Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ!

 



ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ Ψ.Ν.Α ΔΑΦΝΙ

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ!

Τη στιγμή που συνεχίζεται η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων SARS-CoV-2 και αυξάνεται ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών, η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ εξακολουθεί και:

Πουλάει την "ατομική ευθύνη" και  κουνάει το δάχτυλο στους εργαζόμενους που συνωστίζονται στα Μ.Μ.Μ, προκειμένου να πάνε στην εργασία τους ή για να κάνουν διακοπές, ενώ παράλληλα τα δρομολόγια γίνονται με το σταγονόμετρο και η πληρότητα των νησιωτικών γραμμών των πλοίων αλλά και των αερογραμμών άγγιξε το 85% μετά από απαίτηση του εφοπλιστικού και επιχειρηματικού κεφαλαίου.

Μιλάει για την τήρηση στα πρωτόκολλα υγείας, προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία των εργαζομένων στα ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας και να περιοριστεί η αύξηση των κρουσμάτων SARS-CoV-2, ενώ παράλληλα τα κάνει κουρελόχαρτα και λάστιχο σε κάθε χώρο δουλειάς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το νοσοκομείο μας που κληθήκαμε να προχωρήσουμε σε διαγνωστικά τεστ μετά το πέρας των αδειών, χωρίς να υπάρχει πρόληψη και έλεγχος. Έτσι ενώ οι εργαζόμενοι επιστρέψαμε στις υπηρεσίες μας, τα διαγνωστικά τεστ γίνονται μετά από 10-20 ημέρες και το αποτέλεσμα από το μοριακό έλεγχο που γίνεται μόνο στο ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο, γνωστοποιείται μετά από επιπλέον 5 ημέρες, δηλαδή αφού έχουν περάσει 15 – 25 ημέρες από την επιστροφή στην υπηρεσία! Αποτέλεσμα μιας διαχρονικής πολιτικής που έχει αφήσει αθωράκιστο το δημόσιο σύστημα υγείας! Είναι άλλωστε αποκαλυπτικό το πρόσφατο παράδειγμα όπου ο πρόεδρος του ΕΚΕΑ απέδωσε τις ευθύνες για την μη ύπαρξη αντιδραστηρίων στην αλόγιστη χρήση των εξετάσεων από τους υγειονομικούς! Αλόγιστη χρήση χαρακτηρίζεται η ανάγκη για μαζικά τεστ. Είναι ντροπή!

Συνεχίζει να μην παίρνει τα αναγκαία μέτρα για την ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας σε υγειονομικό υλικό με προτεραιότητα στα Μέσα Ατομικής Προστασίας. Και στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία των εργαστηρίων, των κλινικών και των εξωτερικών δομών, ενώ υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό (π.χ. γάντια, αντισηπτικά), παρά τις αδιάκοπες προσπάθειες των συναδέλφων του τμήματος Προμηθειών και των υπόλοιπων υπηρεσιών. Έτσι οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους για μάσκες, γάντια, αντισηπτικά! Παράλληλα καλλιεργεί το έδαφος για να ανθίζει η αυξανόμενη κερδοσκοπία για το υγειονομικό υλικό. Για παράδειγμα η τιμή πώλησης των απλών γαντιών έχει αυξηθεί κατά 220% και η αντίστοιχη τιμή των αποστειρωμένων γαντιών έχει αυξηθεί κατά 60%.

Εξακολουθεί να αρνείται τη μονιμοποίηση των εργαζόμενων υγειονομικών που καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες, αναπληρώνοντας σημαντικό μέρος των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων , με συμβάσεις λάστιχο (ΟΑΕΔ, Επικουρικοί , ΙΔΟΧ , Εργολαβικοί σε καθαριότητα, φύλαξη και εστίαση), αξιοποιώντας όλο το νομοθετικό οπλοστάσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων ( ΠΑΣΟΚ, ΝΔ – ΠΑΣΟΚ , ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ) και των τριών μνημονίων μέχρι σήμερα. Είναι χαρακτηριστικό πως οι προσλήψεις που γίνανε στο νοσοκομείο μας με καθεστώς ομηρίας επικουρικών, για να καλύψουν ανάγκες, άγγιξε μόλις τα 45 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων και την ίδια στιγμή οι αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης μέχρι τέλος του χρόνου θα είναι ίδιες σε αριθμό. Επιπλέον 5 τραπεζοκόμες (ΙΔΟΧ) μέχρι τέλος Σεπτέμβριου απολύονται καθώς λήγει η σύμβασή τους, ενώ εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων με το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ είναι επί ξύλου κρεμάμενοι με τις συμβάσεις τους να μην γνωρίζουν καν αν θα ανανεωθούν .

