Πέμπτη 6 Απριλίου 2023

Ανακοίνωση για την προσφυγή σε ένδικα μέσα, όσον αφορά την παράνομη επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων των εργαζομένων του νοσοκομείου

 

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α Χαϊδάρι, 6/4/2023, Aρ. Πρωτ: 170

τηλ.2132054152   http://sylogosdafni.blogspot.gr/  Email: sylogosdafni@gmail.com    

Ανακοίνωση για την προσφυγή σε ένδικα μέσα, όσον αφορά την παράνομη επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων των εργαζομένων του νοσοκομείου

 

Tην Τρίτη 4/4/2023 και ώρα 11:30 π.μ, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην αίθουσα πολλαπλών, με το νομικό σύμβουλο του σωματείου κ. Α. Προυσανίδη,  μετά την απόφαση 68/2022 της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, όπου επιβλήθηκε διοικητικό χρηματικό πρόστιμο στη Διοίκηση του Νοσοκομείου, την εταιρείας PRO.EX.OE. και το Ιατρό Εργασίας, σχετικά με την παράνομη παραχώρηση -  επεξεργασία και χρήση προς ιδιοτελείς σκοπούς των στοιχείων και προσωπικών δεδομένων των εργαζομένων του νοσοκομείου.

Βάσει των όσων ειπώθηκαν κατά την ενημέρωση από τον κ. Α. Προυσανίδη, προτάθηκαν τα εξής:

      Δικαστική προσφυγή για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστησαν οι εργαζόμενοι από τις παράνομες πράξεις της Διοίκησης του Νοσοκομείου, της εταιρείας PRO.EX.OE. και του Ιατρού Εργασίας, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την παράνομη επεγεργασία των προσωπικών τους δεδομένων, με βάση τα όσα κρίθηκαν με την με αρ. 68/2022 απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

      Οι αγωγές μπορούν να στρέφονται κατά όλων των υπευθύνων, δηλαδή, κατά του Νοσοκομείου, της Εταιρείας και του Ιατρού Εργασίας. Ανάλογα με τη σχέση εργασίας (μόνιμοι, ΙΔΟΧ - Επικουρικοί και ΙΔΑΧ), αλλά και κατά ποιου θα στραφούν οι αγωγές, θα οργανωθεί η κατάθεσή τους στα αρμόδια δικαστήρια ( Διοικητικά – Πολιτικά ).

Για την οργάνωση των δικαστικών διεκδικήσεων απαιτείται, μέχρι 31 Μαϊου 2023, κάθε εργαζόμενος να δηλώσει κατά ποιου θέλει να στραφεί με την αγωγή του ( δηλαδή κατά όλων των υπευθύνων που είναι η Διοίκηση του Νοσοκομείου, η εταιρεία PRO.EX.OE, και ο Ιατρός Εργασίας, ή μόνο ορισμένων απο τους παραπάνω) και να προσκομιστούν τα απαραίτητα έγγραφα, που είναι:

      Βεβαίωση προϋπηρεσίας, που θα εκδοθεί από το τμήμα προσωπικού και θα αιτηθεί ο εμπλεκόμενος στο πρωτόκολλο του Νοσοκομείου τις ημέρες μετά το Πάσχα.

      Η βεβαίωση από τον ΕΟΠΥΥ, από την οποία θα προκύπτει η παράνομη αξιοποίηση και χρήση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και η οποία βρίσκεται στην εφαρμογή του ΕΟΠΥΥ στο φάκελο ασφάλισης υγείας, εκεί που αναγράφεται <βεβαιώσεις παροχών>

*Σημειώνουμε πως εάν κάποιος εργαζόμενος έχει πρόσφατα λάβει απο το τμήμα προσωπικού, πιστοποιητικό υπηρεσιακών μεταβολών, μπορεί να το αξιοποιήσει στα έγγραφά του αντί της Βεβαίωση προϋπηρεσίας.

 

Αφού συγκεντρωθούν τα στοιχεία απο τον κάθε εργαζόμενο και κατατεθούν στο σύλλογο εργαζομένων με ημερομηνίες συγκέντρωσης από 22/5/2023 έως 26/5/2023, θα διαβιβαστούν στο Δικηγορικό γραφείο. Με βάση τον αριθμό των εναγόντων, τα δικόγραφα που θα πρέπει να συνταχθούν και ενώπιον ποιών Δικαστηρίων, θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση για το κόστος της διαδικασίας και της αμοιβής του δικηγορικού γραφείου.

 Είναι δεδομένο ότι όποιος συνάδελφος θέλει, μπορεί να ζητήσει και να απευθυνθεί σε δικό του δικηγόρο. Επιπλέον όσοι συνάδελφοι δεν βρίσκουν τη βεβαίωση ακόμη και στο  <βεβαιώσεις παροχών> από τον ΕΟΠΥΥ, όπου προκύπτει η παράνομη αξιοποίηση και χρήση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και είναι σίγουροι ότι την είχαν καταθέσει στο Σύλλογο την περίοδο που συγκεντρώναμε τα απαραίτητα στοιχεία των βεβαιώσεων, δύνανται να έρθουν στο σύλλογο και να βρούν τη βεβαίωση από τον ΕΟΠΥΥ.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

             ΚΑΛΑΡΙΤΗΣ Σ.                                                ΜΠΟΣΜΗ Χ. 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.