Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΨΝΑ – ΔΑΦΝΙ

         ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΨΝΑ – ΔΑΦΝΙ 

    Έπειτα από την επιτυχημένη Συνέλευση των εργαζομένων του Κλάδου ΠΕ Ψυχολόγων στις 15/06/2021 συστάθηκε η Σωματειακή Επιτροπή Ψυχολόγων, μετά και το κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων στο ΨΝΑ – ΔΑΦΝΙ. Η Σωματειακή Επιτροπή των Ψυχολόγων στόχο έχει να παρεμβαίνει για ζητήματα που αφορούν τον συγκεκριμένο κλάδο, να βρίσκεται σε  συντονισμό δράσης με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου και με τους υπόλοιπους κλάδους, να συμμετέχει στις συνεδριάσεις του, να εξειδικεύει τα αιτήματα του Συλλόγου και στον συγκεκριμένο κλάδο, να παίρνει αγωνιστικές πρωτοβουλίες, να προωθήσει πλαίσιο αιτημάτων για προβλήματα που χρονίζουν και δεν έχουν επιλυθεί έως σήμερα. Να αντιπαρατίθεται επίσης και σε λογικές που στόχο έχουν το χτύπημα των δικαιωμάτων μας!

     Στο διάστημα αυτό, που οι εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα έχουν επηρεάσει την ζωή και την υγεία των εργαζομένων και των υγειονομικών, η Σωματειακή Επιτροπή συναντήθηκε δυο φορές σε συνεργασία και με το Σωματείο Εργαζομένων του ΨΝΑ, προκειμένου να καθορίσει τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους του Κλάδου των Ψυχολόγων και όχι μόνο. Προχωρήσαμε στην δημιουργία email της Σωματειακής Επιτροπής με σκοπό να είναι εφικτή η ενημέρωση και η επικοινωνία με όλους τους συναδέλφους του Κλάδου μας.     

    Μας απασχόλησε το ζήτημα της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, ζήτημα που απασχολεί και το Σωματείο Εργαζομένων στο ΨΝΑ, πετώντας η Κυβέρνηση της ΝΔ για ακόμη μια φορά το μπαλάκι της «ατομικής ευθύνης» στους εργαζόμενους, στην προσπάθειά τους να κρύψουν τη γύμνια της δημόσιας υγείας και να επιβάλουν τον εκφοβισμό σε εργαζόμενους υγειονομικούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αλλά και σε άλλους κλάδους εργαζομένων. Ως υγειονομικοί ποτέ δεν αμφισβητήσαμε την αναγκαιότητα του εμβολιασμού και των αναγκαίων μέτρων πρόληψης στην πανδημία, προς όφελος της υγείας του λαού. Η αναγκαιότητα αυτή χρειάζεται να επικεντρώνεται και να εξαντλείται στην αποκλειστική ευθύνη που έχει το κράτος για την προστασία της υγείας του λαού και όχι να αξιοποιείται μέσω της υποχρεωτικότητας για την καταπάτηση συνταγματικών δικαιωμάτων, την γενίκευση ή ευκαιρία για λήψη μέτρων σε βάρος των εργαζομένων! Δεν πρόκειται να δεχτούμε καμία διαθεσιμότητα ,καμία απόλυση συναδέλφου!

     Παράλληλα, έπειτα από ενημέρωση του Σωματείου Εργαζομένων ΨΝΑ, συζητήσαμε και το ζήτημα των ενεργειών που έχει προβεί η Διοίκηση του Νοσοκομείου αναφορικά με την επέκταση κλινών στις Εξωτερικές Δομές (οικοτροφεία και ξενώνες), αξιοποιώντας κατά το δοκούν το γράμμα του νόμου για ακόμη μια φορά, την ώρα που οι Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης είναι ήδη υποστελεχωμένες και μάλιστα σε μια περίοδο ιδιαίτερων συνθηκών εν μέσω πανδημίας Covid – 19. Ως Σωματειακή Επιτροπή Ψυχολόγων είμαστε αντίθετοι με τέτοιου είδους ενέργειες και στηρίζουμε την πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων για συνάντηση με την Διοίκηση του ΨΝΑ το αμέσως επόμενο διάστημα. Καλούμε τους συναδέλφους Ψυχολόγους να είναι σε επαγρύπνηση και να ενημερώνουν την Σωματειακή Επιτροπή και το Σωματείο μας για οποιοδήποτε ζήτημα προκύπτει προκειμένου να δρούμε άμεσα και συλλογικά.     

    Στην τελευταία Σωματειακή Επιτροπή Ψυχολόγων συζητήθηκαν διάφορα επιπλέον ζητήματα που απασχολούν τον Κλάδο μας όπως η διαδικασία κατάθεσης των καταστάσεων εφημεριών στην Διεύθυνση Ιατρικής Υπηρεσίας, η διάθεση διαγνωστικών εργαλείων στα Κέντρα Ψυχικής Υγείας και εκπαιδευτικά ζητήματα. Παράλληλα, συζητήθηκε η αναβάθμιση του ρόλου των Ψυχολόγων στην λειτουργία της εφημερίας καθώς και η πραγματοποίηση Ημερίδων αναφορικά με τον ρόλο του Ψυχολόγου στα διαφορετικά πλαίσια του ΨΝΑ, για τα οποία καλούμε τους συναδέλφους να αποστείλουν προτάσεις – σκέψεις για περαιτέρω εξειδίκευση.

                             ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΨΝΑ - ΔΑΦΝΙ 

                                                        sepsychologists@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.