Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

ΕΝΙΑΙΟΣ   ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α               Χαϊδάρι, 18/7/2023 Αρ.Πρωτ:194

Διεύθυνση Λεωφόρος Αθηνών 374 (Χάρτης)
Χαϊδάρι, Αθήνα Τ.Κ. 12462 τηλ.2132054152
   http://sylogosdafni.blogspot.gr/    Email:sylogosdafni@gmail.com                                     

ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ 5ο ΚΑΙ 6ο ΨΤΕ, ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΨΝΑ, ΠΟΥ ΜΕΣΩ ΚΑΥΣΩΝΑ ΕΚΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ. 

 

ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ στην καρδιά του καλοκαιριού με ειδικά μέτρα καύσωνα σε ισχύ και με αλλεπάλληλες  εφημερίες για το Νοσοκομείο (θυμίζουμε πως  έχουν προστεθεί στο πρόγραμμα 8 εφημερίες το τετράμηνο με αποτέλεσμα να ξεπερνούν τις 24 επιπλέον το χρόνο ), όπου η κατάσταση όπως διαμορφώνεται  είναι δραματική καθώς οι συνθήκες νοσηλείας χωρίς κλιματισμό, είναι ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ.

 

 

 Πρόκειται για ζήτημα, που δεν εμφανίζεται για πρώτη φορά, αφού και τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν ανάλογα σοβαρά προβλήματα, λόγω της παλαιότητας του νοσοκομείου, όπως και των μηχανισμών κλιματισμού του, ενώ η αποκατάσταση της βλάβης γίνεται με τις ευλογίες εργολάβων ( με ότι σημαίνει αυτό ) , αφού ο ένας και μοναδικός ψυκτικός που έχει μείνει  στην τεχνική υπηρεσία απο το 2013, συνταξιοδοτείται.

 

Στο 5ο και 6ο ο Ψυχιατρικό Τμήμα Εισαγωγών του Νοσοκομείου ο κλιματισμός εξακολουθεί και ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ σε τρείς και δύο θαλάμους ασθενών αντίστοιχα, στις στάσεις των νοσηλευτών και στα υπόλοιπα γραφεία, από το προηγούμενο καλοκαίρι, που ξανά είχαμε καταγγείλει το γεγονός.

 

Επιπλέον στα γραφεία της διοίκησης του Νοσοκομείου, για 4η εβδομάδα, συνεχίζει και δεν έχει τεθεί ακόμα σε λειτουργία. Στις υπόλοιπες κλινικές, ο κλιματισμός λειτουργεί οριακά, ενώ στο οικοτροφείο «ΙΡΙΣ»  και στον ξενώνα «ΕΣΤΙΑ» τα κλιματιστικά αποτελούν παρελθόν.

 

Κατά τα άλλα, στέλνονται υπηρεσιακά σημειώματα για την αντιμετώπιση της… «θερμικής καταπόνησης» εξαιτίας του καύσωνα, για ασθενείς και ευπαθείς ομάδες εργαζομένων, ενώ πέρα από κάθε λογική το ΕΤΟΣ 2023 αγοράζονται ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΕΣ ( ίσως να αναμένουμε και τις παγοκολώνες στις λεκάνες, όπως γινότανε 30 χρόνια πρίν ), με ό,τι και αν σημαίνει αυτό για την έκθεση των ψυχικά ασθενών και των υπαλλήλων σε κίνδυνο.

 

Η διαχρονικές ευθύνες ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ και ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ, για την ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής και την υποχρηματοδότηση του είναι δεδομένες, αλλά το γεγονός αυτό δεν απαλλάσσει τη ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ από τις δικές της ευθύνες.

 

Καλούμε τη Διοίκηση να προχωρήσει άμεσα σε αποκατάσταση του κλιματισμού στο Νοσοκομείο , σύμφωνα με τις δικές της δεσμεύσεις, απέναντι σε παράσταση διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκε από μέλη της Διοίκησης του Σωματείου και εργαζομένων και την καθιστούμε υπεύθυνη μαζί με τη διοίκηση του Υπουργείου  και της 2ης Υ.ΠΕ για ό,τι τυχόν συμβεί, σε ασθενείς και εργαζόμενους, καθώς είχαν και έχουν γνώση για την παλαιότητα των μηχανισμών λειτουργίας του κλιματισμού στο Νοσοκομείο και για την έλλειψη ψυκτικών στην τεχνική υπηρεσία.

Για το Δ.Σ.

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                             ΚΑΛΑΡΙΤΗΣ Σ.                                         ΜΠΟΣΜΗ Χ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.