Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ 22/8/2013 ΣΤΟ ΨΝΑ


           Σήμερα  22/8/13 η Υφυπουργός  Υγείας , ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ και η Διευθύντρια Ψυχικής Υγείας  επισκέφτηκαν το ΨΝΑ .

Το αντικείμενο κατά δήλωση της Υφυπουργού  , της  επίσκεψης  ήταν να ακούσει  και να συνομιλήσει  και εν κατακλείδι να πάρει προτάσεις  για τον μετασχηματισμό του ΨΝΑ.

Δήλωσε ότι , «ούτε θέλει , ούτε μπορεί  να παραβεί  τις δεσμεύσεις της χώρας»  για την μεταρρύθμιση και το Σύμφωνο και δεύτερον, ότι κανένας Εργαζόμενος  δεν θα χάσει την θέση εργασίας του !

Από πλευράς μας ως Σύλλογος  και εμένα ως προέδρου του σωματείου που βρέθηκα απέναντι της  διαμηνύθηκαν :

Α. Μετασχηματισμός και μεταρρύθμιση δεν νοείται χωρίς ΚΨΥ, πρωτοβάθμια περίθαλψη, τομεοποίηση , ψυχιατρικούς τομείς, ψυχιατρικές κλινικές Γενικών Νοσοκομείων,   κοινοτικές δομές  οι οποίες θα είναι  διασυνδεμένες με τα ΚΨΥ και τα Νοσοκομεία. ΟΛΑ αυτά σήμερα δεν τηρούνται και δεν υφίστανται , άρα δεν μπορεί και η μεταρρύθμιση να προχωρήσει.

Β. Χρειάζονται  χρήματα και ανθρώπινο δυναμικό για την υλοποίηση του εγχειρήματος , και δέσμευση για τον άρρηκτο δημόσιο χαρακτήρα του  . Δεν μας αρκεί  να μην χάσουμε  «τις θεσούλες μας» , γιατί το να «πετάξουν»  τους ασθενείς στις ΜΚΟ  και εμάς ανά την  επικράτεια , όπου υπάρχουν κενές θέσεις , δεν αποτελεί μεταρρύθμιση αλλά   πλήρη απορύθμιση της ψυχικής υγείας!

Γ. Εμείς και πρόταση έχουμε και γνώση του έργου που έχουμε πράξει  σαν Εργαζόμενοι διαθέτουμε . Κατά δήλωση της αρμόδιας Υφυπουργού  αφού δηλώνει ότι τον 6/2015 το Νοσοκομείο θα πάψει να υφίσταται με την σημερινή του μορφή, θα καταργηθεί  και θα μετασχηματιστεί, πρέπει να ορίσει επακριβώς τι βάζει στη θέση του.

Απαντήθηκε εκ μέρους της ότι περιμένει προτάσεις εφ ‘όλης της ύλης

Θα είμαστε εκεί και θα αγωνιστούμε , γιατί εμείς τουλάχιστον ξέρουμε και τι θέλουμε και τι υπηρετούμε 

Θα οριστεί  Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Επόμενη εβδομάδα, ώστε  να αποφασίσουν οι ίδιοι οι Εργαζόμενοι για την πορεία που θα ακολουθήσουν και των προτάσεων που θα καταλήξουν.

 

                                                                                                                   Η Πρόεδρος

                                                                                                                ΛΟΥΚΕΡΗ  ΜΕΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.