Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ 5-4-13



Εισήγηση της Δημοκρατικής Συνεργασίας στο σημερινό 5-4-2013 Δ.Σ. του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων Ψ.Ν.Α.:



ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  Ψ.Ν.Α

5 ΑΠΡΙΛΗ 2013

Εξ αιτίας  της έλλειψης  απαρτίας δεν πάρθηκαν αποφάσεις. Αυτές θα συζητηθούν την Παρασκευή 5/4/2013 , σε ανοιχτό Διοικητικό Συμβούλιο στις 12.00 στην αίθουσα πολλαπλών. Ζητήσαμε από όλες τις παρατάξεις του Συμβουλίου να κατεβάσουμε κοινό πλαίσιο  αγωνιστικό  κινητοποιήσεων  στην Γ.Σ . Δεν δέχθηκαν.
Η κάθε παράταξη κατέθεσε  ξεχωριστά την δική της πρόταση. Σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό λέμε σχεδόν τα ίδια. Αυτό δεν μπορεί να το αρνηθεί κάποιος, εφόσον είναι όλα καταγεγραμμένα. Δεν είναι θανάσιμο αμάρτημα η συμφωνία θέσεων. Ευλογία είναι, ειδικότερα όταν πνέουμε  τα λοίσθια σαν Νοσοκομείο. Υπάρχουν  όμως  και οι διαφορές  και συγκεκριμένα είναι :
1.            Ζητάει το ΠΑΜΕ και συμφωνεί  η ΑΡΣΥ , να καταγγελθεί ο νόμος 2716/99, ο θεμελιακός νόμος της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης. Σε αυτόν στηρίζεται η ίδρυση των εξωνοσοκομειακών δομών ( ξενώνες και οικοτροφεία) και για την λειτουργία τους  προσλήφθηκαν οι αορίστου χρόνου συνάδελφοι.
Καταγγελία του , κατάργηση του, οδηγεί θεωρητικά, σε κλείσιμο όλων αυτών , άρα και σε απόλυση αυτών που δουλεύουν και προσλήφθηκαν για τις  εξωνοσοκομειακές δομές( Νόμος 2889/2001 άρθρο 18 Τροπολογίες αυτού (του ν.2716/99) έχουν γίνει πέντε μέχρι σήμερα).  Το να καταγγελθεί η δυνατότητα που δίνει για δραστηριοποίηση των Μ.Κ.Ο έχει  λογική, αλλά η απόρριψη του συνολικά μπορεί να  οδηγήσει στο απόλυτο χάος και αδιέξοδο και σε απολύσεις, βούτυρο στο ψωμί της τρόικας , συν ότι η χώρα πρέπει να επιστρέψει ότι πήρε από χρηματοδοτήσεις δεκατρία  χρόνια τώρα και να αποποιηθούμε τόση προσπάθεια που έχουμε καταβάλλει ως Νοσοκομείο να αλλάξουμε τον ασυλιακό χαρακτήρα  του που επικρατούσε δεκαετίες πριν !  ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ. Όσοι το ζητούν ας απαντήσουν στους συναδέλφους μας.

2.            Το ΠΑΜΕ δεν θεωρεί ότι έχει αξία και σημασία η υπογραφή του Οργανισμού του Ψ.Ν.Α.  Η ΑΡΣΥ δεν το θεωρεί μείζον.  Δεν καταλαβαίνουμε τότε πια ήταν η σημασία της κινητοποίησης και η παρουσία 400 και πλέον εργαζομένων έξω από το Υπουργείο πριν από ένα ενάμιση μήνα με την συμμετοχή και των δυο αυτών παρατάξεων!!!!.
Βόλτα πήγαμε; Θυμόμαστε ότι απαιτούσαμε την άμεση υπογραφή του Οργανισμού  και χτυπιόμασταν με τα ΜΑΤ και τραντάζαμε το τόπο και απαιτούσαμε συναντήσεις με Υφυπουργούς και Υπουργούς ! 

Και για τελειώνουμε οριστικά με αυτό καθαρά και ξάστερα.
α. Ο οργανισμός θα αποτυπώσει όλο το 18 ανω που δεν περιγράφεται πουθενά με τον οργανισμό του 1987 και τους  μισούς και πλέον ξενώνες   και οικοτροφεία που δεν έχουμε ούτε ΦΕΚ λειτουργίας τους.
 β. Ο οργανισμός δεν διασφαλίζει ότι το Νοσοκομείο θα παραμείνει ανοιχτό , αλλά ότι  αν αρχίσουν να το κομματιάζουν, οι  Εργαζόμενοι θα έχουν αποτυπωμένες και καταγεγραμμένες θέσεις τις εργασίας τους  που θα τους ακολουθούν όπου μετακινηθούν. Σε διαφορετική περίπτωση κάποιοι θα  πάνε  σπίτι τους και στην ανεργία.
Αν το Ψ.Ν.Α δεν αποτυπώσει τις δράσεις του και τις υπηρεσίες του και δεν τις διατηρήσει  και αυτές πάψουν ,τότε κι οι εργαζόμενοι σε αυτές θα πάψουν και αυτοί. Πιο απλά και καθαρά δεν μπορούμε να το πούμε. Ας έχουν την ευθύνη τους όσοι το αγνοούν. 

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ


ΤΡΙΤΗ 9/4 Ανοικτή Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας σε συνεργασία με Συνδικαλιστικούς – Κοινωνικούς φορείς και χρήστες των υπηρεσιών Υγείας, για την υπεράσπιση του Δημόσιου Χαρακτήρα του ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ, ενάντια σε Συγχωνεύσεις – Καταργήσεις, Αξιολογήσεις, Διαθεσιμότητα και Απολύσεις.

ΠΕΜΠΤΗ 11/4
Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας των Υγειονομικών έξω από τις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) στις 11πμ

ΤΕΤΑΡΤΗ 17/04/2013 6ωρη Πανελλαδική Στάση Εργασίας 09:00 – 15:00 και Συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας στην Αττική

Η πρόταση μας είναι ΞΕΚΑΘΑΡΗ, και επιπλέον προτείνουμε να μετατραπούν οι συγκεντρώσεις της Τρίτης 9/4  & 11/4 σε ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ σε περίπτωση που δεν υπάρχουν θετικές εξελίξεις για τον Οργανισμό.


ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ

ΛΟΥΚΕΡΗ ΜΕΝΙΑ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΨΝΑ
    ΖΑΪΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ – ΜΕΛΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΨΝΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.