Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023 ΜΕ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 07:00 – 15:00

 

ΕΝΙΑΙΟΣ   ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α Χαϊδάρι, 10/07/2023 Αρ. Πρωτ. 192

Διεύθυνση Λεωφόρος Αθηνών 374 (Χάρτης)
τηλ.2132054152
 http://sylogosdafni.blogspot.gr/Email:sylogosdafni@gmail.com

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023 ΜΕ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 07:00 – 15:00  ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 08:30π.μ ΟΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ.

Οι προγραμματικές δηλώσεις που ανέγνωσε στη βουλή ο πρωθυπουργός επιβεβαιώνουν πως στη νέα κυβερνητική της θητεία, η ΝΔ, θα επιχειρήσει να «τρέξει» ακόμα πιο αποφασιστικά την επίθεση στην υγεία του λαού π.χ η Π.Ν.Π για το ΕΚΑΒ που ανέσυρε η νέα κυβέρνηση και ο Υπουργός Υγείας Μ. Χρυσοχοΐδης, από τα συρτάρια του Υπουργείου, με νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2016, όπου ο στρατιωτικός, ο πυροσβέστης και ο υπάλληλος των ΟΤΑ κάνει τα πάντα και συμφέρει. Έχει όλο το πακέτο του αντιλαϊκού προγράμματος, αλλά και τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις, για να εκτελέσουν τις νέες  αποστολές σε βάρος της υγείας του λαού, στο όνομα της εμπορευματοποίησης, της ιδιωτικοποίησης και της ανταγωνιστικότητας που προβλέπει ο λεγόμενος νέος χάρτης για την υγεία και προϋποθέτει συγχωνεύσεις νοσοκομείων και κλινικών, καθώς και κατάργηση εργασιακών - μισθολογικών δικαιωμάτων μέσω της αντιδραστικής αξιολόγησης που καμία σχέση δεν έχει με τον πραγματικό όρο της αξιολόγησης.

Χαρακτηριστικό είναι ότι εργαζόμαστε σε συνθήκες αυξανόμενης εντατικοποίησης, χωρίς καθόλου κλιματισμό το 2023 σε κλινικές, μέσα στο καλοκαίρι (ΜΨΑΤ, 5ο και 6ο Ψ.Τ.Ε ), με αλλεπάλληλες βάρδιες και εφημερίες, με πολλά χρωστούμενα ρεπό και μέρες κανονικής άδειας από τις μέρες καλοκαιρινής άδειας που γίνονται «όνειρο θερινής νυκτός» και στοιβάζονται στο όνομα κάθε υπαλλήλου ( π.χ Προκατ 2ΑΒ, Εξωτερικές Δομές, Μποδοσάκειο, κ.λπ) γιατί, παρά τις λεγόμενες εξαγγελίες περι προσλήψεων και ευχολόγιων για μονιμοποίηση των ήδη συμβασιούχων στα χρόνια της πανδημίας, που ακούσαμε και ακούμε σε κάθε κυβερνητική θητεία, όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα, έχει καταντήσει ένα μεγάλο ανέκδοτο. Το παράδειγμα των ελλείψεων στο ΨΝΑ όπου οι κενές θέσεις του νοσηλευτικού προσωπικού αγγίζει το 46% με το 1/5 από τις 665 θέσεις να είναι συμβασιούχοι επικουρικοί και ΟΑΕΔ αγγίζοντας τους 113 , ενώ οι  μόνιμοι να είναι 446 από τις 1191 οργανικές θέσεις,  με τους  ΙΔΑΧ να αγγίζουν τις 53 από τις 63 οργανικές θέσεις +  76 προσωποπαγείς θέσεις και από την Τεχνική Υπηρεσία που προβλέπονται 110 οργανικές θέσεις, αυτή την στιγμή να υπάρχουν μόνο 9 μόνιμοι υπάλληλοι  με επιπλέον άλλους 15 συμβασιούχους, αλλά και με τις υπόλοιπες ειδικότητες και κλάδους , όπως οι Ιατροί που υπηρετούν μόνο 35 ειδικοί ψυχίατροι από τις 75 + 12 επικουρικές  θέσεις που προβλέπονται στον οργανισμό, αποδεικνύει το στρατηγικό σχεδιασμό της κυβέρνησης να επιταχύνει την ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων και την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων με σύγχρονους σκλάβους.

