Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023

Θεματολογία μπροστά στη συνάντηση του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων με τη Διοίκηση του Ψ.Ν.Α και τους διευθυντές στις 21/12/2023 και ώρα 8:30 π.μ για την κατεπείγον κάλυψη αναγκών που διαμορφώνονται στη στελέχωση προσωπικού στις αντίστοιχες διευθύνσεις.

 ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α Χαϊδάρι 19.12.2023 Aρ.  Πρωτ:  233

 τηλ.2132054152   http://sylogosdafni.blogspot.gr/   Email: sylogosdafni@gmail.com

 

Εξαιρετικά επείγον

Προς : Διεύθυνση του Ψ.Ν.Α (ΔΑΦΝΙ) κ.α Δέσποινα Τσαγδή

Πρός : Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Κόντη Δημήτριο

Πρός : Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ.α Μούγια Βασιλική

Πρός : Διευθύντρια Διοικητικής Υπηρεσίας κ.α Ράικου Χριστίνα

Πρός : Διευθύντρια Τεχνικής Υπηρεσίας  κ.α Φουστέρη Παρασκευή

Θεματολογία μπροστά στη συνάντηση του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων με τη Διοίκηση του Ψ.Ν.Α και τους διευθυντές στις 21/12/2023 και ώρα 8:30 π.μ για την κατεπείγον κάλυψη αναγκών που διαμορφώνονται στη στελέχωση προσωπικού στις αντίστοιχες διευθύνσεις.

1ον Στο 2Ο Ψ.Τ.Ε, όπου και δέχεται μαζί με το 8ο Ψ.Τ.Ε και 4ο Ψ.Τ.Ε την πλειοψηφία των νέων εισαγωγών, στα πλαίσια της φιλοξενίας, διαπιστώνεται σύμφωνα με καταγγελίες των εργαζομένων, ότι από το νέο έτος υπάρχουν 4 αποχωρήσεις νοσηλευτικού προσωπικού , με αποτέλεσμα την κάλυψη των βαρδιών μόνο από 8 Νοσηλευτές.

2ον Στο ΤΕΠ, όπου καλύπτεται η υπηρεσία των νέων εισαγωγών, υπηρετούν μόνο 8 Νοσηλευτές μαζί με την προϊσταμένη  , από τους οποίους 3 Τ.Ε και 5 Δ.Ε. Από τους 5 Δ.Ε 1 είχε πρόσφατο χειρουργείο και ήδη θα απουσιάζει μακροχρόνια 

3ον Στην πλειοψηφία των Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και των μονάδων του 18ΑΝΩ ( ξενώνες – Οικοτροφεία- μονάδες αλκοόλ – κλειστά τμήματα χρήσης ουσιών- επανένταξη κ.λ.π  ), όπου και επανερχόμαστε, συνεχίζεται η λειτουργία τους με τη στελέχωση νοσηλευτικού προσωπικού μόνο από 6 Νοσηλεύτριες , για την εξυπηρέτηση 15 -18 ενοίκων και χωρίς να δύναται να λάβουν άδειες και ρεπό.

4ον Στην πύλη του Νοσοκομείου όπου καλύπτουν βάρδιες για τη στελέχωση της 11 εργαζόμενοι, από τους οποίους οι τρείς (3) κάνουν χρέη με αλλότρια καθήκοντα ως Υ.Ε και απαγορεύεται να μεταταχθούν σε Υ.Ε φυλάκων καθώς έχουν καταργηθεί οι θέσεις στον οργανισμό από το 2014. Επιπλέον τρείς (3) κάνουν χρέη σύμφωνα με τις νέες ειδικότητες ως προσωπικό υποδοχής και δεν μπορούν να λάβουν πλέον το επίδομα επικίνδυνης κα ανθυγιεινής εργασίας σύμφωνα με το διαχωρισμό του νόμου.

