Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023

Δελτίο Τύπου του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων ΨΝΑ μετά τη μαζική σύσκεψη, σωματείων και φορέων στη Ψυχική Υγεία και την Απεξάρτηση.

 

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α Χαϊδάρι Aρ.  Πρωτ:   225

 τηλ.2132054152   http://sylogosdafni.blogspot.gr/   Emailsylogosdafni@gmail.com

 

Δελτίο Τύπου του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων ΨΝΑ

μετά τη μαζική σύσκεψη, σωματείων και φορέων

στη Ψυχική Υγεία και την Απεξάρτηση.


Όχι στη διάλυση των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης!

Όλοι στην κινητοποίηση την Τετάρτη 22/11 στις 12.00 μ.μ. στο Υπουργείο Υγείας!

Ενίσχυση εδώ και τώρα του δημόσιου χαρακτήρα

της Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης!

Ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ χαιρετίζει την μαζική σύσκεψη σωματείων και φορέων που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16/11 στο χώρο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, με συμμετοχή πολλών σωματείων και φορέων από τον χώρο της ψυχικής υγείας και της απεξάρτησης. Εργαζόμενοι και φορείς δήλωσαν την ξεκάθαρη αντίθεσή τους με τα σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ και του υφυπουργού κ. Βαρτζόπουλου που έρχεται να διαλύσει πλήρως την ήδη υποβαθμισμένη δημόσια ψυχική υγεία και απεξάρτηση.

Στόχος του Νομοσχεδίου και της προσπάθειας που γίνεται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις δεν είναι το συμφέρον των ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας αλλά το τσάκισμα των υπηρεσιών της ψυχικής υγείας και της απεξάρτησης. Στόχος τους το ξεπούλημα της ψυχικής υγείας και της απεξάρτησης!  Εξάλλου το ξήλωμα της πρόληψης στην πρωτοβάθμια υγεία και στο χώρο της Ψυχικής Υγείας έχει ιστορία και την υπογραφή όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων.       

Στην σύσκεψη εκτός από τον Ενιαίο Σύλλογο Εργαζομένων ΨΝΑ και τους εργαζόμενους του ΨΝΑ και του 18 ΑΝΩ, συμμετείχαν εκπρόσωποι από το Ε.ΣΥ.Ν. και τα παραρτήματά του από Αιγάλεω – Χαϊδάρι – Αγία Βαρβάρα – Λιόσια/Μενιδίου, το σωματείο εργαζομένων ΚΕΘΕΑ, την Ομοσπονδία Συλλόγων Οικογένειας ΚΕΘΕΑ, το σωματείο εργαζομένων ΟΚΑΝΑ, τα σωματεία εργαζομένων Θριασίου Νοσοκομείου, Αττικόν, Δρομοκαιτείου, Ασκληπιείου Βούλας, το Σύλλογο Φίλων Πασχόντων από Διατροφικές Διαταραχές «Επιστρέφω», την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος και τους συλλόγους της από Αιγάλεω και Χαϊδάρι και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «η Πρόοδος». Οι εκπρόσωποι των σωματείων και των φορέων ανέδειξαν την τραγική κατάσταση που επικρατεί σε νοσοκομεία και δομές, την υποστελέχωση, τις ανάγκες που δεν καλύπτονται, ενώ ξεκαθάρισαν την πλήρη αντίθεσή τους με τα σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ που έρχεται να διαλύσει ότι έχει απομείνει στην δημόσια ψυχική υγεία και απεξάρτηση. Αναδείχθηκε η ανάγκη να πραγματοποιηθούν σε όλους τους χώρους εργασίας στην ψυχική υγεία και απεξάρτηση αλλά και στους εμπλεκόμενους μαζικούς φορείς μαζικές γενικές συνελεύσεις και πλατιά ενημέρωση του λαού για όλα όσα δρομολογούνται. Ταυτόχρονα εκτός από το πλαίσιο αιτημάτων του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΨΝΑ – ΔΑΦΝΙ, πλαίσιο αιτημάτων κατέθεσαν και οι εκπρόσωποι του Ε.ΣΥ.Ν αλλά και η Ομοσπονδία Συλλόγων Οικογένειας ΚΕΘΕΑ.

