Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23/11/2022 ΚΑΙ ΩΡΑ 12μ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ

 

ΕΝΙΑΙΟΣ   ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α Χαϊδάρι    Ημερομηνία 17/11/2022 Αρ.Πρωτ.111    http://sylogosdafni.blogspot.gr/    Email:sylogosdafni@gmail.com

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23/11/2022 ΚΑΙ ΩΡΑ 12μ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ

            Η κυβέρνηση της ΝΔ κλείνοντας το μάτι σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, τρέχει, έχοντας στα σκαριά προς κατάθεση και ψήφιση, το νομοσχέδιο οδοστρωτήρα για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη.

Την ίδια ώρα και μετά την μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπου δια μαγείας τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης δεν έβγαλαν κουβέντα, ενώ οι δυνάμεις καταστολής αποχώρησαν με «ελαφρά πηδηματάκια» από τα στενά στο κέντρο της Αθήνας, μπροστά στον όγκο των απεργών , ο υπουργός υγείας με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό την επόμενη μέρα της απεργίας, εμφάνισε στοιχεία για τη συμμετοχή των υγειονομικών που απέχουν παρασάγγας από την πραγματικότητα. Ξέχασε όμως να μας πει ότι, τα Νοσοκομεία λειτουργούν καθημερινά κάτω από το όριο ασφαλείας, ενώ οι εφημερεύοντες γιατροί και τα μπαλώματα με συμβασιούχους των τεράστιων κενών που υπάρχουν, αποτελούν τον κύριο όγκο των εργαζόμενων που έχουν απομείνει και  συμπεριλαμβάνονται  στον αριθμό που ερμηνεύει όπως θέλει.

Γι αυτό το «δεν πάει άλλο», το «φτάνει πια», που ακούγεται στους διαδρόμους και στις κλινικές, ας γίνει υπόθεση του κάθε εργαζόμενου. Η τελευταία άλλωστε κινητοποίηση των εργαζομένων, επέβαλε των αριθμό ασφάλειας και λειτουργίας των κλινικών στο Δ.Σ του Νοσοκομείου. Κάθε βήμα εξάλλου που έχει γίνει και αποτέλεσε κριτήριο της συμμετοχής του κόσμου ( τραπεζοκόμες , οδηγούς, 2ο ασθενοφόρο ) αποτελεί κομμάτι εξειδίκευσης και οργάνωσης της δουλείας του κάθε εργαζόμενου μέσα από τις σωματειακές επιτροπές.

Κλιμακώνουμε  και απαιτούμε :

§  Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο έκτρωμα για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη.

§  Να επιστρέψουν πίσω οι συνάδελφοι υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή.

§  Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους τους κλάδους και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που βρίσκονται σε καθεστώς εκλογικής – εργασιακής ομηρίας και κοροϊδίας.

§  Να γίνει εισήγηση από τη Διεύθυνση Διοικητικής Υπηρεσίας και να παρθεί απόφαση από το ΔΣ του Νοσοκομείου, ότι ο Υπολογιστής είναι κύριο εργαλείο δουλειάς όλων των διοικητικών υπαλλήλων, προκειμένου να αποτελέσει μπούσουλα διεκδίκησης για το Επίδομα Οθόνης.

§  Να ολοκληρωθεί άμεσα η εισήγηση της Διεύθυνσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας για το ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ, στους υπόλογους των εξωτερικών δομών και να ξεκινήσει η πληρωμή του μέσα στο Δεκέμβριο, όπως ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ η Διοίκηση του Νοσοκομείου.

§  Να εκταμιευτεί άμεσα το κονδύλι για τις πρόσθετες αμοιβές- εφημερίες – αργίες των εργαζομένων και να σταματήσει το Υπουργείο να εμπαίζει τα νοσοκομεία. ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ.

§  Να υπάρξει εισήγηση στο ΔΣ του Νοσοκομείου, για τη χορήγηση των κανονικών αδειών του 2021 για τους εργαζόμενους που τους οφείλονται και σε όσους βρίσκονται σε αναστολή, έως τέλη Μαρτίου 2023, μετά και τη ΔΕΣΜΕΥΣΗ της Διοίκησης.

§  Να υπάρξει άμεσα ένταξη στα ΒΑΕ και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους κλάδους των Υγειονομικών.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                       H Γραμματέας

Καλαρίτης Σταύρος                                Μπόσμη Χριστίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.