Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

 

ΕΝΙΑΙΟΣ   ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α               

                                                                      Χαϊδάρι, 29/8/2022 Αρ.Πρωτ: 87

Διεύθυνση Λεωφόρος Αθηνών 374 (Χάρτης)
Χαϊδάρι, Αθήνα Τ.Κ. 12462 τηλ.2132054152
  

 http://sylogosdafni.blogspot.gr/   

 Email:sylogosdafni@gmail.com                                     

 

ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ

ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ

 ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

1/9/21 - 1/9/22 ένας  χρόνος  εφαρμογής του μέτρου αναστολής καθηκόντων εργασίας. Ένας χρόνος  απουσίας χιλιάδων υγειονομικών από το ΕΣΥ και ενώ βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.  Συνάδελφοι που μαζί δώσαμε την μάχη με τον COVID -19  τους πρώτους 18 μήνες της Πανδημίας , όταν δεν υπήρχαν ούτε τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας ή  φαρμακευτικά σκευάσματα,  κανείς δεν έκανε πίσω εκθέτοντας  τους  εαυτούς μας και τις οικογένειές μας  απέναντι  σε ένα φονικό ιό και με μοναδικό σκοπό να σώσουμε  ζωές , παραμένουν εκτός εργασίας . Οι ήρωες που καταχειροκροτήθηκαν από τα μπαλκόνια, βάσει του νόμου 4820/21 στερούνται εδώ και 12 μήνες το σύνολο του μισθού, την ασφαλιστική κάλυψη, την αναγνώριση του χρονικού αυτού διαστήματος ως  συντάξιμου, αφημένοι στο περιθώριο, τόσο οι ίδιοι αλλά και οι οικογένειές τους, στην οικονομική και ψυχολογική εξαθλίωση «για το συμφέρον της δημόσιας υγείας».  Το  παράδοξο βέβαια είναι πως μέσα σε αυτούς τους 12 μήνες σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα επιστημονικά δεδομένα,  καθώς όλοι νοσούν και μεταδίδουν, έχουν αναδιαμορφωθεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα στο εξωτερικό αλλά και  στην χώρα μας γεγονός που καθιστά το άρθρο 206 παράγραφος 2 του Νόμου, αποδεδειγμένα πλέον ανούσιο. Τιμωρητικά λοιπόν  οι  πρώην ήρωες συνάδελφοί μας παραμένουν χωρίς κανένα δικαίωμα στην εργασία και κατ’ επέκταση στην ζωή.

 Τιμωρούνται βέβαια και όσοι νόσησαν, επέστρεψαν και έβαλαν πλάτη για άλλους 6 μήνες, αφού με την λήξη του πιστοποιητικού λήγει και η ανοσία καθιστώντας τους και πάλι μιαρούς, χωρίς κανένα εργαστηριακό έλεγχο, βγαίνουν εκ νέου εκτός εργασίας,  έχοντας  δεκάδες  χρωστούμενες ημέρες άδειας και ρεπό που θα μπορούσαν να λάβουν και να απουσιάζουν από τα καθήκοντά τους.

Παράλληλα, τιμωρούνται και οι ασθενείς καθώς λόγω της τραγικής υποστελέχωσης  έχει υποβαθμιστεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, με αποτέλεσμα καθημερινά να χάνονται ή να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές   «για το συμφέρον της δημόσιας υγείας»!!!

Την ίδια ώρα, χάνουμε συναδέλφους οι οποίοι καταρρέουν εν ώρα καθήκοντος γιατί δεν έχουν την πολυτέλεια να ασθενήσουν ή από τις συνεχόμενες εξαντλητικές  βάρδιες  χωρίς άδειες και ρεπό για να βγει η δουλίτσα με το ελάχιστο προσωπικό που έχει απομείνει, «για το συμφέρον της δημόσιας υγείας» πάντα!!! Συνάδελφοι με εμπειρία χρόνων παραιτούνται γιατί δεν αντέχουν άλλο να εργάζονται σε επισφαλείς συνθήκες, με μοναδικό κίνητρο το φιλότιμο και την αγάπη για τον συνάνθρωπο,  στηρίζοντας ένα σύστημα που θα τους πετάξει στα αζήτητα με την πρώτη ευκαιρία ή γιατί δεν θα συμμορφωθούν με τις εκάστοτε υποδείξεις.

Για το συμφέρον λοιπόν της δημόσιας υγείας, συνεχίζουν να διαλύουν τη Δωρεάν Δημόσια Υγεία!!!!

Για όλους εμάς είναι πλέον ξεκάθαρο, πως το τιμωρητικό μέτρο των αναστολών εργασίας σκοπό έχει να ανοίξει την κερκόπορτα στην άρση της μονιμότητας και των απολύσεων στον Δημόσιο τομέα.

Η συνεχώς και εντέχνως επιδεινούμενη υποστελέχωση των μονάδων υγείας μέσω απολύσεων, αποχωρήσεων, συνταξιοδοτήσεων και των ελάχιστων προσλήψεων, οδηγεί με ακρίβειας στην υποβάθμιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και στην είσοδο ιδιωτών για να το στηρίξουν!!! θα φέρει πολύ σύντομα το αγαθό της υγείας να πωλείται ακριβά και το προϊόν θα  μπορεί να αγοράζεται από ελάχιστους.

Συνάδελφοι, η κυβέρνηση με πρόσχημα την διασφάλιση της  δημόσιας υγείας έχει καταπατήσει κάθε θεσμοθετημένο  δικαίωμα σε όλη τη διάρκεια της Πανδημίας, έχει επενδύσει στην πεπατημένη τακτική του διαίρει και βασίλευε προκαλώντας διχασμό και την διχόνοια για να προωθήσει τα σχέδια της, ενώ όταν αυτά γίνονται αντιληπτά και βρίσκει αντίσταση, δεν διστάζει να  εφαρμόσει άλλου τύπου δραστικά μέτρα!!! όπως αυτά των απειλών, της καταστολής και της παραδειγματικής τιμωρίας. Μετά από τον διωγμό, την φτωχοποίηση και εξαθλίωση των συναδέλφων προχωρά στην ποινικοποίηση κάθε μορφής αγώνα και αντίστασης με δήθεν κατηγορίες, καθώς επιστήμονες σύρονται ως κοινοί εγκληματίες με χειροπέδες στο αυτόφωρο διότι διαδήλωναν ειρηνικά στο πεζοδρόμιο για το δικαίωμα τους στην εργασία και στη ζωή, ενώ θα παραπεμφθούν σε δικάσιμο στις 19/10/2022, με ότι αυτό συνεπάγεται.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ

τη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους μας που όπως αποδεικνύεται  αναίτια βρίσκονται εκτός εργασίας καθώς υπάρχουν και έχουν προταθεί ήδη λύσεις ώστε να επιστρέψουν.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

άμεσα την άρση του μέτρου της αναστολής καθηκόντων εργασίας που εμμονικά και τιμωρητικά  πλέον εφαρμόζεται  μόνο για τους Υγειονομικούς .

 

Κανείς δεν περισσεύει στον αγώνα για την διασφάλιση και παροχή ποιοτικών δωρεάν υπηρεσιών  υγείας, χωρίς επιχειρηματική δράση.

Το αγαθό και όχι το «προϊόν» της υγείας δεν πωλείται και δεν εκποιείται !!!!

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                        Η Γραμματέας

Καλαρίτης Σταύρος                               Μπόσμη Χριστίνα

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.