Έχουμε «χορτάσει» χειροκροτήματα, ευχαριστίες, υποσχέσεις από τη σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, χωρίς όμως καμία ουσιαστική αναγνώριση της προσφοράς μας και ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Καλούμαστε για ακόμη μία φορά να βάλουμε πλάτη για να γίνουμε συνένοχοι στο σχεδιασμό της κυβέρνησης, που στόχος της είναι η ισοπέδωση και το βάθεμα της εμπορευματοποίησης - ιδιωτικοποίησης  της υγείας στη λογική του κόστους - οφέλους,  αφού ο ασθενής αποτελεί πελάτη στις υπηρεσίες υγείας. Κύριοι της ΝΔ η δική μας πρόταση είναι στην αντίπερα όχθη, εκεί που οι ανάγκες της υγείας του λαού είναι πραγματικά στο επίκεντρο του ασθενή, με την υγεία να αποτελεί  κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα .

Διεκδικούμε:

·       Κατάργηση κάθε μορφής επιχειρηματικής δράσης ( ΜΚΟ – ΑΜΚΕ - ΣΔΙΤ κλ.π) στο χώρο της Ψυχικής Υγείας , αλλά και σε όλη την Υγεία. Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους. Έξω οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία.

·       Καμία κατάργηση – συρρίκνωση κλινών, των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων. Να στελεχωθεί το Νοσοκομείο μας, με τις προβλεπόμενες υπηρεσίες ( χειρουργική – παθολογική – νευρολογική κλινική, καρδιολογικό – δερματολογικό - μαιευτικό τμήμα  ) και το αντίστοιχο προσωπικό.

·       Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Να σταματήσει η εργασιακή ομηρία για όλους τους συμβασιούχους ( π.χ λήξη της σύμβασης των εργαζόμενων μέσω ΕΟΔΥ στις 30 Αυγούστου και όλων των άλλων συμβάσεων ΣΟΧ, πρόγραμμα ΟΑΕΔ 55 – 67 , Επικουρικό προσωπικό που ακολουθούν από 30 Σεπτεμβρίου και μέχρι τέλος του χρόνου ) και να αναγνωριστεί η μισθολογική ωρίμανση από την προϋπηρεσία, καθώς και οι μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών των εργαζομένων στο πρόγραμμα «4.000 στην Υγεία»

·       Ένταξη στα ΒΑΕ και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους κλάδους των Υγειονομικών. Να σταματήσει η κοροϊδία με το «τυράκι» των αυξήσεων του ανθυγιεινού επιδόματος και της επιδοματικής πολιτικής γενικά, για κάποιες ειδικότητες και όχι σε όλους, όταν ο πληθωρισμός ροκανίζει τους μισθούς στο πρώτο δεκαπενθήμερο. Να γίνει ενσωμάτωση των όποιων επιδομάτων στο μισθό.

·       Αυξήσεις στους μισθούς μας πάνω από τον πληθωρισμό. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού

·       Να σταματήσει ο εμπαιγμός και ο διαχωρισμός των συναδέλφων σε ανεμβολίαστο ή μερικώς εμβολιασμένο για Covid -19 Υγειονομικό προσωπικό, ως προς τον υποχρεωτικό διαγνωστικό έλεγχο για τον κορωνοϊό COVID -19 και τη διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) ή με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού (RAPID TEST) σε ιδιωτικά φαρμακεία και ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα,  καθώς όλοι μας σε αυτό το χώρο εργαζόμαστε χρόνια τώρα κάτω από εξαιρετικά δύσκολες, επισφαλείς και ανθυγιεινές συνθήκες 

 

Για το Δ.Σ.

             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΛΑΡΙΤΗΣ Σ.                                         ΜΠΟΣΜΗ Χ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.