Τετάρτη 3 Απριλίου 2024

ΠΕΜΠΤΗ 4/4/2024 ΣΤΙΣ 10:45 π.μ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.

 

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α   Χαϊδάρι 3/4/2024  Aρ.  Πρωτ: 46

τηλ. 2132054152   http://sylogosdafni.blogspot.gr/   Emailsylogosdafni@gmail.com

 

ΠΕΜΠΤΗ 4/4/2024 ΣΤΙΣ 10:45 π.μ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΕΑ    ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.                                ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΑΝΤΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΨΝΑ ΕΝΤΡΟΠΙΑ.

Μετά την κινητοποίηση και παρέμβαση, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 1/4/2024, από εργαζόμενους, συγγενείς, το σωματείο ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας και μέλη της Δημοτικής Αρχής Χαϊδαρίου στη Διοίκηση του Νοσοκομείου, δεσμεύτηκε η Διοίκηση να φέρει ξανά το θέμα της «αντιεπιστημονικής και επικίνδυνης απόφασης» για τη μετακίνηση στο Ζεφύρι, της Μονάδας Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης ΕΝΤΡΟΠΙΑ στο Δ.Σ του Νοσοκομείου και να συζητηθεί η ένσταση της επιστημονικά υπεύθυνης του Οικοτροφείου καθώς και  η εξώδικη διαμαρτυρία των συγγενών.

Θυμίζουμε πως η απόφαση του Δ.Σ του Νοσοκομείου για την μετακίνηση της Μονάδας Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης ΕΝΤΡΟΠΙΑ ήταν βασισμένη στη λογική …….ότι οι ένοικοι του οικοτροφείου Εντροπία είναι άτομα πάσχοντες με νοητική υστέρηση, οι οποίοι δεν έχουν εξόδους και, στην περίπτωση που πραγματοποιηθεί κάποια, αυτή γίνεται με όχημα….. Αυτό ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. Οι ένοικοι του οικοτροφείου είναι άτομα με βαρύ αυτισμό και νοητική υστέρηση, στον εξατομικευμένο θεραπευτικό σχεδιασμό των οποίων προβλέπονται έξοδοι οι οποίες πραγματοποιούνται πεζή με τη συνδρομή του προσωπικού ή των οικείων (συγγενείς/ δικαστικοί συμπαραστάτες) σε τακτικά διαστήματα μέσα στην εβδομάδα. Στα 15 χρόνια λειτουργίας του Ειδικού Οικοτροφείου οι ένοικοι έχουν ενταχθεί - προσαρμοστεί στη γειτονιά (βόλτες στα πάρκα, καφενεία, ταβέρνες, ζαχαροπλαστεία, κομμωτήριο, εκκλησία, σούπερ μάρκετ), καθώς και στην ευρύτερη κοινότητα του Χαϊδαρίου μέσω ποικίλων δράσεων, όπως το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑΜΕΑ του δήμου Χαϊδαρίου.

Ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ καλεί τους εργαζόμενους, τους συγγενείς, μέλη της Δημοτικής Αρχής και τα σωματεία των ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας να συμμετέχουν στην κινητοποίηση, αύριο Πέμπτη 4/4/2024 στις 10:45 π.μ, με σκοπό να απαιτηθεί η άμεση ανάκληση της αντιεπιστημονικής και επικίνδυνης απόφασης από το Δ.Σ του Νοσοκομείου για ένα τόσο ευαίσθητο κομμάτι πληθυσμού.


 Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος

Ο Γραμματέας

Δημουλάς Θωμάς

Καλαρίτης Σταύρος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.