Τα σωματεία και οι μαζικοί φορείς συζήτησαν το πρόγραμμα δράσης του επόμενου διαστήματος, αναδεικνύοντας την ανάγκη για συντονισμό της δράσης τους, προτάθηκε κοινή συνέντευξη τύπου αλλά και ετοιμότητα για απεργιακή απάντηση αν τολμήσουν να καταθέσουν το νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία και την απεξάρτηση, ενώ κατέληξαν σε κάλεσμα σε κινητοποίηση την Τετάρτη 22/11, στις 12.00 μ.μ. στο Υπουργείο Υγείας. 

Ένα δρόμο έχουμε – Μια επιλογή!

Δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε!

 

Ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων Ψ.Ν.Α. καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις και τις πρωτοβουλίες του επόμενου διαστήματος. Καμία επανάπαυση! Κανείς εφησυχασμός! Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Ψ.Ν.Α (ΔΑΦΝΙ) και τα Σωματεία Εργαζομενων με τους αντιστοιχους φορείς σε ΚΕΘΕΑ – ΟΚΑΝΑ, αλλά και τα σωματειά και φορείς των όμορων Δήμων, να συμμετέχουν μαζικά:

·         Την Τετάρτη 22/11, στις 12.00 μ.μ., στην κινητοποίηση σωματείων και φορέων στο Υπουργείο Υγείας, με στάση εργασίας 11.00 – 15.00.

·         Την Τετάρτη 29/11, στη στάση εργασίας 7.00 – 15.00 και στις 11.00 στην κινητοποίηση στην πύλη του Νοσοκομείου με αιχμή τα σχέδια της κυβέρνησης στην ψυχική υγεία και απεξάρτηση και στηρίζοντας την 48ωρη απεργία της ΟΕΝΓΕ 29 – 30/11.

·         Την Πέμπτη 30/11, στη στάση εργασίας 7.00 – 15.00 και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της ΟΝΓΕ και της ΠΟΕΔΗΝ, με συγκέντρωση στη 13.00 στο Υπουργείο Υγείας.

 

Διεκδικούμε:

·         Αποκλειστικά Δημόσια & Δωρεάν Ψυχική Υγεία με ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ κάθε μορφής επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο. Έξω οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία.

·         Γενναία χρηματοδότηση του κρατικού προϋπολογισμού στις μονάδες και τις υπηρεσίες  Ψυχικής Υγείας και στον χώρο της απεξάρτησης.

·         Τα Κ.Ψ.Υ να αποτελέσουν τον πυρήνα διασύνδεσης στην πρωτογενή πρόληψη και προαγωγή της ψυχικής υγείας (έγκαιρη παρέμβαση, συνεργασία με κοινοτικές υπηρεσίες, σχολεία κα), στην ολοκληρωμένη θεραπευτική αντιμετώπιση και αποκατάσταση στην κοινότητα με διεύρυνση της λειτουργίας τους όλο το 24ωρο με τις αντίστοιχες ειδικότητες στη στελέχωσή του και ουσιαστική διασύνδεση με τις μονάδες ψυχικής υγείας του τομέα (ξενώνες, προστατευόμενα διαμερίσματα, οικοτροφεία, δημόσια ψυχιατρική κλινική ή νοσοκομείο κ.α.).

·         Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων σε όλες τις ειδικότητες, για την κάλυψη των αναγκών των μονάδων και των υπηρεσιών της Ψυχικής Υγείας και της Απεξάρτησης.

·         Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι και να σταματήσει η ομηρία και η κοροϊδία τους.

·         Καμία συγχώνευση μονάδων και υπηρεσιών.

·         Ενίσχυση της φιλοσοφίας των στεγνών προγραμμάτων και της λειτουργίας του  18 ΑΝΩ ως αναπόσπαστο οργανικό κομμάτι του Ψ.Ν.Α, με όλες τις υπάρχουσες υπηρεσίες και υποδομές, με προσλήψεις μόνιμων εργαζομένων, με επιμόρφωση, εκπαίδευση και ανάπτυξη της έρευνας.

·         Διασφάλιση όλων των εργασιακών σχέσεων! Να μην πειράξουν ούτε έναν εργαζόμενο!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

                        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ          
                        ΚΑΛΑΡΙΤΗΣ Σ.                                                                      ΜΠΟΣΜΗ Χ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.