Μειώνει την κρατική χρηματοδότηση στα δημόσια νοσοκομεία κατά 131 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα από τις επιχορηγήσεις 19,5 δις και τα δάνεια 12,5 δις ευρώ, που προβλέπονται για την Ελλάδα, δεν προορίζεται ούτε ένα ευρώ  στην Υγεία και την Πρόνοια! Και όλα αυτά θα κληθούμε να τα πληρώσουμε μέχρι το τελευταίο ευρώ εμείς! Την ίδια στιγμή αποτελεί πρόκληση να καθυστερεί η πληρωμή δεδουλευμένων (εφημερίες, νυχτερινά, αργίες, Κυριακές), με οποιαδήποτε δικαιολογία, στους εργαζόμενους, λόγω της μη εκταμίευσης των αναγκαίων κονδυλίων για το 3ο τρίμηνο 2020 (Ιούλιος – Αύγουστος - Σεπτέμβριος). Είστε γελασμένοι αν νομίζετε ότι θα συνεχίσουνε να εφημερεύουμε, να δουλεύουμε απλήρωτοι!

Διπλασιάζει τις αποζημιώσεις από τα ασφαλιστικά ταμεία για κάθε κρεβάτι ΜΕΘ και κάνει «γαργάρα»  κάθε κουβέντα για δημιουργία 3.500 κλινών ΜΕΘ από 850 που υπάρχουν σήμερα, σύμφωνα με τις ανάγκες και τα στοιχεία του ΠΟΥ για τη χώρα μας, αλλά και κάθε συζήτηση για  επίταξη του ιδιωτικού τομέα.

Επαναφέρει στη συζήτηση τα σχέδια που άφησε στη μέση με τις ΣΔΙΤ, όπου το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας θα δουλεύει σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, προσφέροντάς τους ζεστό χρήμα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

·         Να σταματήσει τώρα η κερδοσκοπία στα Μέσα Ατομικής Προστασία!

·         Να εξασφαλισθεί, με κεντρική κρατική ευθύνη, ο επαρκής εφοδιασμός των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας με το αναγκαίο υγειονομικό υλικό!

·         Να εκταμιευθούν τα αναγκαία κονδύλια και να πληρωθούν τα δεδουλευμένα (εφημερίες, νυχτερινά, αργίες, Κυριακές) σε όλους τους εργαζόμενους και να πληρώνονται κάθε μήνα, χωρίς καμία καθυστέρηση και περικοπή!

·         Να εξασφαλισθεί ο επαναλαμβανόμενος μοριακός έλεγχος των test άμεσα και για όλους τους εργαζόμενους, ώστε διασφαλιστεί η προστασία των εργαζομένων από πιθανότητα κρούσματος στο νοσοκομείο!

·         Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος! Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις και να ενισχυθούν – θωρακιστούν οι υπηρεσίες με γενναίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού!

·         Να ενταχθούν οι εργαζόμενοι υγειονομικοί όλων των ειδικοτήτων στα ΒΑΕ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις  και να σταματήσει η διαχρονική κοροϊδία των προηγούμενων αλλά και της σημερινής κυβέρνησης. Να χορηγηθεί το ανθυγιεινό επίδομα σε όλους τους γιατρούς και τους υπόλοιπους υγειονομικούς που εργάζονται σε δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας!  

·         Να προσληφθούν μόνιμοι Ιατροί Εργασίας και Τεχνικοί Ασφαλείας στο νοσοκομείο!

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά την Τρίτη 8/9,

ημέρα συνεδρίασης της Επιτροπής Κρίσεων για τα ΒΑΕ

με θέμα «ένταξη στα ΒΑΕ των εργαζομένων στο χώρο της δημόσιας υγείας»,

στη στάση εργασίας 8:00-12:00 στην Αθήνα

και στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.