Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 26-10-13



ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΧΑΪΔΑΡΙ, 26 ΟΚΤΩΒΡΗ 2013

Συναδέλφισσες – οι ,
Η προχειρότητα του Υπουργείου Υγείας με την οποία αντιμετωπίζουν την Ψυχική Υγεία και τα προβλήματα των εργαζομένων σ αυτή, έχει ξεπεράσει κάθε λογική και προκαλεί τα αντανακλαστικά της κοινωνίας.

Θέλοντας να δείξουν έργο προς της Ευρωπαϊκές επιταγές  με καταληκτική ημερομηνία ΙΟΥΝΙΟΣ 2015(σύμφωνο Ε.Ε & Υπουργού Υγείας – Απρίλιος 2013) που τους επιβάλει την κατάργηση  όλων των ψυχιατρείων της χώρας, ενεργούν μόνο για να αποφύγουν τις ποινικές ρήτρες της Ε.Ε.

Στο όνομα της αποασυλοποίησης και της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης έχουν κάνει ελάχιστα και έχει κακοποιηθεί η έννοια της.  Μήπως τώρα η πολιτική τους απόφαση είναι να κλείσουν βιαία τα Ψυχιατρεία, άρα να ΄΄κλείσουν΄΄ και τους  λογαριασμούς τους  με το παρελθόν; Πάντως βέβαια δεν ενεργούν προς όφελος και υπεράσπιση της μετεξέλιξης και του μετασχηματισμού.  
ΘΑ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ

 Το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής  καλείται να παρέχει αυτή τη στιγμή και Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια  περίθαλψη , να αντιμετωπίσει  τους  ασθενείς που νοσηλεύονται με το άρθρο 69 και το σύνολο εισαγγελικών παραγγελιών και περιστατικά που οδηγούνται σε αυτό από όλη την Ελλάδα λόγω της έλλειψης  τομεοποίησης. Καθημερινά δουλεύουμε στα όρια του προσωπικού ασφαλείας.
Εμείς και πρόταση και θέση καταθέσαμε, δεν περιοριζόμαστε σε ανέξοδες καταγγελίες. Οφείλουν να χρησιμοποιήσουν όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου μας, να προσλάβουν αυτό που απαιτείται για να προχωρήσει ο Μετασχηματισμός με προσλήψεις μόνιμου χαρακτήρα. Να μεταστεγάσουν σε Δημόσια κτίρια υφιστάμενες εξωνοσοκομειακές  - κοινοτικές δομές και να λειτουργήσουν και τις νέες που θα αναπτυχτούν σε δημόσια κτίρια. 

Δηλώνουμε καθαρά προς όλους ότι θα εγγυηθούμε το Ενιαίο και άρρηκτο μέτωπο των
εργαζομένων,  θα χτυπήσουμε τον κοινωνικό αυτοματισμό και τον κανιβαλισμό στον
οποίο μας σπρώχνουν, θα αποτρέψουμε την εσωστρέφεια και τον φόβο.
 ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ
ΣΕ 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ από τις11-15:00
& ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ 12:00
Αυτή η πολιτική είναι αδιέξοδη και επικίνδυνη. Διαλύει την κοινωνία. Ισοπεδώνει θεσμούς. Εκτελεί εν ψυχρώ ανθρώπους. Και τελικά οδηγεί στην καταστροφή τη χώρα και τους πολίτες στην εξαθλίωση. Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
-         ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
-         ΠΛΗΡΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ Ψ.Ν.Α.
-         ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ Ψ.Ν.Α. ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ή ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΛΟΓΩ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ   
-         ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΣΤΙΣ Μ.Κ.Ο.
-         ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ –  ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
-         ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ 18 ΑΝΩ ΩΣ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΨΝΑ ΚΑΙ ΩΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΣΤΟ Ε.Σ.Υ. ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΕΝΗ ΄΄ΣΤΕΓΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ΄΄
-         ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ. ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΣΤΕΙ
-         ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΩΣΟΠΙΚΟΥ
-         ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΡΩΝ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 2000 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
Η Δημοκρατική Συνεργασία Ψ.Ν.Α. καλεί όλους τους συναδέλφους  να αντισταθούν και να δώσουν μαζικό και δυναμικό παρόν.

ΑΝ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ….
….. ΑΝ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΣ ΕΙΣΑΙ ΗΔΗ ΧΑΜΕΝΟΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ Ψ.Ν.Α

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.