Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022

Εν έτει 2022,το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΔΑΦΝΙ), λειτουργεί χωρίς κλιματισμό και σε απάνθρωπες συνθήκες, για ασθενείς και εργαζόμενους, σε κάθε εφημερία

 

ΕΝΙΑΙΟΣ   ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α               Χαϊδάρι, 6/7/2022 Αρ.Πρωτ:75

Διεύθυνση Λεωφόρος Αθηνών 374 (Χάρτης)
Χαϊδάρι, Αθήνα Τ.Κ. 12462 τηλ.2132054152
   http://sylogosdafni.blogspot.gr/    Email:sylogosdafni@gmail.com                                     

ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΨΝΑ 

 

Στην καρδιά του καλοκαιριού και με την αύξηση νέων εισαγωγών στις εφημερίες (θυμίζουμε πως το Νοσοκομείο έχει δεχτεί επιπλέον 8 εφημερίες το τετράμηνο με αποτέλεσμα ο αριθμός να αγγίζει τις 40 από 32, δηλαδή 28 παραπάνω το χρόνο) , όπου οι ασθενείς στοιβάζονται κυριολεκτικά o ένας πάνω στον άλλο στις κλινικές ( 42 ασθενείς σε κλινική με 25 κλίνες δύναμη), η κατάσταση είναι δραματική καθώς οι συνθήκες νοσηλείας είναι ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ:

 

Στο 5ο, 6ο 8ο Ψυχιατρικό Τμήμα Εισαγωγών και στην Ψυχογηριατρική κλινική του Νοσοκομείου ο κλιματισμός ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ.

 

Στο 1ο και 2ο Ψυχιατρικό Τμήμα Εισαγωγών, επί μέρες, χάνεται ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΝΕΡΟΥ, προκειμένου να διατηρηθεί η λειτουργία του κλιματισμού σε υποφερτό επίπεδο, μέχρι να έρθουν ΚΑΠΟΥ, ΚΑΠΩΣ, ΚΑΠΟΤΕ, τα απαιτούμενα ανταλλακτικά.

 

Στις υπόλοιπες κλινικές, ο κλιματισμός λειτουργεί οριακά είτε ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ, ενώ στο Γραφείο Εφημερευόντων Νοσηλευτών, και στα εξωτερικά Ιατρεία ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ.

 

Κατά τα άλλα, στέλνονται υπηρεσιακά μηνύματα για την αντιμετώπιση της… «θερμικής καταπόνησης» εξαιτίας του καύσωνα, ενώ πέρα από κάθε λογική το ΕΤΟΣ 2022 αγοράζονται… ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΕΣ(!!), με ό,τι και αν σημαίνει αυτό για την έκθεση των ψυχιατρικά ασθενών σε κίνδυνο. Τον χειμώνα, ίσως δούμε και βαρέλια με… καυσόξυλα στο κέντρο των θαλάμων, για να ζεσταίνονται οι ασθενείς. 

 

Η διαχρονικές ευθύνες ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ και ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ, για την ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής και την υποχρηματοδότηση του είναι δεδομένες, αλλά το γεγονός αυτό δεν απαλλάσσει τη ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ από τις δικές της ευθύνες.

 

Άλλωστε οι Διοικήσεις διαχρονικά, προκειμένου να στηρίξουν τις «εγκληματικές» πολιτικές των κυβερνήσεων στο χώρο της υγείας, βρίσκονται μακριά από τα πραγματικά προβλήματα, που βιώνουν ασθενείς και εργαζόμενοι και πίσω από τα γραφεία τους, με τον κλιματισμό να δουλεύει χωρίς προβλήματα!!!!

 

·         Απαιτούμε ΤΩΡΑ από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, να αφήσει τις φιέστες εγκαινίων με κορδέλες και να προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες για την ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, ειδάλλως θα περάσει στην ιστορία ως ηθικός αυτουργός  για ό,τι προκύψει.

 

     Για το Δ.Σ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΛΑΡΙΤΗΣ Σ.                                              ΜΠΟΣΜΗ Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.