Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

Θέμα: Η Δωρεάν διασφάλιση της διενέργειας διαγνωστικών ελέγχων, με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) ή με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού (RAPID TEST) για όλους τους συναδέλφους που ανήκουν στο ανεμβολίαστο ή μερικώς εμβολιασμένο για Covid -19 Υγειονομικό προσωπικό.

 

ΕΝΙΑΙΟΣ   ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α Χαϊδάρι, 07/06/2023 Αρ. Πρωτ. 185

Διεύθυνση Λεωφόρος Αθηνών 374 (Χάρτης)
Χαϊδάρι, Αθήνα Τ.Κ. 12462 τηλ.2132054152
 http://sylogosdafni.blogspot.gr/Email:sylogosdafni@gmail.com

Προς : ΠΟΕΔΗΝ

Θέμα: Η Δωρεάν διασφάλιση της διενέργειας διαγνωστικών ελέγχων,  με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) ή με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού (RAPID TEST) για όλους τους συναδέλφους που ανήκουν στο ανεμβολίαστο ή μερικώς εμβολιασμένο για Covid -19 Υγειονομικό προσωπικό.

 

Σύμφωνα με  το ΦΕΚ τεύχος α΄ αρ. φύλλου 87/08.04.2023, Νόμος υπ’ αριθμ. 5041 «Φαρμακευτικοί Σύλλογοι – Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος – Ινστιτούτο Φαρμακευτικών Επιστημονικών Ερευνών και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις» στο άρθρο 91 αναφέρεται «Παράταση ισχύος ρυθμίσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID -19 και την προστασία της δημόσιας υγείας, α) ορίζεται η παράταση της ισχύος  του άρθρου 205 του ν.4820/2021(Α130), περί της υποχρεωτικής επίδειξης της  πιστοποιητικού ή βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης από τους εργαζόμενους σε Υγειονομικές δομές δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, καθώς και β) ειδικά η ισχύς του άρθρου 46 του ν.4790/2021 (Α΄48) ως προς τον υποχρεωτικό διαγνωστικό έλεγχο για τον κορωνοϊό COVID -19, διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) ή με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού (RAPID TEST) σε ιδιωτικά φαρμακεία και ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα για το ανεμβολίαστο ή μερικώς εμβολιασμένο για Covid -19 Υγειονομικό προσωπικό, έως και την 30ή,9,2023.

Απορίας άξιο είναι πως η πρόληψη και προάσπιση της δημόσιας υγείας, σχετίζεται αποκλειστικά με τους ιδιώτες και τα νομικά κατοχυρωμένα συμφέροντά τους!!!  όπως ρητά αναφέρεται στο ΦΕΚ που μάλιστα εμπεριέχεται σε ένα Νομοσχέδιο που αφορά Φαρμακευτικούς Συλλόγους!!!

Την ώρα που έχουν ανακληθεί όλα σχεδόν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 και όλα δείχνουν ότι επιστρέφουμε στην «κανονικότητα», χωρίς ωστόσο να παίρνονται μέτρα υπεράσπισης του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της υγείας, αλλά αντιθέτως να ενισχύεται το βάθος της εμπορευματοποίησης – ιδιωτικοποίησης, την ώρα που σύμφωνα με έρευνες και επιστημονικές μελέτες, όλοι νοσούν και μεταδίδουν, ένα από τα ελάχιστα  μέτρα  που παρατείνονται για την προστασία της δημόσιας υγείας, είναι η διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) ή με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού (RAPID TEST) σε φαρμακεία και σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και συμφέροντα για το ανεμβολίαστο ή μερικώς εμβολιασμένο για Covid -19 Υγειονομικό προσωπικό, εκτός  και αν ο κύριος στόχος είναι μία ακόμη ευκαιρία της κυβέρνησης να ενισχύσει τα κέρδη των ιδιωτών.

 Είναι καιρός πλέον να σταματήσει ο εμπαιγμός και ο διαχωρισμός των συναδέλφων, καθώς όλοι μας σε αυτό το χώρο εργαζόμαστε χρόνια τώρα κάτω από εξαιρετικά δύσκολες, επισφαλείς και ανθυγιεινές συνθήκες και πάντα στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης ενός αποκλειστικά Δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας με μοναδικό σκοπό την παροχή σύγχρονων και ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους συνανθρώπους μας και στους ασθενείς μας.

            Ζητάμε να μεριμνήσετε για αποκατάσταση της ίσης μεταχείρισης των συναδέλφων υγειονομικών, με την ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης καθώς η πρόληψη και διασφάλιση της δημόσιας υγείας αποτελεί υποχρέωση του κράτους, αφορά όλους τους πολίτες και οποιαδήποτε εξέταση για αυτό το σκοπό οφείλει να καλύπτεται από τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

 

Για το Δ.Σ. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

              ΚΑΛΑΡΙΤΗΣ Σ.                                          ΜΠΟΣΜΗ Χ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.