Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗΣ ΤΩΝ Ε.Ι. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΚΟΥΡΗ

 

ΕΝΙΑΙΟΣ   ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α  Χαϊδάρι 29/11/2022                   http://sylogosdafni.blogspot.gr/    Email:sylogosdafni@gmail.com  Αρ.Πρωτ.119     

Καταδικάζουμε την απόφαση της Διοικήτριας ΨΝΑ κας Τσαγδή Δέσποινας για την επιβολή ποινής της στέρησης αποδοχών 3 ημερών, στην προϊσταμένη των ΕΙ κα Κ.Α. για την τέλεση πειθαρχικού παραπτώματος σύμφωνα με το άρθρο 107 του ν. 3528/2007

 Η επί 31 χρόνια υπάλληλος και προϊσταμένη για σειρά ετών στα ΕΙ κατηγορήθηκε, μετά από έγγραφη αναφορά Τομεάρχισας, (την οποία προσυπόγραψαν  ακόμη δύο τομεάρχες της Ν.Υ ΨΝΑ), για το λόγο πώς εκφράστηκε με έντονο και απαράδεκτο ύφος προς τους τις τομεάρχες, ενώ σύμφωνα με έγγραφη αναφορά της υπαλλήλου, την ώρα που προσπαθούσε να επιλύσει κάποιο υπηρεσιακό ζήτημα με την Τομεάρχη της, προκλήθηκε από την Τομεάρχη Α.Γ με προσβλητικό ύφος στο πρόσωπό της, ανταποδίδοντας επί προσωπικού, όταν την αποκάλεσε ΑΝΟΗΤΗ και της υπόδειξε την έξοδο της πόρτας.

Η Διοικήτρια λειτουργώντας σύμφωνα με το δικαίωμα που απορρέει από την θέση της, ως μονομελές όργανο και χωρίς να πραγματοποιήσει προκαταρκτική έρευνα ή ΕΔΕ- καθώς υπήρχε η έγγραφη αναφορά της υπαλλήλου προς την Διοίκηση, την οποία συνέταξε την ίδια ημέρα 08.07.2022 του γεγονότος -  καταλόγισε ποινή στην Υπάλληλο, εξετάζοντας μονομερώς το περιστατικό, επικαλούμενη την αριθμητική υπεροχή των υποδιευθυντών της Ν.Υ. έναντι της υπαλλήλου.

Ένοχη λοιπόν η υπάλληλος γιατί δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις να φύγει από τον χώρο.. εργασίας της, δεν παραδέχθηκε ότι είναι «Ανόητη» και ανταπέδωσε τους χαρακτηρισμούς, όχι ως προς τον θεσμό της Τομεάρχη, αλλά επί προσωπικού πλέον στο άτομο που προσέβαλε την προσωπική της αξιοπρέπεια, και δεν είχε την αριθμητική υπεροχή των μαρτύρων, αφού δεν υπήρχε κάποιος άλλος εργαζόμενος μέσα στο γραφείο τομεαρχών, για να τη συνοδεύει ίσως !!!!!!!!!!!

Αναρωτιόμαστε αν συνάδει στη θέση της Τομεάρχη, να συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο σε υφισταμένους της. Αναρωτιόμαστε αν ισχύει στο ΨΝΑ η αρχή της ίσης μεταχείρισης και της αμεροληψίας προς τους υπαλλήλους, καθώς προσπαθούν να μας πείσουν ότι ξαφνικά οι υπάλληλοι χωρίς να προκληθούν υιοθετούν, μετά από 30 χρόνια προϋπηρεσίας, τέτοιες συμπεριφορές. Διαπιστώνουμε λοιπόν ότι για την Διοίκηση του ΨΝΑ πρέπει να τιμωρείται....  η πέτρα που  σπάει το τζάμι και όχι αυτός που την πέταξε.....

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι ένα χρόνο πριν η Διοικήτρια κ.α Τσαγδή με το υπ.αριθμ 13343/18-5-21 έγγραφο της, αποφάσισε την περικοπή του επιδόματος θέσης ευθύνης και το ανθυγιεινό επίδομα στην ίδια υπάλληλο, η οποία απουσίαζε με νόμιμη άδεια ειδικού σκοπού, ενώ μετά από ενέργειες της Προϊσταμένης επικαλούμενη τον νόμο, στις  7/6/2021 έλαβε το υπ. αριθμ 15834 έγγραφο από την Διοίκηση με θέμα την ανάκληση της προηγούμενης απόφασής της.

Επίσης στις 6/9/2021 με αριθμ ….. έγινε καταγγελία  και ενημέρωση από το σωματείο εργαζομένων προς την Διοίκηση για το θέμα των ετεροχρονισμένα παραποιημένων προγραμμάτων εργασίας των υπαλλήλων της Ν.Υ. και με την υπογραφή της  Τομεάρχη Α.Γ, χωρίς να διερευνηθεί και πάλι αυτή η καταγγελία, ενώ έχει κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά ….και καταγγελία στην Ενιαία Αρχή Διαφάνειας  ….. για το ίδιο θέμα.

Τα παραπάνω  είναι μόνο ένα δείγμα από το κράτος το οποίο υπηρετούν κυβερνήσεις, Διοικήσεις και μηχανισμοί Διευθυντικών Στελεχών, καλλιεργώντας τη λογική του εκφοβισμού και της τρομοκρατίας κάνοντας κατάχρηση εξουσίας.... μη μιλάς, μη σηκώνεις κεφάλι και στη δουλειά σου γρήγορα , μη θέτεις ζητήματα κριτικής στους ανωτέρους σου.... εγώ σε αξιολογώ, εγώ αποφασίζω..... και έχοντας τη δυνατότητα να κατασκευάζουν κατηγορίες ως μηχανισμός απέναντι σε εργαζόμενους που δεν σκύβουν το κεφάλι.

          Κύριοι Διοικούντες,  ξεχάσατε γρήγορα, γιατί σας βολεύει να πίνετε το νερό της λήθης, πως το φιλότιμο των εργαζόμενων είναι αυτό που κράτησε και κρατά όρθιο κάθε φορά το Νοσοκομείο και την παροχή υπηρεσιών και νοσηλείας για τους ψυχικά ασθενείς, παρά τις αντίξοες συνθήκες που δουλεύουμε, τις μονοβάρδιες , την εντατικοποίηση, την υποστελέχωση κ.λ.π.

Τέλος σας θυμίζουμε, πως τέτοιες πρακτικές δεν μας αγγίζουν και πως ο άνθρωπος στον 21ο αιώνα δεν φορά «αλυσίδες», γιατί έμαθε να στέκεται στα δυο του πόδια με αξιοπρέπεια και να έχει το δικαίωμα να κρίνει και να έχει φωνή όταν θίγεται η αξιοπρέπεια και η ζωή του.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                       H Γραμματέας

Καλαρίτης Σταύρος                                Μπόσμη Χριστίνα

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.