Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΨΝΑ (ΔΑΦΝΙ) 11/4/2024

 

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α   Χαϊδάρι 12/4/2024  Aρ.  Πρωτ: 50

τηλ. 2132054152   http://sylogosdafni.blogspot.gr/   Emailsylogosdafni@gmail.com

 

ΑΠΟΦΑΣΗ  ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΨΝΑ  (ΔΑΦΝΙ) 11/4/2024

1.      Συμμετοχή στη συναυλία ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία και απεξάρτηση που διοργανώνουν τα παραρτήματα του ΕΣΥΝ Χαϊδαρίου – Αιγάλεω – Αγίας Βαρβάρας, στην πλατεία Δημαρχείου στο Χαϊδάρι την Κυριακή 14/4 στις 11:00.

2.      ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 17/4, συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 10:30 με προσυγκέντρωση στις 9:30 στα Προπύλαια. ΟΕΝΓΕ και ΕΙΝΑΠ έχουν πάρει ήδη απόφαση και καλούμε την πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ για συμμετοχή στην απεργία.

3.      Συμμετοχή στην κινητοποίηση του Δήμου Χαϊδαρίου «Η ΠΟΛΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ – βγαίνουμε στο δρόμο για τα δίκαια αιτήματά μας», Κυριακή 21/4 στις 11:00 στο Δημαρχείο.

4.      ΑΠΕΡΓΙΑ  1/5 (Μ. Τετάρτη) – Υπάρχει απόφαση της ΑΔΕΔΥ.

5.      Προσανατολισμό για σύσκεψη φορέων Ομοσπονδιών και πρωτοβάθμιων σωματείων  στις 25/4/2024 μετά από επικοινωνία μαζί τους και με κάλεσμα στη Δημοτική Αρχή του Δήμου Χαϊδαρίου και άλλων Δήμων της Δυτικής Αθήνας. Θα υπάρχει ενημέρωση από Τρίτη 16/4/2024. Σκοπός για κινητοποιήσεις με μαζικά χαρακτηριστικά στο Υπουργείο και στο Νοσοκομείο.

6.      Εάν αναρτηθεί στη Διαύγεια το Νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία, πρίν από τις 25/4/2024, καλούμε άμεσα σύσκεψη φορέων για να οριστεί η ημερομηνία της απεργίας που έχουμε ήδη αποφασίσει καθώς και τοπική κινητοποίηση των φορέων στο ΨΝΑ με κλείσιμο της λεωφόρου Καβάλας.

7.      Προσπάθεια συνάντησης με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Δημήτριο Βαρτζόπουλο μετά από ραντεβού, που ήδη έχουμε αιτηθεί για 2η φορά, μαζί με τα σωματεία των Νοσοκομείων που έχουν ψυχιατρικές κλινικές.

Απαιτούμε:

ü  Όχι στη διάλυση και το κλείσιμο των δημόσιων υπηρεσιών στη Ψυχική Υγεία και την Απεξάρτηση.

ü  Όχι στην κατάργηση του οργανισμού του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής.

ü  Εφαρμογή του Οργανισμού για το Τμήμα Κοινωνικής Υπηρεσίας και τοποθέτηση σε αυτό όλων των Κοινωνικών Λειτουργών. Τα σχέδια τους δεν θα περάσουν.

ü  Κάτω τα χέρια σας από το 18 Άνω! Ενίσχυση των στεγνών προγραμμάτων ως κύρια μορφή θεραπείας.

ü  Να μην τολμήσουν να προχωρήσει η αντιεπιστημονική και επικίνδυνη απόφαση του ΔΣ για μετεγκατάσταση του Οικοτροφείου ΕΝΤΡΟΠΙΑ, και καμίας άλλης ΜΚΑ, στο κτήριο στο Δήμο Φυλής.

ü  Όχι στις απολύσεις και την εργασιακή ομηρία των χιλιάδων συναδέλφων συμβασιούχων στις δημόσιες μονάδες υγείας. Άμεση μονιμοποίησή τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

ü  Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες με βάση τις ανάγκες. Πλήρη εργασιακά – μισθολογικά – ασφαλιστικά – επιστημονικά δικαιώματα για όλους.

ü  Κατάργηση κάθε μορφής επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της υγείας. Έξω οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία.

ü  Άμεση ανάκληση της Εγκυκλίου Βαρτζόπουλου για την εκτέλεση των ακούσιων νοσηλειών.

ü  Να σταματήσει τώρα το απαράδεκτο μοίρασμα του Logbook σε νέους και μεγαλύτερου έτους ειδικευόμενους από την Ιατρική Υπηρεσία.

ü  Διασφάλιση όλων των εργασιακών σχέσεων. Να μην πειράξουν ούτε έναν εργαζόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.