Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

Nα εκταμιευθούν τα αναγκαία κονδύλια για το 4ο τρίμηνο 2022 (Οκτώβριος – Νοέμβριος - Δεκέμβριος)

 

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α ΔΑΦΝΙ Χαϊδαρι 2/12/2022 http://sylogosdafni.blogspot.gr/    Email:sylogosdafni@gmail.com Αρ.Πρωτ.121

Προς : Τον Υπουργό Υγείας κο Πλεύρη Αθανάσιο

            Την Υφυπουργό Υγείας και Υπεύθυνη για θέματα Ψυχικής Υγείας κα Ράπτη  Ζωή

            Τον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ κο Ροϊλό Χρήστο

            Την Διοικήτρια του ΨΝΑ ( ΔΑΦΝΙ ) κα Τσαγδή Δέσποινα

ΘΕΜΑ:  Απλήρωτες οι εφημερίες, οι υπερωρίες και η αποζημίωση για νυχτερινά Κυριακές και αργίες  για τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου απο το Σεπτέμβριο του 2022 σε Νοσηλευτές – Ψυχολόγους και λοιπό προσωικό.

Αποτελεί πρόκληση να συνεχίζονται οι καθυστερήσεις στην πληρωμή δεδουλευμένων, για τις τακτικές εφημερίες, τη νυχτερινή, υπερωριακή εργασία και Κυριακές – αργίες, απο το μήνα Σεπτέμβριο Νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό (καθώς ήταν χαμηλό το κονδύλι για το 3ο τρίμηνο, σε συνέχεια του 2ου τριμήνου ) στο Νοσοκομείο μας Ψ.Ν.Α. ΔΑΦΝΙ και με οποιαδήποτε δικαιολογία, στους εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων, ιδιαίτερα την παρούσα περίοδο που είμαστε αντιμέτωποι με συνεχείς ανατιμήσεις στο ρεύμα, τα καύσιμα και τα είδη βασικής ανάγκης.

Ταυτόχρονα, εξακολουθεί να παραμένει απαράδεκτα χαμηλή η αποζημίωση για τις εφημερίες τη νυχτερινή εργασία και τις Κυριακές - αργίες  των εργαζομένων, που εργάζονται μέσα σε συνθήκες αυξανόμενης εντατικοποίησης, με πολλές χρωστούμενες ημέρες ανάπαυσης και κανονικών αδειών στις δημόσιες μονάδες υγείας, σύμφωνα με τα στοιχεία των Υ.ΠΕ. και των Νοσοκομείων.

Παράλληλα, συνεχίζεται η αδικία σε βάρος των εργαζομένων του Προγράμματος «4.000 στην Υγεία», δεδομένου ότι εξακολουθεί η μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους και  των μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών για μισθολογική εξέλιξη, η μη καταβολή επιδομάτων τέκνων και οι περιορισμοί στην αποζημίωση νυχτερινής εργασίας και  Κυριακές - αργίες.

Την αγανάκτηση μας προκαλούν επίσης οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί ότι ο κρατικός προϋπολογισμός, που καταγράφει αύξηση καθαρών εσόδων κατά 5,257 δις ευρώ (το 1ο δεκάμηνο 2022), «δεν αντέχει» ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας και επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, ενώ στο προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2023 προβλέπονται νέες επιδοτήσεις 8,3 δις (και επιπλέον 5,6 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης) για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Ζητάμε να προχωρήσετε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε άμεσα:

► να εκταμιευθούν τα αναγκαία κονδύλια για το 4ο τρίμηνο 2022 (Οκτώβριος  – Νοέμβριος - Δεκέμβριος).  και να πληρωθούν τα δεδουλευμένα (πρόσθετες και τακτικές εφημερίες, νυχτερινά, αργίες, Κυριακές, υπερωρίες) για τους μήνες Σεπτέμβριο - Οκτώβριο  – Νοέμβριο, κλείνοντας το οικονομικό έτος των πληρωμών.

► να δοθεί ουσιαστική αύξηση στην αποζημίωση για εφημεριακή εργασία, νυχτερινή, υπερωριακή και Κυριακές - Αργίες.

► να αναγνωρισθεί πλήρως η προϋπηρεσία του Προγράμματος «4.000 στην Υγεία», καθώς και οι μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών και να ληφθούν υπόψη αναδρομικά για τη μισθολογική εξέλιξη των εργαζομένων.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                       H Γραμματέας

Καλαρίτης Σταύρος                                Μπόσμη Χριστίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.