Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

Να σταματήσει κάθε προσπάθεια δίωξης, σε βάρος της συναδέλφισσας Ιατρού Αφροδίτης Ρέτζιου, προέδρου της ΟΕΝΓΕ, αλλά και κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης και καταστολής των αγωνιζόμενων υγειονομικών, με στημένα κατηγορητήρια.

 

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α Χαϊδάρι Aρ. Πρωτ: 221  

 τηλ.2132054152   http://sylogosdafni.blogspot.gr/   Emailsylogosdafni@gmail.com

 

Να σταματήσει κάθε προσπάθεια δίωξης, σε βάρος της συναδέλφισσας Ιατρού Αφροδίτης Ρέτζιου, προέδρου της ΟΕΝΓΕ, αλλά και κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης και καταστολής των αγωνιζόμενων υγειονομικών, με στημένα κατηγορητήρια.

Την Πέμπτη 16/11/2023 δικάζεται με την κατηγορία του νόμου 4703/2020 ( νόμος «Χρυσοχοΐδη» ) για τον περιορισμό των διαδηλώσεων,  η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Αφροδίτη Ρέτζιου, καθώς «αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των αστυνομικών», όπως αναφέρει το κλητήριο θέσπισμα.

Η δίωξη αφορά τη συμμετοχή της συναδέλφισσας, ως "διοργανώτριας" σε κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Υγείας, στις 24/9/2020, που οργανώθηκε από την ΟΕΝΓΕ και πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων σε δημόσια νοσοκομεία, με αίτημα την άμεση ενίσχυση των δημόσιων μονάδων με προσωπικό και εξοπλισμό και τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την προστασία της υγείας των λαϊκών οικογενειών από την επιδημία COVID.

Η παραπομπή σε δίκη της συναδέλφισσας γίνεται σε μια περίοδο, που στο πλαίσιο της προσπάθειας να επιβληθεί "σιγή νεκροταφείου" και να προχωρήσει ανεμπόδιστη η εφαρμογή του "νέου ΕΣΥ" των ιδιωτικοποιήσεων - όπως το ονειρεύονται οι ιδιοκτήτες των επιχειρηματικών ομίλων σε Υγεία και Ασφάλιση- πληθαίνουν οι διώξεις και οι απειλές σε βάρος υγειονομικών, που αποκαλύπτουν τις ελλείψεις στις δημόσιες μονάδες Υγείας και συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις για την ενίσχυσή τους, με κριτήριο την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών και υπηρεσιών, σε προσωπικό και εξοπλισμό, στα πλαίσια της σύγχρονης επιστήμης και  έρευνας.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, προϋποθέτει και την ένταση της κρατικής καταστολής ενάντια σε όσους "σηκώνουν κεφάλι". Μάταια όμως ελπίζουν ότι θα μας τρομοκρατήσουν με τέτοιες ενέργειες.

Απαιτούμε να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη σε βάρος της συναδέλφισσας Αφροδίτης Ρέτζιου, προέδρου της ΟΕΝΓΕ, αλλά και κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης και καταστολής των αγωνιζόμενων υγειονομικών. Να καταργηθούν οι νόμοι των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για το χτύπημα των απεργιακών κινητοποιήσεων και των διαδηλώσεων.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ   

         ΚΑΛΑΡΙΤΗΣ Σ.                                                         ΜΠΟΣΜΗ Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.