Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πήραμε σαν εργαζόμενοι στο χώρο της Ψυχικής Υγείας  την ευθύνη στους  ώμους μας να μιλήσουμε  καθαρά για τους ασθενείς  , τους εξαρτημένους  και την δική μας λειτουργία και υπηρεσία στο Ε.Σ.Υ
Υπάρχουν πράγματα κακώς καμωμένα στην Ψυχική Υγεία . Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γίνουν. Όμως το βίαιο ,το ακαριαίο, το χωρίς προϋποθέσεις σχέδιο , μόνο στην διάλυση  οδηγεί.
Εχθές έγινε μια μεγάλη κινητοποίηση από την πλευρά των Εργαζόμενων. Κινητοποίησε συνειδήσεις . Μοιράσαμε πάνω από 5000 έντυπα στο δρόμο στους πολίτες για το δίκιο των επιχειρημάτων μας.
Βρέθηκαν δίπλα μας , τα Νοσοκομεία «Θριάσιο», « Αττικόν» , «Κρατικό Πειραιά», «Δρομοκαιτειο», ο πρόεδρος της  Β΄ΕΛΜΕ, ο πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας  Μποζίκας Αντρέας , ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ , δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Χαϊδαρίου( έλειπε αδικαιολόγητα και  πασιφανώς  η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου ) .  Όλοι οι παραπάνω μίλησαν ενώνοντας την φωνή τους μαζί μας,  έκαναν και συμβολικό αποκλεισμό του οδοστρώματος της Λ. Αθηνών   με τους Εργαζόμενους του ΨΝΑ , τους  ευχαριστούμε  πολύ  και ζητάμε να παραμείνουν δίπλα στον αγώνα μας.                         
Κάποιοι έλειψαν, δεν εργάστηκαν γι αυτό, δεν υπερασπίστηκαν την απόφαση των Εργαζόμενων , διαχώρισαν την θέση τους και την ώρα που μιλούσαμε στους ραδιοφωνικούς σταθμούς για τις θέσεις μας, δηλώναμε  στην Εισαγγελία Αθηνών και Πειραιά  την στόχευση της κινητοποίησης  μας για να γίνει φανερό , ότι αν κλείσει το ΨΝΑ όλα αυτά τα περιστατικά που οδηγούνται από όλη την Ελλάδα σε εμάς θα βρεθούν στον αέρα και το κράτος αδύναμο να τα περιθάλψει , μας πλησίασαν και ζήτησαν εκλογές.
Πρέπει να το καταλάβουμε όλοι,  ότι σε αυτό τον αγώνα πρέπει όλοι να είμαστε παρόντες, ότι οφείλουν όλες οι πλευρές να δουλέψουν  για το δημόσιο χαρακτήρα της Ψυχικής Υγείας  και της Απεξάρτησης.
Να απαντηθούν τα ερωτήματα : που θα πάνε οι ψυχικά πάσχοντες ; που θα πάνε οι εξαρτημένοι; Που θα πάνε οι υπηρεσίες που παρέχει αυτό το Νοσοκομείο; Που θα πανε οι Εργαζόμενοι;

                                                                                                  Η   ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                                                              ΛΟΥΚΕΡΗ  ΜΕΝΙΑ
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.