Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Ανακοίνωση: ΕΙΝΑΠ-ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για Ψυχογηριατρικά

Θέμα: Βίαιη απομάκρυνση ασθενών από τα Ψυχογηριατρικά Τμήματα του ΨΝΑ

Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στις ενέργειες της Διοίκησης του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ) για την βίαιη μεταφορά ασθενών που νοσηλεύονται στα δύο ψυχογηριατρικά τμήματα του νοσοκομείου (Μποδοσάκεια).
Κάθε προσπάθεια ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης ασθενούς οφείλει να σέβεται την ισχύουσα νομοθεσία και τους κανόνες της ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης. Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι η συναίνεση του ασθενούς ή του δικαστικού του συμπαραστάτη και η συμφωνία του θεράποντος ιατρού ή/και της θεραπευτικής του ομάδας.
Δηλώνουμε ότι θα προστατέψουμε την υγεία, την αξιοπρέπεια και τα ατομικά δικαιώματα των ασθενών και θα συμπαρασταθούμε στις δύο Διευθύντριες Ψυχιάτρους κυρίες Λιτοσελίτου και Πυρένη ώστε να συμβάλουν στην τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών, της καλής ιατρικής πρακτικής και της νομοθεσίας.
Δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχθούμε μετακινήσεις ιατρών, κοινωνικών λειτουργών ή επαγγελματιών ψυχικής υγείας από άλλα τμήματα του ΨΝΑ προκειμένου να προσπεραστεί η νομιμότητα και να κλείσουν βίαια τα δύο αυτά τμήματα του νοσοκομείου. Είναι αυτονόητο ότι κάθε μετακίνηση εργαζόμενου από τη Διοίκηση του νοσοκομείου γίνεται γραπτώς.
                Υποστηρίζουμε τις προτάσεις του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΨΝΑ που έχουν επανειλημμένα κατατεθεί στη Διοίκηση και τις σχετικές αποφάσεις της Διοίκησης του ΨΝΑ κατά το πρόσφατο παρελθόν για την ανάγκη δημιουργίας κατάλληλων δημόσιων και δωρεάν ψυχογηριατρικών οικοτροφείων που είναι η μόνη λύση για τον οποιονδήποτε μετασχηματισμό των δύο ψυχογηριατρικών τμημάτων του ΨΝΑ.  Να σημειωθεί ότι το 90% των ασθενών που τώρα νοσηλεύονται στο Μποδοσάκειο λαμβάνουν συντάξεις της τάξης των 300€ μηνιαίως.

Πενταμελης ΕΙΝΑΠ
Επιστημονικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.