Τρίτη 18 Αυγούστου 2020

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΤΟΝ COVΙD-19

 

ΕΝΙΑΙΟΣ   ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α 

Διεύθυνση
Λεωφόρος Αθηνών 374 (
Χάρτης)
Χαϊδάρι, Αθήνα Τ.Κ. 12462
τηλ. 213 2054152

FAX:2132054321

http://sylogosdafni.blogspot.gr/

Email:sylogosdafni@gmail.com

 

 

   Χαϊδάρι,  18/08/2020
Αρ. Πρωτ.49


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  -  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σύμφωνα με το υπ. Αρθμ. Έγγραφο Δ208/07-08-2020 της 2ης Υ.ΠΕ. Πειραιώς και Αιγαίου που κοινοποιήθηκε στα τμήματα/δομές του Ψ.Ν.Α. την Παρασκευή 07/08/2020  στις 15.15, όλοι οι υγειονομικοί υπάλληλοι που θα επέστρεφαν από τις κανονικές τους άδειες έπρεπε να υποβληθούν σε test για τον covid -19.

Oι υπάλληλοι του Ψ.Ν.Α.,   εφαρμόζοντας τις οδηγίες του σχετικού εγγράφου, προσήλθαν για test σε διάφορα νοσοκομεία /υπηρεσίες του Ε.Σ.Υ.

Περίπου 100 υπάλληλοι μας, προσήλθαν για test στο εφημερείο του Ψ.Ν.Α. (κατόπιν οδηγίας της Διοικήτριας  ΨΝΑ). Ωστόσο τις επόμενες ημέρες το Νοσοκομείο δε συνέχισε να πραγματοποιεί τα υποχρεωτικά για τους υπαλλήλους του test, ενώ παρατηρήθηκε ότι τα νοσοκομεία και Κ.Υ. που έχουν οριστεί από την Β΄Υ.ΠΕ,  αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τους συναδέλφους.

Στις 12/8/2020, απεστάλη προς όλα τα τμήματα υπηρεσίες του Ψ.Ν.Α. νέο  έγγραφο/εισήγηση του Ιατρού Εργασίας,  με τη διαδικασία που πρέπει να τηρηθεί για τον έλεγχο των υπαλλήλων που επιστρέφουν από άδεια στην υπηρεσία.

Τονίζεται, ότι το ΥΥΚΑ και ο Διοικητής της Β΄ Υ.ΠΕ έχει διαβιβάσει έγγραφο με άλλη διαδικασία το οποίο  έως σήμερα είναι ακόμη σε ισχύ και  δεν υπάρχει νέα τροποποιητική επίσημη οδηγία.  

Παρακαλούμε  τη  Διοίκηση και την Επιτροπή Ενδονοσοκομειακών Λοιμώξεων του Ψ.Ν.Α. να διευκρινίσουν στο προσωπικό του Νοσοκομείου εγγράφως και επίσημα  τι ακριβώς ισχύει και ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθούν όσοι εκ των υπαλλήλων    επιστρέφουν από κανονικές  άδειες και  αναλαμβάνουν   καθήκοντα .

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι σύμφωνα με την γνώμη των ειδικών, βρισκόμαστε στην αρχή του δεύτερου κύματος COVID 19. Κανείς δεν γνωρίζει πως και με τι ρυθμό θα εξελιχθούν τα κρούσματα και η κατάσταση γενικότερα. Τα προγνωστικά των ειδικών είναι δυσοίωνα.

Ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων Ψ.Ν.Α. θέτει ως προτεραιότητα την κατά τη δυνατόν μείωση των επιπτώσεων αυτής της κρίσης, στους ασθενείς και τους εργαζόμενους του Ψ.Ν.Α.

Έχοντας την προηγούμενη εμπειρία και για να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος και αυτή τη φορά, καλούμε τη  Διοίκηση και την Επιτροπή Ενδονοσοκομειακών Λοιμώξεων του Ψ.Ν.Α. που διαδραματίζουν ένα κομβικό ρόλο για τη λήψη και εφαρμογή των ενδεδειγμένων μέτρων για την αντιμετώπιση του COVID- 19 , να επιδείξουν σοβαρότητα και επιστημοσύνη σε όλα τα επίπεδα, δίνοντας σαφείς οδηγίες  και έχοντας  σχέδιο δράσης (οι λεγόμενες προληπτικές ενέργειες) ώστε να μην υπάρχει σύγχυση και ανασφάλεια στο προσωπικό και στους ασθενείς, πριν την κορύφωση της κρίσης .

 

Επιπρόσθετα, θα πρέπει να διαθέτουν και να επιδείξουν τις απαραίτητες γνώσεις, δεξιότητες, ικανότητες για τη διαχείριση του Ανθρώπινου Δυναμικού του φορέα σε μια κατάσταση κρίσης όπως αυτή του COVID 19.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα αυτό που γίνεται ξεκάθαρο προς όλους είναι η ατομική μας ευθύνη!!! και η απόδοση ευθυνών και κυρώσεων .

 

                                                   Για το Δ.Σ.

 

 

                  Ο Πρόεδρος                                               Η Γραμματέας

              Ν. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ                                       Χ. ΜΠΟΣΜΗ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.