Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ στις 11 πμ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ


ΕΝΙΑΙΟΣ   ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α                                                                                                                                                                                                                                                                     ΧΑΙΔΑΡΙ  05/04/2020
Αρ. πρωτ. 15
Διεύθυνση
Λεωφόρος Αθηνών 374 (
Χάρτης)
Χαϊδάρι, Αθήνα Τ.Κ. 12462
τηλ. 213 2054152
FAX:2132054321
Email:sylogosdafni@gmail.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΡΙΤΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ στις 11 πμ  ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Συναδέλφισσες- οι, στις 7 Απρίλη σε ΟΛΕΣ τις Δημόσιες Δομές Υγείας οι Εργαζόμενοι σπάμε στη πράξη «το σιωπητήριο» που θέλει να μας επιβάλλει η Κυβέρνηση της Ν.Δ. Και με συμβολικές στη πράξη, αλλά ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ στους χώρους δουλειάς  με την παρουσία μας και τη ΦΩΝΗ ΜΑΣ δυναμώνουμε τον Αγώνα μας για την ανάδειξη των ελλείψεων και των προβλημάτων διεκδικώντας τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ!!!

Είναι εμφανής η προσπάθεια της Κυβέρνησης της Ν.Δ. να εφαρμοστεί και στην Υγεία το δόγμα «Νόμος και Τάξη», με προφανή στόχο από τη μια να μην υπάρχουν φωνές που να αναδεικνύουν τις ελλείψεις και τα προβλήματα  και από την άλλη να μην υπάρχουν  οργανωμένες αντιδράσεις από τους Εργαζόμενους στην Υγεία που να υπονομεύουν το αφήγημα της Κυβέρνησης και των ΜΜΕ «ΟΛΑ τα κάνουμε τέλεια».

Με αίσθημα ευθύνης παίρνουμε όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας και προστασίας των συνανθρώπων μας. Θα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί και αυτή τη δοκιμασία με αλληλεγγύη, οργάνωση και διεκδίκηση. Δεν μένουμε σιωπηλοί στα μεγάλα κενά, στις μεγάλες τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν στο χώρο της υγείας, στο νοσοκομείο μας, στις μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας. Δυναμώνουμε τη φωνή μας για μέτρα προστασίας της υγείας όλων των εργαζομένων, όλου του ελληνικού λαού. Η κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως με άθλιες αντεργατικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και επίσημη αναστολή ελέγχων από τους όποιους υποτυπώδεις εποπτικούς κρατικούς μηχανισμούς είχαν απομείνει.
Μόνο οι 12 προλήψεις (επικουρικό προσωπικό και όχι μόνιμο) νοσηλευτών, 1 καρδιολόγος , 1 βιοπαθολόγος και 2 παθολόγοι με μετακίνηση από κέντρα υγείας , προκειμένου να καλύψουν εφημερίες απογυμνώνοντας την πρωτοβάθμια υγεία, μέχρι σήμερα στο Νοσοκομείο αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό. Οι υπόλοιπες ειδικότητες μένουν στον αέρα.
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:
·         Πλήρη κάλυψη ΟΛΩΝ των Εργαζομένων ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ Μέτρα Ατομικής Προστασίας καθώς και το απαιτούμενο υλικό – τεχνικό εξοπλισμό.
·         ΑΜΕΣΑ κάλυψη ΟΛΩΝ των κενών θέσεων με Προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού
·         Άνοιγμα και στελέχωση ΟΛΩΝ των Δημοσίων Μονάδων ΜΕΘ σύμφωνα μς τις προδιαγραφές του ΠΟΥ
·         Ένταξη ΕΔΩ και ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ των Υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά
·         Επίταξη ΟΛΟΥ του Ιδιωτικού Τομέα Υγείας και των ιδιωτών Ιατρών
·         Να στελεχωθεί επαρκώς η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι»
·         Άμεσες μαζικές προσλήψεις γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας και εντατικοί έλεγχοι από την επιθεώρηση εργασίας. Πρόσθετες Άδειες με πλήρεις αποδοχές στους εργαζόμενους με χρόνια νοσήματα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και μέριμνα για τις εγκυμονούσες εργαζόμενες.
·         Την αυτόματη κατάργηση με το πέρας της καραντίνας όλων των απαράδεκτων απαγορεύσεων στην συνδικαλιστική δράση, όπως το άρθρο 12 της ΠΝΠ που ανοίγει ξανά το δρόμο για επιτάξεις απεργών και κήρυξη πολιτικής επιστράτευσης σε κλάδους που διεκδικούν. Καμία ανοχή στον περιορισμό των πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών.

 Την ΤΡΙΤΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ.
 ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Για το Δ.Σ.

       Ο Πρόεδρος                                               Η Γραμματέας
   Ν. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ                                       Χ. ΜΠΟΣΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.