Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων Ψ.Ν.Α (ΔΑΦΝΙ)στηρίζει και θα συμμετέχει στην πανελλαδική κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας, που διοργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων στον ΕΟΔΥ, Πέμπτη 27 Ιουνίου στις 12:30 μ.μ

 

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α   Χαϊδάρι 25/6/2024  Aρ.  Πρωτ: 78

τηλ. 2132054152   http://sylogosdafni.blogspot.gr/   Emailsylogosdafni@gmail.com

 

Ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων Ψ.Ν.Α (ΔΑΦΝΙ), λόγω και της Παναττικής Στάσης Εργασίας από την ΠΟΕΔΗΝ 10π.μ – 3μ.μ την Πέμπτη 27 Ιουνίου, στηρίζει και θα συμμετέχει στην πανελλαδική κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας, που διοργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων στον ΕΟΔΥ, με απεργιακή κινητοποίηση  την ίδια ημέρα στις 12.30 μ.μ., με αίτημα να σταματήσουν οι απολύσεις  εκατοντάδων συμβασιούχων  εργαζόμενων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) που απασχολούνται μέσω του προγράμματος Philos.

Εκατοντάδες συμβασιούχοι εργαζόμενοι, του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) που απασχολούνται μέσω του προγράμματος Philos ενημερώθηκαν με ... email(15/6), ότι στις 30/06/2024 θα απολυθούν τερματίζοντας την παροχή φροντίδας υγείας στις δομές προσφύγων αλλά και στο Ε.Σ.Υ. Παρά το γεγονός ότι στις αρχές Μαΐου, ο ίδιος ο ΕΟΔΥ, εναρμονισμένος με το ΦΕΚ 64Α’- 01/05/2024, παρ. 2 του άρθ.37 του ν.5107/2024 ζήτησε από τους εργαζόμενους υπεύθυνες δηλώσεις αποδοχής παράτασης έως και 31/7/2024

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν και οι εργαζόμενοι του προγράμματος Philos στο ΨΝΑ ΔΑΦΝΙ (3 Ψυχολόγοι, 2 Διερμηνείς - Μεταφραστές, 1 Κοινωνική Λειτουργός), όπου με την απόλυσή τους μένουν κενές από ψυχολόγο ψυχιατρικές κλινικές, μένει ακάλυπτο από μεταφραστές - διερμηνείς, με κίνδυνο να μην μπορεί να διενεργηθεί ψυχιατρική αξιολόγηση τόσο κατά την εισαγωγή όσο και κατά την νοσηλεία των ασθενών δεδομένου του αυξημένου όγκου εισαγωγών σε πρόσφυγες, ενώ ταυτόχρονα απολύεται και η μοναδική κοινωνική λειτουργός αρμόδια για όλες της διαδικασίες διασύνδεσης (Camp, Υπηρεσία Ασύλου, Διερμηνείς, ΨΝΑ) και διεκπεραίωσης αιτημάτων φιλοξενίας των προσφύγων. Την ίδια στιγμή και λόγω των αυξημένων αναγκών και των τραγικών ελλείψεων στο ΕΣΥ, οι εργαζόμενοι αυτοί καλύπτουν ανάγκες και υπηρεσίες πέραν του προσφυγικού, σε όλα τα χρόνια εργασίας τους, γεγονός που αναδεικνύει ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Απαιτούμε:

Ø  Να μην απολυθούν οι συμβασιούχοι συνάδελφοι, που εργάζονται μέσω του Προγράμματος Philos, να παραταθούν άμεσα οι συμβάσεις τους και με νομοθετική ρύθμιση να μετατραπούν οι συμβάσεις όλων σε αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος

Ο Γραμματέας

Δημουλάς Θωμάς

Καλαρίτης Σταύρος

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.