Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Ιδρυτική διακήρυξη της παράταξης ΑΡΜΑ ΨΝΑ(ΔΑΦΝΙ)

 ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ


 ΑΡΜΑ ΨΝΑ(ΔΑΦΝΙ)                     

 ΑΠΡΙΛΗΣ 2021

Συναδέλφισσες –οι,  η κυβέρνηση της ΝΔ εγκλωβισμένη στις νεοφιλελεύθερες εμμονές της, εξαγγέλλει καθημερινά μέτρα εξαθλίωσης των εργαζομένων και μέτρα καταπάτησης των εργασιακών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους. Άφησε ανοχύρωτο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και Περίθαλψης, πιστή στο δόγμα λιγότερο κράτος και περισσότερη αγορά στην Υγεία. Έχοντας παρακαταθήκη τις προεκλογικές της διακηρύξεις για ένα «νέο ΕΣΥ», που στην ουσία αποτελεί οπισθοδρόμηση, με την παράδοση στον ιδιωτικό τομέα βασικών λειτουργιών και υπηρεσιών, ευρύτερων ιδιωτικοποιήσεων και ΣΔΙΤ και συνολικά αλλοίωσης του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της περίθαλψης και φροντίδας. Ένα νεοφιλελεύθερο σχέδιο που δεν θα έχει στο κέντρο τον άνθρωπο, δεν θα καλύπτει τις νέες ανάγκες, θα εντείνει τις στρεβλώσεις και θα γιγαντώσει τις υγειονομικές ανισότητες που αναδείχτηκαν ακόμα πιο έντονα στην πανδημία. Η νεοφιλελεύθερη αντίληψη και εμμονή της ΝΔ δεν περιορίστηκε στον τρόπο που αντιμετώπισε και διαχειρίστηκε την Υγειονομική κρίση. Αντί να στηρίξει με επάρκεια και γενναία μέτρα την οικονομία και την εργασία, να προστατεύσει τους εργαζόμενους τα εργατικά δικαιώματα και τους μικρομεσαίους που πλήττονται ανεπανόρθωτα, αξιοποίησε την κρίση ως ευκαιρία. Ευκαιρία για την υλοποίηση ενός ευρύτερου σχεδίου νεοφιλελεύθερης αναδιάρθρωσης με περιορισμό και κατάργηση δικαιωμάτων, επισφάλεια στην εργασία και αλλοίωση του χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης, μειώσεις μισθών, μαζικές ιδιωτικοποιήσεις και αναδιανομής υπέρ των μεγάλων επιχειρησιακών συμφερόντων.

Συναδέλφισσες –οι,  γνωρίζουμε πλέον ότι η πρόθεση του Υπουργείου Υγείας είναι να δώσει τέλος στο δημόσιο χαρακτήρα του Συστήματος Υγείας και να φτιάξει ένα σύστημα υπηρεσιών υγείας για όσους έχουν να πληρώσουν. Γνωρίζουμε την εδώ και χρόνια νεοφιλελεύθερη απόφαση τους να κλείσουν τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία, την μεταφορά των χρονίων ασθενών σε δομές των ΑΜΚΕ, τη μεταφορά ασθενών σε Ιδιωτικές κλινικές, την αόριστη υπόσχεση δημιουργίας κοινοτικών δομών και την απουσία κάθε δέσμευσης  στο θέμα του προσωπικού. Ονόμαζαν & ονομάζουν  το κλείσιμο του ΨΝΑ ή τον μετασχηματισμό με άναρχο & διαλυτικό τρόπο. Κινηματικά οι όποιες προσπάθειες τους  βίαιης διάλυσης του ΨΝΑ που έγιναν αναχαιτίστηκαν από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Αυτές οι ΝΙΚΕΣ είναι δικές μας, των εργαζόμενων που ΜΑΖΙΚΑ αντισταθήκαμε και κρατήσαμε όρθιο και ανοιχτό  το Νοσοκομείο  να συνεχίζει να προσφέρει σε ΟΛΟ το ΛΑΟ υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας & Απεξάρτησης. 

Συναδέλφισσες –οι,  αποφασίζουμε να αντιδράσουμε στον  φόβο, την συνδικαλιστική χειραγώγηση που θέλουν να μας υποβάλλουν και ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ δημιουργώντας τώρα παράταξη με στόχο να ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ:

  • Τα σχέδια τους για την διάλυση του Δημόσιου και Δωρεάν χαρακτήρα του συστήματος Υγείας
  • Τα σχέδια τους για το κλείσιμο του ΨΝΑ (ΔΑΦΝΙ) ή στον μετασχηματισμό του σε χοάνη Ψυχικά πασχόντων
  • Την συνδικαλιστική νοοτροπία και πρακτική του παρελθόντος, της ρουσφετολογίας, των κρυφών και ύποπτων συμμαχιών, της απαξίωσης και χειραγώγησης του σώματος των εργαζομένων, της απομόνωσης συναδέλφων που δεν μας ψηφίζουν, του μονοδιάστατου καταγγελτικού συνδικαλισμού.
    ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
  • Δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του συστήματος υγείας
  • Προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ
  • Ένταξη ΟΛΩΝ των Υγειονομικών στα ΒΑΕ
  • Άμεσα επανεκκίνηση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης, με ένα μακρόπνοο σχέδιο, που να μην αφήνει κανένα περιθώριο, ούτε τώρα ούτε μελλοντικά, να παραδοθούν  οι  υπηρεσίες της Ψυχικής Υγείας& Απεξάρτησης στον ιδιωτικό τομέα.
  • Την σταθερή στήριξη ΟΛΩΝ των εργαζομένων στο Νοσοκομείο με τακτική αλληλοενημέρωση για τα προβλήματα του χώρου δουλειάς, διεκδίκηση δίκαιων οικονομικών και εργασιακών αιτημάτων, νομική υποστήριξη για τα επαγγελματικά δικαιώματα του καθένα. Δεσμευόμαστε για σεβασμό της άποψης κάθε εργαζόμενου συναδέλφου μας, τακτική ενημέρωση του Σώματος, έλεγχο των πεπραγμένων του Σωματείου Εργαζομένων, απαρέγκλιτη τήρηση των καταστατικών και δημοκρατικών διαδικασιών.

Αυτόνομο Ριζοσπαστικό Μέτωπο Αγώνα ΨΝΑ(ΔΑΦΝΙ) –

ΑΡΜΑ ΨΝΑ(ΔΑΦΝΙ)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.