5ον Στην Τεχνική Υπηρεσία σύμφωνα με  τις θέσεις του οργανισμού (135) υπηρετούν 11 μόνιμοι υπάλληλοι ( 2 επιστημονικό προσωπικό , 7 τεχνολόγοι, 1 βιοτεχνολογίας μηχανικών οργάνων, 1 κηπουρός ) . Επιπλέον υπηρετούν 5 επικουρικοί που λήγουν οι συμβάσεις τους τέλος του 2023 ( 4 ηλεκτρολόγοι κ 1 υδραυλικός ), 2 εργαζόμενοι με το πρόγραμμα ΟΑΕΔ 4000 που λήγουν οι συμβάσεις τους αρχές του 2024 ( 1 ηλεκτρολόγος κ 1 υδραυλικός ) , 7 Αορίστου Χρόνου ( 2 μαραγκοί, 3 μηχανοτεχνίτες, 1 τεχνίτης πλακιδίων, 1 εργάτης που κάνει χρέη ελαιοχρωματιστή ). Τέλος από το 2014 δεν υπάρχουν μηχανολόγοι Τ.Ε ή Π.Ε και ο τελευταίος ψυκτικός του Νοσοκομείου , που απουσιάζει με χρωστούμενα οφ ρεπό από το Μάρτιο του 2023 αρχές Ιανουαρίου φεύγει με σύνταξη.

6ον Στα εργαστήρια του Μικροβιολογικού υπηρετούν 11 Παρασκευαστές ( 1 Τ.Ε επικουρικό προσωπικό, 2 Τ.Ε μόνιμοι 1 Τ.Ε ΙΔΑΧ και 7 Δ.Ε ) 1 χημικός καλύπτοντας εργαστηριακά 5 τμήματα, ενώ τα εργαστήρια αδυνατούν να καλύψουν τις εφημερίες σε 24ωρο . Από το σύνολο αυτών των συναδέλφων 1 Δ.Ε θα συνταξιοδοτηθεί τέλος του 2024 κ 1 Δ.Ε αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας ( έχει ιστορικό κολπικής μαρμαρυγής ) και είναι μόνη της στο τοξικολογικό για την κάλυψη όλων των τοξικολογικών εξετάσεων του Νοσοκομείου μας και της μονάδας του 18 ΑΝΩ μαζί με τα Νοσοκομεία της Νίκαιας, του Θριασίου και το ΑΤΤΙΚΟΝ.

7ον Στους Ιατρούς και συγκεκριμένα στους ψυχιάτρους, υπηρετούν 40  ειδικοί ψυχίατροι με θέση στο ΕΣΥ και 14 Επικουρικοί με πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την κάλυψη των κλινικών (Ψ.Τ.Ε) των Μ.Ψ.Α, ( ξενώνες, οικοτροφεία κ.λ.π ), των μονάδων του 18ΑΝΩ, των τριών Κ.Ψ.Υ, της μοναδικής ψυχογηριατρικής κλινικής και των 2 χρόνιων τμημάτων  στο Νοσοκομείο.

8ον Σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων του 18ΑΝΩ το επόμενο διάστημα λήγουν οι συμβάσεις 15 εργαζομένων με ΕΣΠΑ.

9ον Στα τμήματα , στο διοικητήριο και στην επιστασία του νοσοκομείου διαπιστώνεται μετά και την απόλυση εργαζομένων με το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ 55 – 67 + που κάλυπταν ανάγκες σε υπηρεσίες (εργάτες , τεχνίτες, τραπεζοκόμες, οδηγούς και εργαζόμενους διοικητικούς) η τραγική εικόνα της υποστελέχωσης και της λειτουργίας του νοσοκομείου κάτω από συνθήκες επισφαλείς για ασθενείς και προσωπικό, ενώ παράλληλα η κυβέρνηση εδώ και 3 μήνες αρνείται συστηματικά να υπογράψει εγκύκλιο για τους εργαζόμενους για την επαναπρόσληψη τους στον ίδιο φορέα.   

Για όλα τα παραπάνω θα θέλαμε να μας απαντήσετε συγκεκριμένα, καθώς επανερχόμαστε για πολλοστή φορά με τις ανάγκες κάλυψης του προσωπικού και μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν απαντήσεις.

 

                                                 Το  Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.