Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΡΙΤΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ στις 11 πμ


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ Ψ.Ν.Α


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΡΙΤΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ στις 11 πμ

Η πολιτική όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) και της ΕΕ που με τα 3 μνημόνια έχουν κουρέψει εκατοντάδες εκατομμύρια από τον κρατικό προυπολογισμό για την υγεία και αντιμετωπίζει την Υγεία ως εμπόρευμα, αποδεικνύεται σήμερα με δραματικό τρόπο ότι είναι επικίνδυνη για το ύψιστο αγαθό της ζωής και της υγείας του λαού.
Με αίσθημα ευθύνης παίρνουμε όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας και προστασίας των συνανθρώπων μας. Θα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί και αυτή τη δοκιμασία με αλληλεγγύη, οργάνωση και διεκδίκηση. Δεν μένουμε σιωπηλοί στα μεγάλα κενά, στις μεγάλες τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν στο χώρο της υγείας, στο νοσοκομείο μας, στις μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας. Δυναμώνουμε τη φωνή μας για μέτρα προστασίας της υγείας όλων των εργαζομένων, όλου του ελληνικού λαού. Εν μέσω πανδημίας κυβέρνηση και εργοδοσία μάτωσαν τους εργαζόμενους και στο μυαλό τους έχουν να σαρώσουν όποιο εργασιακό δικαίωμα είχε μείνει όρθιο από την πολιτική όλων των κυβερνήσεων τα προηγούμενα χρόνια. Η κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως με άθλιες αντεργατικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και επίσημη αναστολή ελέγχων από τους όποιους υποτυπώδεις εποπτικούς κρατικούς μηχανισμούς είχαν απομείνει.
Οι εργαζόμενοι δεν ανεχόμαστε άλλο αυτή την κατάσταση,  απαιτούμε ΕΔΩ και ΤΩΡΑ
·        Άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, με νοσηλευτικό προσωπικό. Μόνο οι 12 προλήψεις (επικουρικό προσωπικό και όχι μόνιμο) νοσηλευτών, 1 καρδιολόγος , 1 βιοπαθολόγος και 2 παθολόγοι με μετακίνηση από κέντρα υγείας , προκειμένου να καλύψουν εφημερίες απογυμνώνοντας την πρωτοβάθμια υγεία, μέχρι σήμερα στο νοσοκομείο αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό. Οι υπόλοιπες ειδικότητες μένουν στον αέρα
·        Να επιταχθούν τα αναγκαία υλικά για την υποδομή του δημόσιου συστήματος Υγείας και για τον άμεσο εφοδιασμό των υγειονομικών σε μάσκες ,γάντια, φόρμες και άλλα είδη ατομικής προστασίας. Είμαστε γυμνοί σε όπλα.
·        Να επιταχθεί τώρα όλος ιδιωτικός τομέας υγείας και οι ιδιώτες Ιατροί
·        Να ανοίξουν νέες ΜΕΘ ΤΩΡΑ. Λειτουργούν μόνο 557 κρεβάτια , ανοιξαν μόνο άλλα 100 που ήταν κλειστά διαχρονικά , ενώ προβλέπεται από τον ΠΟΥ 3500 χιλιάδες ΜΕΘ στη χώρα μας.
·        Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα ΤΩΡΑ όλων των Υγειονομικών
·        Να στελεχωθεί επαρκώς η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι».
·        Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Άμεσες μαζικές προσλήψεις γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας και εντατικοί έλεγχοι από την επιθεώρηση εργασίας. Πρόσθετες Άδειες με πλήρεις αποδοχές στους εργαζόμενους με χρόνια νοσήματα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, στις εγκυμονούσες.
·        Την κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ. Να κηρυχτούν παράνομες όλες οι απολύσεις που έγιναν από 1η Μάρτη και οι αρνητικές μεταβολές στις συμβάσεις, στα ωράρια, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις.
·        Την αυτόματη κατάργηση με το πέρας της καραντίνας όλων των απαράδεκτων απαγορεύσεων στην συνδικαλιστική δράση, όπως το άρθρο 12 της ΠΝΠ που ανοίγει ξανά το δρόμο για επιτάξεις απεργών και κήρυξη πολιτικής επιστράτευσης σε κλάδους που διεκδικούν. Καμία ανοχή στον περιορισμό των πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών. Το Δώρο Πάσχα για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, να δοθεί στο ακέραιο και στην ώρα του. Οι εργαζόμενοι να δώσουν μάχη για το δικαίωμά τους.
·        Για όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα και η απαγόρευση, να υπάρχει απαλλαγή από τις χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό, φυσικό αέριο. Να μην υπάρχουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεπικοινωνιών, νερού.
·        Αναστολή πληρωμών για τους εργαζόμενους προς Δημόσιο, τράπεζες, κατάργηση πλειστηριασμών κύριας κατοικίας και κατασχέσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.