Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024

Κινητοποίηση Σάββατο 3/2, στις 8.00 π.μ., στην Πύλη του Νοσοκομείου ενάντια στα εντέλλεσθε του Υπουργείου Υγείας

 

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α Χαϊδάρι 2/2/2024  Aρ.  Πρωτ:9

τηλ. 2132054152   http://sylogosdafni.blogspot.gr/   Emailsylogosdafni@gmail.com

 

Συμμετέχουμε μαζικά στην κινητοποίηση

Σάββατο 3/2, στις 8.00 π.μ., στην Πύλη του Νοσοκομείου

ενάντια στα εντέλλεσθε του Υπουργείου Υγείας .

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με εντέλλεσθε του υφυπουργού κ. Βαρτζόπουλου, υπεύθυνου για τα θέματα ψυχικής υγείας, για ακόμη μια φορά επιδιώκει να θέσει σε κίνδυνο ασθενείς και εργαζόμενους των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων, αλλά και των ψυχιατρικών κλινικών των Γενικών Νοσοκομείων.

Χωρίς καμία ενημέρωση και χωρίς καμία μέριμνα για την στελέχωση προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, που είναι απαραίτητες για την λειτουργία της εφημερίας, ανακοίνωσε ότι τα άτομα που προσέρχονται στα ψυχιατρικά τμήματα κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, θα φεύγουν από την αρμοδιότητα της αστυνομίας πρίν την ολοκλήρωση της εξέτασης και θα αποτελούν ευθύνη του ψυχιατρικού τμήματος και του εφημερεύοντος ψυχιάτρου.

Ας μας απαντήσει ο αρμόδιος υπουργός, λαμβάνοντας υπόψιν την τραγική υποστελέχωση και τις ελλείπεις υποδομές για παράλληλη εξέταση περιστατικών, πως αυτό θα γίνει πράξη και μάλιστα με ασθενείς, πολλοί εκ των οποίων βρίσκονται σε μια οξεία φάση της ψυχικής τους νόσου. Ως ΨΝΑ – Δαφνί διαθέτουμε μόνο 48 ειδικούς ψυχιάτρους, ενώ το νοσηλευτικό προσωπικό που βρίσκεται στο 49% κάλυψης των θέσεων στον οργανισμό του 1986 και δεν βγαίνουν οι βάρδιες, καλείται να συνοδεύσει τα περιστατικά προς εργαστηριακό έλεγχο και στα εξωτερικά ιατρεία και να τα διακομίσει στις κλινικές με το ένα και μοναδικό ασθενοφόρο που διαθέτει το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής. Όλα αυτά την ώρα που μέσα σε ένα έτος 78.000 άνθρωποι απευθύνθηκαν στο ΨΝΑ και από τα ΤΕΠ περάσανε 4500 προς εξέταση και ξεπέρασε τις 2.500 εισαγωγές σε 9 κλινικές οξέων περιστατικών.

Στο όνομα της καταπολέμησης του στίγματος, που εμείς οι ειδικοί ψυχικής υγείας δίνουμε καθημερινό αγώνα, η κυβέρνηση της ΝΔ για ακόμη μια φορά «πετάει» ανθρώπινες ψυχές, ενώ ταυτόχρονα θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη ζωή των ίδιων των ασθενών  και του προσωπικού. Παράλληλα περιστατικά που με τη θέλησή τους ζητούν βοήθεια ( εκούσια ), θα υποστούν βάσει του εντέλλεσθε τεράστιες καθυστερήσεις ως προς την εξέταση και περιστατικά που έρχονται από την επαρχία με εισαγγελική εντολή προς εξέταση (αποτελούν το 15% των ακούσιων εισαγωγών στο ΨΝΑ), να μη μπορούν να επιστρέψουν στις περιοχές τους όταν δεν θα κρίνεται η ανάγκη της εισαγωγής !       

Ως εργαζόμενοι καλούμαστε για μία ακόμη φορά, να  βάλουμε φρένο σε μεθοδεύσεις που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπους με ψυχικές ασθένειες και εργαζόμενους που εργάζονται σε επισφαλείς συνθήκες και στα όρια της επαγγελματικής εξουθένωσης.

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος

Ο Γραμματέας

Δημουλάς Θωμάς

Καλαρίτης Σταύρος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.