υπηρεσία ……

Φαίνεται πως η διοίκηση ακολουθεί πιστά και με συνέπεια την αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης προσπαθώντας  να επιβάλλει το δόγμα « Νόμος και Τάξη ». Επιλέγει με τον τρόπο αυτό να γίνει « χειροκροτητής » στη γύμνια του δημόσιου συστήματος υγείας, που χρόνια ολόκληρα κυβερνήσεις και διοικήσεις αφήνουν αθωράκιστο και κρύβονται πίσω από την υπερπροσπάθεια και το φιλότιμο μας. Μπροστά σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση που όλοι βιώνουμε , παραμένουμε στον καθήκον μας, παρά τις υφιστάμενες αντίξοες συνθήκες που υπάρχουν και δεσμευόμαστε ότι θα  συνεχίζουμε να έχουμε φωνή όσο και αν προσπαθούν να μας φιμώσουν και να επιβάλλουν σιωπητήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.