Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ, ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΑΣ Ψ.Ν.Α (ΔΑΦΝΙ)

 

ΕΝΙΑΙΟΣ   ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α   Χαϊδάρι, 13/12/2022 
τηλ.2132054152
   http://sylogosdafni.blogspot.gr/   Emailsylogosdafni@gmail.com  Αρ.Πρωτ: 128

 

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΨΝΑ, ΓΙΑ ΔΥΟ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΑΔΕΛΦΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΨΝΑ (ΔΑΦΝΙ)

Σε μια περίοδο, που η παντελής έλλειψη των κρατικών δομών πρόνοιας και η διάλυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας γίνεται βορά στις ορέξεις της ιδιωτικής υγείας και του δήθεν εθελοντισμού , καλυμμένου είτε με το πρόσωπο της εκκλησίας, είτε των διάφορων ΜΚΟ, το δικαστήριο έκρινε και αποφάσισε ερήμην μας , τη δικαστική συμπαράσταση σε 2 ενήλικες αδελφές με μέτριο βαθμό νοητικής υστέρησης τοποθετώντας κατ' αυτόν τον τρόπο και κατ΄ αποκλειστικότητα, υπεύθυνους επιμέλειας τους εργαζόμενους της Κοινωνικής Υπηρεσίας.

Οι δύο αδελφές διαβιούν στο Δήμο Αθηναίων και ανήκουν στον 7ο  τομέα. Βρίσκονται στην ευθύνη της 1ης ΥΠΕ και συγκεκριμένα στο Κ.Ψ.Υ του Νοσοκομείου Σωτηρία. Αν και η Διοίκηση έχει δεσμευτεί να κινηθεί κατά της απόφασης  θεωρούμε ότι έπρεπε ήδη να έχει ζητήσει τη θέση και παρέμβαση της υφυπουργού και υπεύθυνης για τα θέματα Ψυχικής Υγείας κας Ράπτη Ζωής.

Ως Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ζητάμε:

1.   Άμεσα να προχωρήσει η διαδικασία της εξαίρεσης της απόφασης της δικαστικής συμπαράστασης προς τους εργαζόμενους της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου μας.

2.   Προγραμματισμένη συνάντηση με την υφυπουργό και υπεύθυνη για τα θέματα Ψυχικής Υγείας κα Ράπτη Ζωή, προκειμένου να υπάρξει νομική παρέμβαση  από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας προς την εισαγγελία για το γεγονός.

3.   Να δημιουργηθεί άμεσα η αρμόδια υπηρεσία που προβλέπει ο Ν.2447/96 και αναλαμβάνει το έργο των δικαστικών συμπαραστάσεων

 

Για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΛΑΡΙΤΗΣ Σ.                                             ΜΠΟΣΜΗ Χ.


ΕΝΙΑΙΟΣ   ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α   Χαϊδάρι, 13/12/2022 
τηλ.2132054152
   http://sylogosdafni.blogspot.gr/   Emailsylogosdafni@gmail.com  Αρ.Πρωτ: 127

 

ΠΡΟΣ: Υφυπουργό Υγείας και υπεύθυνη για τα θέματα Ψυχικής Υγείας κ. Ράπτη Ζωή

Θέμα : Απόφαση δικαστικής συμπαράστασης, προς την Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου μας, για δύο ενήλικες αδελφές, που κατοικούν στα όρια του Δήμου Αθηναίων και βρίσκονται εκτός του Τομέα και των αρμοδιοτήτων του Ψ.Ν.Α (ΔΑΦΝΙ)

Μετά από έγγραφη αναφορά  στον Ενιαίο Σύλλογο Εργαζομένων Ψ.Ν.Α (ΔΑΦΝΙ), από την προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας και σε συνέχεια της συνάντησης όλων των εργαζομένων της Κοινωνικής Υπηρεσίας και της Διοίκησης του Νοσοκομείου, με θέμα και αφορμή απόφαση δικαστικής συμπαράστασης, η οποία κοινοποιήθηκε ετεροχρονισμένα προς την Κοινωνική Υπηρεσία – από   27 Ιουλίου στις  18 Νοεμβρίουτοποθετώντας κατ' αυτόν τον τρόπο και κατ΄ αποκλειστικότητα, υπεύθυνους επιμέλειας επί 24ωρου βάσεως, 7 ημέρες την εβδομάδα και εφ όρου ζωής, τους συναδέλφους στην Κοινωνική Υπηρεσία, για 2 αδελφές με μέτριο βαθμό νοητικής υστέρησης, που διαβιούν στο Δήμο Αθηναίων και ανήκουν στον 7ο  τομέα, δηλαδή ευθύνης της 1ης ΥΠΕ και συγκεκριμένα του Κ.Ψ.Υ του Νοσοκομείου Σωτηρία, καλούνται οι συνάδελφοι να πάρουν θέση, για αρμοδιότητες που δεν τους ανήκουν και μπορεί να τους θέσει κατηγορούμενους - απολογούμενους στις δικαστικές αίθουσες.

Το σκεπτικό της απόφασης θεωρεί την Κ.Υ ΨΝΑ αρμόδια ως έχουσα το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό και τα μέσα για να ανταποκριθεί στα καθήκοντα αυτά.

Εν προκειμένω :

 α) Το Ψ.Ν.Α (ΔΑΦΝΙ) απευθύνεται αμιγώς σε ψυχικά ασθενείς.

β) Τα κατάλληλα μέσα (οικοτροφεία - ξενώνες του ΨΝΑ) δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς την συναίνεση του ατόμου και της ΥΠΕ.

   Παρακαλούμε όπως άμεσα υπάρξει προγραμματισμένο ραντεβού με την υφυπουργό και υπεύθυνη για τα θέματα ψυχικής υγείας κα. Ράπτη Ζωή με εκπροσώπους του σωματείου και της Κοινωνικής Υπηρεσίας

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΚΑΛΑΡΙΤΗΣ Σ.                                             ΜΠΟΣΜΗ Χ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.