Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

Ημερήσια διάταξη του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων, για τη συνεδρίαση του Δ.Σ Τετάρτη 1/11/2023 και ώρα 12μ.

 

Ημερήσια διάταξη του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων, για τη συνεδρίαση του Δ.Σ Τετάρτη 1/11/2023 και ώρα 12μ.

Θέματα:

1.    Προγραμματισμός Γενικής Συνέλευσης Εργαζομένων με αφορμή την τοποθέτηση του Υπουργείου και του Υφυπουργού Υγείας - αρμόδιου για θέματα ψυχικής υγείας και σωματικής απεξάρτησης  κ Δημήτρη Βαρτζόπουλου - για την τελική έκβαση του αντιδραστικού νόμου για το Ενιαίο Δίκτυο Υπηρεσιών στη Ψυχική Υγεία και τη μετατροπή – μετασχηματισμό των τριών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων με κριτήριο τα δύο σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο Σπιντλα - Αβραμόπουλου το 2009 και Αντορ - Λυκουρέντζου το 2013, καθώς και την υλοποίηση του Ενιαίου Φορέα Σωματικής απεξάρτησης ( ΚΕΘΕΑ – ΟΚΑΝΑ – 18ΑΝΩ ) στα πλαίσια της δημιουργίας  Οργανισμού με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και με νέο πλαίσιο εργασιακών σχέσεων στη λειτουργία του. Προτεινόμενη ημερομηνία 9 Νοεμβρίου.

2.    Ενημέρωση για τους εργαζόμενους του Προγράμματος 55-67+ όπου έχει αρχίσει η λήξη των συμβάσεων και το Υπουργείο Εργασίας με τα αντίστοιχα Υπουργεία Οικονομικών – Εσωτερικών δεν έχει προχωρήσει σε Κ.Υ.Α.

3.    Κάλεσμα, με προτεινόμενη ημερομηνία που θα ορίσει το Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων, σε συγκέντρωση των προϊστάμενων – υπόλογων, αναφορικά με το από 8/9/2023 –Αρ.πρωτ 27128 έγγραφο, με θέμα: «Εφαρμογή Υπουργικής Απόφασης» που αφορά στις γενικές ρυθμίσεις καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας των υπαλλήλων του Υπουργείου Υγείας, για πρώτη φορά και σε αντίθεση με ό,τι ίσχυε μέχρι σήμερα, όπου ο όρος «οικείος προϊστάμενος» ταυτίζεται με τον «άμεσα» προϊστάμενο για την έκδοση βεβαιώσεων.

4.    Κάλεσμα , με προτεινόμενη ημερομηνία που θα ορίσει το Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων και σε επικοινωνία με τον κ. Νικολετάκη Β., σε συγκέντρωση  των δικαιούχων συναδέλφων διαφόρων ειδικοτήτων σε δικαστικές αποφάσεις, όπου δεν έχει πιστωθεί το κονδύλι για το Νοσοκομείο από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, με στόχο την προσπάθεια συνάντησης με υπεύθυνο του Γ.Λ.Κ, προκειμένου να προβεί σε εξόφληση  των δικαιούχων.

5.    Απόφαση για συμμετοχή του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων στην αντιφασιστική συγκέντρωση - πορεία 1 Νοεμβρίου στις 18:00 στο Νέο Ηράκλειο (Λεωφ. Ηρακλείου και Ιφιγενείας), όπου διεξάγεται «φασιστική πανευρωπαϊκή συνάντηση».

6.    Απόφαση για συμμετοχή του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων, μετά και τη μεγαλειώδη συγκέντρωση – πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ  την Κυριακή 29/10/2023,  σε νέο μεγάλο συλλαλητήριο - συναυλία την Κυριακή 5 Νοέμβρη 11 π.μ. στο Σύνταγμα , όπου καλούν Συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι και μαζικοί φορείς της Αττικής.

7.    Απόφαση για συμμετοχή του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων, σε κατάθεση στεφάνου στο Πολυτεχνείο και στη συγκέντρωση που καλούν συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι  και μαζικοί φορείς.

8.    Πρόταση για διαδικασία υλοποίησης ημερομηνίας εκλογών για νέο Δ.Σ στον Ενιαίο Σύλλογο Εργαζομένων, με τη λήξη της θητείας του.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

                       ΚΑΛΑΡΙΤΗΣ Σ.                                      ΜΠΟΣΜΗ Χ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.