Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

Ιδιώτης Ιατρός εργασίας και ασφάλεια εργασίας δεν πηγαίνουν παρέα

 

                                  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ        16.2.2021

 


 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

 

Έγκαιρα σας είχαμε ενημερώσει (από τον Ιούλιο του 2019) και είχαμε καταγγείλει την απαράδεκτη σύμβαση που υπέγραψε η Διοίκηση του νοσοκομείου μας με ιδιωτική εταιρεία για την παρουσία Ιατρού εργασίας στο νοσοκομείο μας. Σας θυμίζουμε ότι:

·         Ο γιατρός εργασίας πρέπει να είναι της συγκεκριμένης ειδικότητας.

·         Είναι υποχρεωμένος για την ιατρική εξέταση των εργαζομένων και την πιθανή έκδοση γνωμάτευσης καταλληλότητας εργασίας.

·         Οφείλει να δημιουργήσει ατομικούς φακέλους υγείας για κάθε εργαζόμενο και εννοείται πως πάντα και σε όλες τις περιπτώσεις, ο ιατρός εργασίας οφείλει να τηρεί το ιατρικό απόρρητο.

·         Οφείλει να εξετάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα τα προβλήματα που προκύπτουν σε συναδέλφους.

·         Θα πρέπει να διερευνά πιθανά αίτια ασθένειας που να σχετίζονται με την εργασία, να επιβλέπει τους χώρους εργασίας και να βεβαιώνει πως δεν υπάρχουν παραλείψεις ή παράγοντες που να προκαλέσουν κάποιο πρόβλημα υγείας στους εργαζόμενους και αν εντοπίσει κάτι πρέπει να ενημερώνει τη διοίκηση.

·         Οφείλει να συνεργάζεται στενά με τον τεχνικό ασφαλείας  και να κάνει υποδείξεις και μελέτες εκτίμησης κινδύνων στον χώρο εργασίας.

 

Αντ’  αυτού ο γιατρός της ιδιωτικής εταιρείας δεν εμφανίστηκε σχεδόν ποτέ. Το μόνο που έκανε εν καιρώ πανδημίας ήταν να απορρίπτει άδειες συναδέλφων ειδικού σκοπού και αναρρωτικές, εργαλειοποιώντας τις αποφάσεις της διοίκησης στο να μη λείψει κανείς από τη δουλειά του.

Επίσης ποτέ δεν επισκέφτηκε κλινικές στο νοσοκομείο, μένοντας μακριά από την πίεση και τα προβλήματα που βιώνουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο μας.

 

Την τελευταία περίοδο διαπιστώσαμε μετά από καταγγελίες εργαζομένων,  το απαράδεκτο γεγονός της χρέωσης, μέσω ασφαλιστικού ταμείου, επισκέψεων και εργαστηριακών εξετάσεων που ποτέ δεν πραγματοποιήθηκαν, στο ιατρείο του συγκεκριμένου!! Ήμασταν σίγουροι γι αυτό το αποτέλεσμα!

 

Ιδιώτης και ασφάλεια εργασίας δεν πηγαίνουν παρέα

                                                                                                                        

Η στρατηγική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων , ενισχύει τους εργολάβους και δεν θέτει σε προτεραιότητα  την ασφάλεια των εργαζομένων,  αντίθετα θάβει δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών καταγγέλλει το γεγονός αυτό και απαιτεί

 

·         Άμεση σύγκλιση του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων και παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση

·         Άμεση καταγγελία της σύμβασης (της εταιρίας PRO.EX O.E. )

·         Πρόσληψη με σταθερή σχέση εργασίας ιατρού εργασίας και τεχνικού ασφαλείας

·         Με ευθύνη της διοίκησης (η οποία είναι υπεύθυνη γι αυτή την κατάσταση) να ασκηθεί ποινική δίωξη στην εταιρεία και στο γιατρό

·         Απαιτούμε την άμεση πειθαρχική δίωξή του στα όργανα των ιατρικών συλλόγων                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.