Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

Παναττική στάση εργασίας 7π.μ – 3μ.μ Τετάρτη 22.6.2022, για τις συμβάσεις των εργαζόμενων ( ΣΟΧ ) που λήγουν τέλος Ιουνίου και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων για το 2ο τρίμηνο 2022 (Απρίλιος – Μάιος - Ιούνιος)

 

ΕΝΙΑΙΟΣ   ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α               Χαϊδάρι, 20/6/2022 Αρ.Πρωτ:71

Διεύθυνση Λεωφόρος Αθηνών 374 (Χάρτης)
Χαϊδάρι, Αθήνα Τ.Κ. 12462 τηλ.2132054152
   http://sylogosdafni.blogspot.gr/    Email:sylogosdafni@gmail.com                                     

Παναττική  στάση εργασίας 7π.μ – 3μ.μ Τετάρτη 22.6.2022, για τις συμβάσεις των εργαζόμενων ( ΣΟΧ ) που λήγουν τέλος Ιουνίου και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων για το 2ο τρίμηνο 2022 (Απρίλιος – Μάιος - Ιούνιος)

Το «επιτελικό κράτος» της κυβέρνησης της ΝΔ, συνεχίζει προκλητικά, να αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους υγειονομικούς στα Νοσοκομεία όλης της χώρας, για τα   δεδουλευμένα τους, σε τακτικές και πρόσθετες αμοιβές ( νυχτερινά - αργίες – Κυριακές –εφημερίες ) για τους μήνες Απρίλιο - Μάιο, καθώς η επιχορήγηση για το 2ο τρίμηνο 2022 (Απρίλιος – Μάιος - Ιούνιος) στους λογαριασμούς των Νοσοκομείων παραμένει «άφαντη». Θυμίζουμε ότι οι εφημερίες των ψυχολόγων στο Νοσοκομείο μας, είναι απλήρωτες από το Μάρτιο.

Φαίνεται πως η κυβέρνηση της ΝΔ, εκτός από το να μοιράζει κροκοδείλια δάκρυα και χειροκροτήματα στα τηλεοπτικά πάνελ των πληρωμένων ΜΜΕ, τα οποία μεταφράστηκαν σε υποκρισία περι αποτελεσματικής θωράκισης της Δημόσιας Υγείας, αναστολές αδειών και υγειονομικών, πειθαρχικές ποινές και καταστολή έξω από το Υπουργείο Υγείας, τώρα μοιράζει και αναστολές στα δεδουλευμένα μας, μαζί με απολύσεις σε Συμβασιούχους το επόμενο διάστημα.

Την ίδια ώρα οι ανατιμήσεις σε ρεύμα, καύσιμα και στα είδη βασικής ανάγκης και κατανάλωσης στα Σούπερ Μάρκετ κ.λ.π έχει τσακίσει τις ανάγκες και τις ζωές μας, ενώ οι φοροαπαλλαγές και οι επιδοτήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ σε επιχειρηματικούς ομίλους (120 εκ. ευρώ επιδότηση στην Aegean για το 2021, ενώ μόνο για το 2019 ο κύκλος εργασιών της ήταν 1,2 δισ. Ευρώ ) χαρίζονται με διαδικασίες «fast track» μέσα από τροπολογίες, με τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων.

 

Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, πως χαμένοι είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, γιατί βασικό χαρακτηριστικό του «νέου ΕΣΥ» είναι η λειτουργία των μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, δεδομένου ότι στο νοσοκομείο – επιχείρηση που θέλουν, το κόστος λειτουργίας, όπου συμπεριλαμβάνεται και η μισθοδοσία του προσωπικού και οι πρόσθετες αμοιβές – υπερωριακή απασχόληση, θα καλύπτεται κυρίως από τις πληρωμές των ασθενών – πελατών, είτε άμεσα είτε μέσω ασφαλιστικών εισφορών. Γι αυτό άλλωστε αξιοποιούν όλες τις απαράδεκτες μορφές ελαστικών σχέσεων εργασίας με συμβάσεις ομηρίας (ΣΟΧ, ΤΡΙΜΗΝΑ, ΟΑΕΔ, ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ) και όχι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να μπορούν να εγκλωβίζουν τη συνείδηση των εργαζόμενων στην ανάγκη για εργασία, κάθε φορά που ο χρόνος της σύμβασης τελειώνει και για να είναι πιο ανταγωνιστικά τα νοσοκομεία επιχειρήσεις, με βάση τις κατευθύνσεις του ΟΔΙΠΥ Α.Ε.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ

 

Τετάρτη 22 Ιουνίου συμμετέχουμε μαζικά στην πανελλαδική κινητοποίηση και ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ( 07:00-15:00), που έχει προκηρυχτεί με απόφαση του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων. με ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  9π.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΒΙΛΗΣ και ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ μαζί με άλλα Νοσοκομεία και την ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

 

·          Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων (νυχτερινά – αργίες – Κυριακές - εφημερίες )

·          ΟΧΙ στις αναστολές - απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων. Να γίνει άρση του μέτρου και να επιστρέψουν πίσω όλοι οι συνάδελφοι Υγειονομικοί που βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής – εξαθλίωσης, γιατί κανείς δεν περισσεύει.

·          ΟΧΙ στο «ΝΕΟ ΕΣΥ», ΟΧΙ στα νοσοκομεία – επιχειρήσεις, ΟΧΙ στις εργολαβικές εταιρείες.

·          Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και  μονιμοποίηση όλων  των  ΣυμβασιούχωνΝα σταματήσει η εργασιακή ομηρία και η αβεβαιότητα στην εργασία τους.

·            Ένταξη στα ΒΑΕ και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους κλάδους των Υγειονομικών.

·          Αυξήσεις στους μισθούς μας και επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού

·           Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα είδη  λαϊκής κατανάλωσης.

     Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                                                   Η Γραμματέας

                             Καλαρίτης Σ.                                                     Μπόσμη Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.