Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ .....ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ!!!

 

ΕΝΙΑΙΟΣ   ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α 

Διεύθυνση
Λεωφόρος Αθηνών 374 (
Χάρτης)
Χαϊδάρι, Αθήνα Τ.Κ. 12462
τηλ. 213 2054152
FAX: 2132054321

http://sylogosdafni.blogspot.gr/

Email:sylogosdafni@gmail.com

                                                                                                       ΧΑΪΔΑΡΙ  01/12/2020

                                                                                 Αρ.  πρωτ: 77

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,

Τα πρόσφατα γεγονότα που συνέβησαν στο ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ, λόγω μη έγκαιρης λήψης μέτρων από μέρους της Διοίκησης και της Επιτροπής Λοιμώξεων είχαν ως αποτέλεσμα την μεγάλη διασπορά του ιού και έκθεση σε κίνδυνο ασθενών και προσωπικού.

Το υγειονομικό προσωπικό, από τις 20/11/2020 ( που υπήρξε η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων), υπερέβαλε εαυτόν για να αντιμετωπίσει αυτή τη δύσκολη κατάσταση και να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους ασθενείς.

Θα περίμενε λοιπόν κανείς, μετά την άμεση ανταπόκριση του προσωπικού, η Διοίκηση να το επιβραβεύσει τουλάχιστον ηθικά για τον εργασιακό ζήλο που υπέδειξε !!!!

Αντί αυτού όμως, γίναμε όλοι μάρτυρες του υπ’ αριθμ. Πρωτ. 34986/ 26-11-2020 έγγραφου της Διοίκησης ΨΝΑ με θέμα: «Απαρέγκλιτη τήρηση ωραρίου εργασίας ….διαφορετικά θα εφαρμοστούν οι κυρώσεις σύμφωνα με τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα»

Η πρώτη σκέψη και λέξη που αυθόρμητα έρχεται στο μυαλό όλων μας, είναι: Ντροπή

Η δεύτερη σκέψη ,προσπαθώντας να ερμηνεύσει κανείς τη συγκεκριμένη ενέργεια της Διοίκησης, είναι ότι μετά τα δημοσιεύματα για την κατάσταση στο ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ, γνωρίζοντας τις ευθύνες της προσπαθεί να εκφοβίσει το προσωπικό του Νοσοκομείου, επικαλούμενη άρθρα του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα κατά το δοκούν.

Κα Τσαγδή , κ Δούρο,

 Σας επισημαίνουμε ότι η υποστελέχωση στο Νοσοκομείο μας αγγίζει ποσοστό μεγαλύτερο του 50% σε όλες τις ειδικότητες εργαζομένων. Αυτό από μόνο του, επιβάλλει την πιστή και απαρέγκλιτη τήρηση του ωραρίου σε όλες τις υπηρεσίες καθώς λειτουργούμε με προσωπικό ασφαλείας καθημερινά και σε όλες τις βάρδιες. Επιπρόσθετα αναφέρουμε ότι, σχεδόν όλοι οι υπάλληλοι εργαζόμαστε άτυπα και χωρίς αμοιβή σε κατάσταση on call, ώστε να καλύψουμε τα κενά που εσείς δεν φροντίσατε να αναπληρώσετε. Στο σημείο αυτό, να σας θυμίσουμε ότι  στην περίοδο του Covid – 19,  το ΨΝΑ πήρε ελάχιστους επικουρικούς  υγειονομικούς υπαλλήλους  παρόλες τις εκκλήσεις μας και τα ποσοτικά στοιχεία της υποστελέχωσης. Την ίδια ώρα ο αριθμός των συνταξιοδοτήσεων στο Νοσοκομείο μας για το 2020 είναι πολύ μεγαλύτερος από τις αντίστοιχες προσλήψεις.

Δεν διεκδικήσατε ούτε αυτό για το Νοσοκομείο μας.

Αναφορικά με το Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα που επικαλείστε, σας υπενθυμίζουμε και άλλα άρθρα αυτού, που επιλεκτικά ξεχνάτε όπως:

  Άρθρο 30. Καθήκοντα υπαλλήλου  «….Ο υπάλληλος εκτελεί τα καθήκοντα του κλάδου ή της ειδικότητας του».

Πείτε μας λοιπόν πόσοι εκ των υπαλλήλων εκτελούν μόνο τα καθήκοντά τους; Γνωρίζετε βέβαια ότι για την εύρυθμη λειτουργία και για την εξυπηρέτηση  των ασθενών μας κάνουμε άπειρα αλλότρια καθήκοντα που αντίκεινται στον νόμο που εσείς πιστά εφαρμόζετε!!!

Καλύπτοντας με τον τρόπο  αυτό τη δική σας ανεπάρκεια να προστατέψετε προσωπικό και ασθενείς.

Νομιμοποιούνται οι υπάλληλοι για αυτό,  αμείβονται για αυτό;   Απαντήστε μας.

Άρθρο 44. Όροι υγιεινής και ασφάλειας. Οι υπάλληλοι έχουν δικαίωμα στη διασφάλιση συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο εργασίας τους.

