Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Στάση εργασίας 10 π.μ. έως 3 μ.μ. από τον Ενιαίο Σύλλογο Εργαζομένων τη Δευτέρα 3 Ιουνίου. Η ποινικοποίηση και το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος της ΕΙΝΑΠ και των συναδέλφων Υγειονομικών στα Παιδιατρικά νοσοκομεία«Αγλαΐα Κυριακού» και «Αγία Σοφία» απο την Κυβέρνηση της ΝΔ δεν θα περάσει.

 

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α Χαϊδάρι 31/05/2024  Aρ.Πρωτ: 69

τηλ.2132054152 http://sylogosdafni.blogspot.gr/ Emailsylogosdafni@gmail.com

 

Στάση εργασίας 10 π.μ. έως 3 μ.μ.απο τον Ενιαίο Σύλλογο Εργαζομένων τη Δευτέρα 3 Ιουνίου, για όσους εργαζόμενους επιθυμούν να συμμετέχουν στην κινητοποίηση των Παιδιατρικών νοσοκομείων, με συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού στις 11:00 π.μ.

 

Η ποινικοποίηση και το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος της ΕΙΝΑΠ και των συναδέλφων Υγειονομικών στα  Παιδιατρικά νοσοκομεία «Αγλαΐα Κυριακού» και «Αγία Σοφία» από την Κυβέρνηση της ΝΔ δεν θα περάσει.

 

Την ώρα που 3.000 παιδιά περιμένουν για να χειρουργηθούν στα δύο μεγαλύτερα Παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας, η κυβέρνηση της ΝΔ αντί να σκύψει πάνω στο πρόβλημα και να δώσει ουσιαστικές λύσεις, αντί να αφουγκραστεί την αγωνία χιλιάδων οικογενειών και των παιδιών, αλλά και τους κινδύνους που εγκυμονεί για τους μικρούς ασθενείς η εντατικοποίηση εξαιτίας της υποστελέχωσης, σέρνει στα δικαστήρια την ΕΙΝΑΠ, το σωματείο εργαζομένων στο «Αγλαΐα Κυριακού» και τους Ιατρούς, αγνοώντας προκλητικά τις εκκλήσεις και τις επισημάνσεις των ίδιων και του λοιπού υγειονομικού προσωπικού του «Αγία Σοφία» και του «Αγλαΐα Κυριακού», καθώς και της Ελληνικής Αναισθησιολογικής Εταιρείας

 

Σήμερα έχουν απομείνει μόνο 12 Αναισθησιολόγοι στο «Αγία Σοφία» και 7 στο «Αγλαΐα Κυριακού», ενώ υπάρχουν τραγικές ελλείψεις και λοιπού υγειονομικού προσωπικού πλην Αναισθησιολόγων. Η κοινή Διοίκηση των Παιδιατρικών την ίδια ώρα απαντά σε βάρος των συναδέλφων και των μικρών ασθενών με έκνομα «εντέλλεσθε» υπερεφημέρευσης, ενώ αξιοποιεί το αντιαπεργιακό νομοθετικό οπλοστάσιο για το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος (Ν. 4512/2018 του ΣΥΡΙΖΑ και Ν. 4808/2021 «νόμος Χατζηδάκη» της ΝΔ), ποινικοποιώντας τη συνδικαλιστική δράση και τις δίκαιες διεκδικήσεις , μέσα στις αίθουσες των Δικαστηρίων.


            Το Υπουργείο απο τη άλλη, μέσω του Υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, εξαπολύει καθημερινά ύβρεις ενάντια στους Παιδοαναισθησιολόγους, ενάντια στην ΕΙΝΑΠ, ενάντια στην ΟΕΝΓΕ μιλώντας για «ακροαριστεροκρατούμενους φιλοτρομοκρατικούς πυρήνες», «στημένες προεκλογικές αντιδράσεις» και απειλώντας τους υγειονομικούς με την φράση «τα βάζουν με λάθος άνθρωπο».

 

Απέναντι στην κλιμάκωση της επίθεσης στη δημόσια Παιδιατρική περίθαλψη από την κυβέρνηση της ΝΔ, που κρατά σε ομηρία χιλιάδες μικρούς ασθενείς, στο στυγνό εκβιασμό της σημερινής κυβέρνησης, με απειλές και δικαστήρια, αλλά και στη διαχρονική πολιτική της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης, της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης της υγείας συνολικά, που βάζει στη ζυγαριά του κόστους - όφελους ακόμα την υγεία και τη ζωή μικρών παιδιών, απαντάμε μαζικά, καλώντας στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού στις 11:00 π.μ.  

 

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                ΔΗΜΟΥΛΑΣ Θ.                                              ΚΑΛΑΡΙΤΗΣ Σ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.