Πείτε μας λοιπόν, γιατί δεν έχετε φροντίσει για την επάρκεια υλικών και μέσων ατομικής προστασίας για τη διασφάλιση της υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων; Σας υπενθυμίζουμε την πρόσφατη αρνητική εμπειρία από τα περιστατικά υγειονομικών και ασθενών που εκτέθηκαν σε κίνδυνο στο «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ» λόγω της μη τήρησης και εφαρμογής των πρωτοκόλλων διαχείρισης κρουσμάτων.

Πείτε μας λοιπόν, που αναγράφεται στον υπαλληλικό κώδικα ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να αγοράζουν μόνοι τους τα μέτρα ατομικής προστασίας για να διασφαλίσουν τους εαυτούς τους, τους ασθενείς τους και τη δημόσια υγεία;

 Επίσης, απαντήστε μας, που είναι το υλικό των εξωνοσοκομειακών δομών, σύμφωνα με τις υποδείξεις σχετικού εγγράφου της Δ/νσης Ψ.Υ ;

Από το 19 Μαρτιού 2020 περιμένουμε υγειονομικό υλικό, εξοπλισμό και συμπυκνωτές Οξυγόνου. Δεκέμβριος 2020 και ακόμη δεν έφτασαν τα προαναφερόμενα.

Άρθρο 29. Χρόνος παροχής εργασίας

1. Ο υπάλληλος παρέχει την εργασία του μέσα στον οριζόμενο από τις κείμενες γενικές ή ειδικές διατάξεις χρόνο.

Επίσης η παραπάνω κατευθυντήρια διάταξη εξειδικεύεται από τις σχετικές ρυθμίσεις του Προεδρικού Διατάγματος 88/1999 (Ελάχιστες προδιαγραφές για την οργάνωση του χρόνου εργασίας σε συμμόρφωση με την οδηγία 93/104/ΕΚ). Σύμφωνα, λοιπόν, με τις διατάξεις του άρθρου 3 του ως άνω ΠΔ, «για κάθε περίοδο 24 ωρών, η ελάχιστη ανάπαυση δεν μπορεί να είναι κατώτερη από έντεκα (11) συνεχείς ώρες. Η περίοδος των 24 ωρών αρχίζει την 00:01 και λήγει την 24:00 ώρα».

Πείτε μας τηρείτε τις διατάξεις του σχετικού άρθρου ;

Απαντήστε μας ,πότε οι εργαζόμενοι του ΨΝΑ θα καταφέρουν να πάρουν τα χιλιάδες οφειλόμενα ρεπό, κανονικές άδειες, τα οποία λόγω της υποστελέχωσης και των υπηρεσιακών αναγκών δε δύνανται να κάνουν χρήση;

Αναρωτιέται κανείς, γατί δεν μας αποζημιώνετε για όλα αυτά εφόσον λόγω υπηρεσιακών αναγκών δε θα τα πάρουμε ποτέ ;

Αναφορικά με τις άδειες ειδικού σκοπού και ευπαθών ομάδων

Πείτε μας, γιατί τόσο στην 1η όσο και στη 2η φάση της καραντίνας δεν έγινε εφαρμογή των διατάξεων σε όλους τους υπαλλήλους που πληρούν τις προϋποθέσεις, παρά έγιναν επιλογές και διακρίσεις λόγω της τραγικής υποστελέχωσης;

Πείτε μας, γιατί στην παρούσα φάση « παρεμποδίζονται γραφειοκρατικά» οι υπάλληλοι να κάνουν χρήση των παραπάνω αδειών που δικαιούνται;

 

Συμφωνούμε λοιπόν, ότι πρέπει να τηρηθεί ο Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας και να υποβληθούν κυρώσεις σε όσους παρανομούν, μόνο που η παράβαση γίνεται από την ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΨΝΑ!!!!

Παρανομείτε λοιπόν και σας καλούμε να συμμορφωθείτε άμεσα με όλες τις διατάξεις του νόμου!!!

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

 

ü   Σαφείς οδηγίες, μέτρα, ιχνηλατήσεις, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, αφενός για τη μείωση της διασποράς στο Νοσοκομείο μας, αφετέρου για την αποτελεσματική διαχείριση παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον.

ü  Άμεσα, να διατεθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός και το υγειονομικό υλικό για την αντιμετώπιση  της πανδημίας – καθώς αυτή τη στιγμή το Νοσοκομείο στερείται ακόμη και γάντια μιας χρήσης !!! Μέχρι και σήμερα εκκρεμούν .

ü  Άμεση ενημέρωση για κρούσματα covid

ü  Επαναλαμβανόμενα τεστ για covid σε όλους τους υπαλλήλους με έγκαιρα  αποτελέσματα.

ü  Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.

ü  Μονιμοποίηση επικουρικών υπαλλήλων και υπαλλήλων απασχόλησης μέσω Ο.Α.Ε.Δ.

ü  Άμεσα ασθενοφόρο και οδηγό σε 24ωρη βάση στο Νοσοκομείο

 

ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΨΝΑ-ΔΑΦΝΙ ΚΟΦΕΥΕΙ ΣΤΑ ΠΑΓΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.

ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ.

ΦΤΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ «ΜΟΝΟΙ» ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

 ΑΣΘΕΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.

Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΤΟΥΝ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ.

 

 

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.